OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Održan drugi „Matematički četverac“ PDF Ispis

matematicki cetverac

matematicki cetverac 2 U subotu, 18. ožujka, u OŠ Nikole Hribara i OŠ Novo Čiče sastalo se preko stotinu i osamdeset mladih matematičara i njihovih mentora. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi sudjelovali su u 1. krugu malo drugačijeg matematičkog natjecanja – „Matematičkom četvercu“.

To je bilo drugo po redu ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola u Zagrebačkoj županiji. Ideja o organiziranju takve vrste natjecanja iz matematike za Zagrebačku županiju motivirana je raznim matematičkim događanjima i natjecanjima u drugim županijama. Osnovni ciljevi su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima i sklapanje novih prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Spomenuto natjecanje se održava u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa, u određenoj kategoriji, sačinjena od 4 člana pod vodstvom učitelja mentora.

„Četverac“ je održan istovremeno u ukupno dvanaest škola u Zagrebačkoj županiji. U prvom krugu sudjelovalo je ukupno 170 ekipa, a od toga je u dvije velikogoričke škole bilo 45 ekipa. 

Iako rezultat nije bio u prvom planu, zanimljivo je bilo pratiti tko će biti najbolji. U našem gradu u kategoriji MINI pobijedila je ekipa pod imenom „Babuška“ iz OŠ Eugena Kumičića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Gauda4“ iz OŠ Eugena Kvaternika. U kategoriji MAXI, naša najbolja ekipa pod imenom „Memeri“ (Libor Zima, Antonio Dijanić, Karla Butorac, Ivona Pejak) osvojila je 4. mjesto, dok su u kategoriji MINI naše najuspješnije ekipe „33 je banda“ (Andrej Stepanić, Patrik Conjar, Gabrijela Lovrić i Ema Keleković) i „Ribari 2017“ (Matej Ćurić, Mata Niko Vrbanić i Benjamin Balinčić) dijele sedmo mjesto.

Mentori i natjecatelji su prvi krug ovogodišnjeg natjecanja završili u nadi da će se i dogodine družiti s matematikom na „Matematičkom četvercu“ u ugodnoj atmosferi.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...