OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Održan drugi „Matematički četverac“ PDF Ispis

matematicki cetverac

matematicki cetverac 2 U subotu, 18. ožujka, u OŠ Nikole Hribara i OŠ Novo Čiče sastalo se preko stotinu i osamdeset mladih matematičara i njihovih mentora. U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi sudjelovali su u 1. krugu malo drugačijeg matematičkog natjecanja – „Matematičkom četvercu“.

To je bilo drugo po redu ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola u Zagrebačkoj županiji. Ideja o organiziranju takve vrste natjecanja iz matematike za Zagrebačku županiju motivirana je raznim matematičkim događanjima i natjecanjima u drugim županijama. Osnovni ciljevi su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima i sklapanje novih prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Spomenuto natjecanje se održava u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. Svaka je ekipa, u određenoj kategoriji, sačinjena od 4 člana pod vodstvom učitelja mentora.

„Četverac“ je održan istovremeno u ukupno dvanaest škola u Zagrebačkoj županiji. U prvom krugu sudjelovalo je ukupno 170 ekipa, a od toga je u dvije velikogoričke škole bilo 45 ekipa. 

Iako rezultat nije bio u prvom planu, zanimljivo je bilo pratiti tko će biti najbolji. U našem gradu u kategoriji MINI pobijedila je ekipa pod imenom „Babuška“ iz OŠ Eugena Kumičića, a u kategoriji MAXI ekipa pod imenom „Gauda4“ iz OŠ Eugena Kvaternika. U kategoriji MAXI, naša najbolja ekipa pod imenom „Memeri“ (Libor Zima, Antonio Dijanić, Karla Butorac, Ivona Pejak) osvojila je 4. mjesto, dok su u kategoriji MINI naše najuspješnije ekipe „33 je banda“ (Andrej Stepanić, Patrik Conjar, Gabrijela Lovrić i Ema Keleković) i „Ribari 2017“ (Matej Ćurić, Mata Niko Vrbanić i Benjamin Balinčić) dijele sedmo mjesto.

Mentori i natjecatelji su prvi krug ovogodišnjeg natjecanja završili u nadi da će se i dogodine družiti s matematikom na „Matematičkom četvercu“ u ugodnoj atmosferi.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...