OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Bajkoviti dan u Područnoj knjižnici Galženica PDF Ispis

Svjetski dan pripovijedanja (1)

Svjetski dan pripovijedanja (2) Na proljetni ekvinocij, 20. ožujka, u više od 25 zemalja obilježava se Svjetski dan pripovijedanja. Toga dana, ljudi diljem svijeta pričaju i slušaju priče na brojnim jezicima i na raznim mjestima, danju i noću. Dijele svoje priče i nadahnuća pa se tako povezuju, učeći jedni od drugih.

Umijeće usmenog pripovijedanja oživjeli smo u Područnoj knjižnici Galženica, čiji su knjižničari za nas pripremili prekrasne zbirke narodnih bajki i priča. Naime, knjižnicu je tim povodom u utorak, 21. ožujka 2017., posjetio 3.D razred, u pratnji učiteljice Slavice Šapković i školske knjižničarke Anje Đurđević.

Učenici su naizmjenično birali i naglas jedni drugima čitali najljepše bajke svjetske književnosti. Našlo se tu ruskih, japanskih i norveških narodnih priča,a čitajući smo upoznali naše hrabre junake te mnoge druge čarobne likove, i dobre i zle, koji su nam kroz različite situacije prenijeli pouke kojih ćemo se sjećati u svakodnevnom životu. Dogodilo nam se još nešto zanimljivo po čemu smo upamtili ovaj posjet - jednom je učeniku ispao mliječni zub! Možda nam na idućem susretu ispriča priču o Zubić vili, a do tada, bajke ćemo čitati u našoj školskoj knjižnici.

Anja Đurđević

 

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...