OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Shakespeare u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

 

U utorak, 5. travnja 2017., učenici osmih razreda imali su priliku postati glumci na dva sata i s dramaturginjom HNK iz Zagreba, gospođom Sanjom Ivić, čitati poznato djelo Williama Shakespearea, Romeo i Julija. 

Hrvatsko narodno kazalište Zagreb i British Council Zagreb, u sklopu obilježavanja Shakespearove godišnjice, osmislili su projekt kojim učenicima, kroz radionice u školama, zajednički približavaju djela ovog velikog pisca.

 dvosatnoj radionici učenici su razgovarali o djelu i čitajući tekst, glumili ključne scene. Na ovaj način naučili su puno više nego samim čitanjem lektire. Naučili su o vremenu u kojem je Shakespeare pisao, o njegovom pisanju, o osjećajima i odnosima među ljudima, kao i glumačkom poslu.

Svi smo uživali u Shakespearu, stručnom vođenju gospođe Ivić i talentu koji su pokazali naši učenici.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...