OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Shakespeare u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

 

U utorak, 5. travnja 2017., učenici osmih razreda imali su priliku postati glumci na dva sata i s dramaturginjom HNK iz Zagreba, gospođom Sanjom Ivić, čitati poznato djelo Williama Shakespearea, Romeo i Julija. 

Hrvatsko narodno kazalište Zagreb i British Council Zagreb, u sklopu obilježavanja Shakespearove godišnjice, osmislili su projekt kojim učenicima, kroz radionice u školama, zajednički približavaju djela ovog velikog pisca.

 dvosatnoj radionici učenici su razgovarali o djelu i čitajući tekst, glumili ključne scene. Na ovaj način naučili su puno više nego samim čitanjem lektire. Naučili su o vremenu u kojem je Shakespeare pisao, o njegovom pisanju, o osjećajima i odnosima među ljudima, kao i glumačkom poslu.

Svi smo uživali u Shakespearu, stručnom vođenju gospođe Ivić i talentu koji su pokazali naši učenici.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...