OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Knjižna booka 2017 PDF Ispis

booka  

Već treću godinu za redom, u čast rođendana omiljenog bajkopisca Hansa Christiana Andersena, 3. travnja 2017. godine, Hrvatska udruga školskih knjižničara organizirala je svečanost knjige i čitanja pod nazivom Knjižna booka. Manifestaciji se pridružilo preko 200 učenika iz osnovnih i srednjih škola u pratnji učitelja i knjižničara, a ugostila nas je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Program je vodio poznati voditelj i dječji pisac Siniša Cmrk uz Vanju Jurilj, predsjednicu spomenute udruge.

Program je zamišljen kao mozaik zabavnih i reprezentativnih sadržaja, a učenice naše škole Lucija Pečar, Antea Risek, Ela Lasić, Petra Desić, Klara Bilać i Lena Hudan sudjelovale su u kvizu nazvanom Halabooka u sklopu kojeg su odgovarale na pitanja vezana uz književna djela s popisa obvezne lektire.

Za blok pod nazivom (Ž)bookanje, čiji je cilj bio na zanimljiv i neuobičajen način predstaviti jednog odabranog autora, učenice Leona Šumiga, Lena Hudan, Marta Muhar, Ivana Jozić, Silvana Varga, članice skupine Mladi knjižničari i knjižničarka Anja Đurđević izradile su audio–vizualnu prezentaciju. Njome su oživjele spisateljicu Astrid Lindgren i njene najpoznatije likove, a kako su to učinile, možete vidjeti ovdje:

 

Svečanost čitanja protekla je u zabavnom i vedrom proljetnom ozračju, a do sljedećeg bučnog susreta, u knjigama ćemo uživati u tišini!

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...