OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Knjižna booka 2017 PDF Ispis

booka  

Već treću godinu za redom, u čast rođendana omiljenog bajkopisca Hansa Christiana Andersena, 3. travnja 2017. godine, Hrvatska udruga školskih knjižničara organizirala je svečanost knjige i čitanja pod nazivom Knjižna booka. Manifestaciji se pridružilo preko 200 učenika iz osnovnih i srednjih škola u pratnji učitelja i knjižničara, a ugostila nas je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Program je vodio poznati voditelj i dječji pisac Siniša Cmrk uz Vanju Jurilj, predsjednicu spomenute udruge.

Program je zamišljen kao mozaik zabavnih i reprezentativnih sadržaja, a učenice naše škole Lucija Pečar, Antea Risek, Ela Lasić, Petra Desić, Klara Bilać i Lena Hudan sudjelovale su u kvizu nazvanom Halabooka u sklopu kojeg su odgovarale na pitanja vezana uz književna djela s popisa obvezne lektire.

Za blok pod nazivom (Ž)bookanje, čiji je cilj bio na zanimljiv i neuobičajen način predstaviti jednog odabranog autora, učenice Leona Šumiga, Lena Hudan, Marta Muhar, Ivana Jozić, Silvana Varga, članice skupine Mladi knjižničari i knjižničarka Anja Đurđević izradile su audio–vizualnu prezentaciju. Njome su oživjele spisateljicu Astrid Lindgren i njene najpoznatije likove, a kako su to učinile, možete vidjeti ovdje:

 

Svečanost čitanja protekla je u zabavnom i vedrom proljetnom ozračju, a do sljedećeg bučnog susreta, u knjigama ćemo uživati u tišini!

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...