OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Posjet Hrvatskom saboru i Uredu pravobraniteljice za djecu PDF Ispis

pravobraniteljica

pravobraniteljica 2 Članovi Vijeća učenika grada Velike Gorice, u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje, 10. travnja 2017., posjetili su Ured pravobraniteljice za djecu i Hrvatski sabor. Školu su predstavljale naše vijećnice Karla Butorac i Erika Matković te učenica Antonela Rea Barišić.

Po dolasku u Zagreb najprije smo se uputili u posjet iznimno simpatičnoj i pristupačnoj dječjoj pravobraniteljici Ivani Milas Klarić koja je u prijateljskom razgovoru istaknula važnost poštivanja prava svakoga djeteta i odgovorila na mnoštvo pitanja kojima su je zasuli učenici. Nakon kratkog predaha i razgledavanja izložbe učeničkih radova na temu nenasilja i tolerancije, sunčanim smo ulicama prošetali do Markovog trga i našeg sljedećeg odredišta – zgrade Hrvatskog sabora. Kao svjedok bogate povijesti, i ona je sama vrijedan spomenik kulture koji objedinjuje različite umjetničke epohe. Na ulazu nas je dočekala djelatnica Službe za građane koja je spremno objasnila sve što nas je zanimalo o radu našeg najvišeg predstavničkog tijela. Iskoristili smo jedinstvenu priliku i sjeli u one iste klupe u kojima se donose odluke važne za sve nas, a mnogi su poželjeli jednoga dana sjesti na isto mjesto, ali kao zastupnici.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaLektira

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Popis lektire  E-lektire - za pregledavanje i čitanje knjiga, na stranicu se potrebno prijaviti svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su podaci kao i za...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...