OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Upoznajmo hrvatsku baštinu PDF Ispis

faust vrancic (2)

faust vrancic (1) U ponedjeljak 16. 10. 2017. učenici 7. i 8. razreda dodatne nastave iz kemije, uz pratnju Anite Kovačević, prof. kemije, prisustvovali su zanimljivom predavanju o Faustu Vrančiću u Područnoj knjižnici u Galženici.

Voditeljica projekta Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu dr. sc. Marijana Borić pokazala je kratki film o svestranom znanstveniku i inovatoru Faustu Vrančiću povodom 400. obljetnice njegove smrti.

Faust Vrančić bio je čovjek širokog znanstvenog interesa. Bavio se leksikografijom, filozofijom, teologijom i tehnikom, a tečno je govorio najmanje sedam svjetskih jezika.

Učenici su bili iznenađeni kada su otkrili da su padobran, viseći most i žičara izumi upravo Fausta Vrančića.

„Zadovoljni smo što smo saznali nešto više o najvažnijem konstruktoru i tehničkom piscu Hrvata na prijelazu iz 16. u 17. stoljeće“, izjavili su učenici. Želimo naučiti nešto više o inspirativnim osobama poput Fausta Vrančića koji su hrabro slijedili svoje snove.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  Zagrebačko kazalište mladih Junaci Pavlove ulice Zagrebačko kazalište mladih  Emil i detektivi Zagrebačko kazalište mladih  Alan...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...