OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Upoznajmo hrvatsku baštinu PDF Ispis

faust vrancic (2)

faust vrancic (1) U ponedjeljak 16. 10. 2017. učenici 7. i 8. razreda dodatne nastave iz kemije, uz pratnju Anite Kovačević, prof. kemije, prisustvovali su zanimljivom predavanju o Faustu Vrančiću u Područnoj knjižnici u Galženici.

Voditeljica projekta Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu dr. sc. Marijana Borić pokazala je kratki film o svestranom znanstveniku i inovatoru Faustu Vrančiću povodom 400. obljetnice njegove smrti.

Faust Vrančić bio je čovjek širokog znanstvenog interesa. Bavio se leksikografijom, filozofijom, teologijom i tehnikom, a tečno je govorio najmanje sedam svjetskih jezika.

Učenici su bili iznenađeni kada su otkrili da su padobran, viseći most i žičara izumi upravo Fausta Vrančića.

„Zadovoljni smo što smo saznali nešto više o najvažnijem konstruktoru i tehničkom piscu Hrvata na prijelazu iz 16. u 17. stoljeće“, izjavili su učenici. Želimo naučiti nešto više o inspirativnim osobama poput Fausta Vrančića koji su hrabro slijedili svoje snove.

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...