OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Misionar u našoj školi PDF Ispis

antun toni stefan (2)

antun toni stefan (1) Uoči misijske nedjelje, a u mjesecu misija, našu je školu posjetio velečasni Antun Toni Štefan, ravnatelj Papinih misijskih djela. Druženje s misionarom održano je u školskoj knjižnici u radosnom ozračju. Prštala su brojna pitanja na koja je velečasni Toni strpljivo odgovarao. Najviše nas je zanimao projekt izgradnje mosta u Kongu u koji se želimo uključiti. Naime, dogovorili smo se da će barem jedna stijena toga mosta biti nazvana po našoj školi.

Već dugi niz godina rado se uključujemo u prikupljanje pomoći za misije, pa tako i ove godine kupnjom narukvica i krunica, ali i osobnom štednjom za siromašne. A kakav je dojam ovaj susret ostavio na učenike pročitajmo u njihovim izjavama na završetku susreta :

Marta Rimac: Kad je velečasni Toni pričao o Africi, osjetila sam da uživa u svom poslu i da Afrika nije tako „crn kontinent“. Dok sam slušala njegove priče, imala sam osjećaj kao da slušam Isusove prispodobe.

Lana Mikša: Upijala sam svaku riječ velečasnog o njegovom životu u Africi. Razgovarali smo i o izgradnji mosta, preko kojeg bi djeca mogla odlaziti u školu i kući. Velečasni se voli jako šaliti. Baš nas je nasmijao. Nadam se da će biti još tako lijepih i zanimljivih susreta.

Marko Filipović: Meni je drago što je velečasni Toni bio s nama. Jako me dirnula njegova priča. Ja sam mislio da je teško biti misionar, ali me velečasni Toni razuvjerio u tome. Rekao je da pomaže jako siromašnoj, ali, unatoč svemu, sretnoj i veseloj djeci te da ga to čini sretnim.

Ivan Delinc: Ja mislim da je misionar jako dobar čovjek zato što pomaže ljudima koji su siromašni.

Susretu je nazočila novinarka HKR-a Snježana Kirinić Grubić i o tome izvijestila u emisiji Školski sandučić čiju reprizu možete poslušati na internetskoj stranici HKR- a sljedećih mjesec dana. (emisija emitirana u subotu 21.10. ).

Marija Patrlj

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaVirtualne izložbe

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova  Vrijedna građa i zanimljive teme najčešće povezane s obljetnicama znamenitih...
... pročitaj cijeli tekst...

Knjižnicae-Knjige

Subota, 11 Travanj 2020

article thumbnail  Priručna zbirka enciklopedije:  -       Hrvatska opća...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...