OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Međunarodni mjesec školskih knjižnica – listopad 2017. PDF Ispis

mjesec knjiznica (1)

mjesec knjiznica (2) Ljubitelji knjige i čitanja naše škole pridružili su se proslavi obljetnice važne ne samo za knjižničarke, nego i učenike i učitelje, koji su i ove godine pokazali velik interes, što nas iznimno veseli. Riječ je, dakako, o Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica, čija nam je ovogodišnja tema bila osobito inspirativna – Povezivanje zajednica i kultura.

Članice skupine Mladi knjižničari odmah su prionule na posao i izradile plakat kojim su objasnile što zapravo znači riječ kultura i koje to značajke svaku od njih čine jedinstvenom. Raspisan je i natječaj za najbolji straničnik koji odražava bogatstvo različitih kultura, a svake su srijede u listopadu održavane i radionice na kojima su ih učenici mogli zajednički izrađivati ili pronaći kreativno nadahnuće, bilo da je riječ o dalekoj Kini ili o nešto bliskijim turopoljskim motivima. Brojni radovi kojima su nas učenici preplavili nadmašili su sva naša očekivanja pa se ove godine sastalo Povjerenstvo učitelja čiji je nimalo lak zadatak bio odabrati najbolje. Članice povjerenstva bile su profesorica likovne kulture Nada Tomašić, učiteljica Tatjana Lacković i knjižničarka Monika Meštrović, koje su ove godine odabrale četiri pobjednika u različitim dobnim kategorijama. Pobjednici su: Nika Milić iz 2.a, Ema Hrvoić iz 4.e, Diva Petrović iz 5.d te Patrick Glogovčan iz 8.b. Naši su pobjednici nagrađeni knjigom Iluminatura koja svakodnevno plijeni pažnju u našoj školskoj knjižnici, a četiri nagradna primjerka omogućila je izdavačka kuća Školska knjiga čiji nam se predstavnik, gospodin Dario Andretić, na proslavi i pridružio. Zbog iznimnog truda i zalaganja nagradit ćemo i sljedeće razredne odjele: 1.a, 2.a, 3.a i 4.a Područne škole Gradići te 2.b razred iz matične škole. Njihove nagrade stižu naknadno, a vjerujemo da će im se iznenađenje svidjeti te da vrijedi malo pričekati. Sve straničnike koji su pristigli na natječaj moći ćete vidjeti na Dan škole, za koji planiramo prirediti veliku izložbu radova.

mjesec knjiznica (3) Proslavu Mjeseca školskih knjižnica zatvorili smo u velikom stilu – tradicionalnom svečanošću u prepunoj knjižnici. Program je vodila učenica Lena Hudan, a glazbenim su ga točkama uveličali učenici Luka Klarić (gitara), Jan Parmać (klavir), Terezija i Franjo Ksaver Jaroš (klarinet i truba) te Lorena Štancl (violina). Zahvaljujemo našim glazbenim umjetnicima na sudjelovanju te se nadamo da ćemo ih uskoro opet imati priliku čuti. Učenici 4.b razreda prikazali su nam predstavu Školitis, a čuli smo i brojne recitacije koje je priredila vjeroučiteljica Marija Patrlj sa svojim učenicama – govorilo se i na svahiliju, jeziku daleke Afrike! Na proslavi smo ugostili i male „strance“ iz raznih zemalja svijeta koje su nam odglumili članovi Malog čitateljskog kluba pa smo saznali kako je biti dijete na nekim sasvim drugim stranama svijeta.

Zahvaljujemo svim sudionicima natječaja, svim izvođačima na lijepoj svečanosti radi koje jedva čekamo idući listopad!

Knjižničarke Anja Đurđević i Monika Meštrović

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...