OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Mladi knjižničari i veliki čitatelji na 40. Interliberu PDF Ispis

interliber (1)

interliber (2) Kad biste vaše školske knjižničarke pitali koji događaj željno iščekuju još od početka školske godine, izdvojile bi svakako – Interliber. Za one koji još ne znaju, riječ je o međunarodnom sajmu knjiga i učila koji se na Zagrebačkom velesajmu održava sredinom svakog studenog, još od 1977. godine. Najveći hrvatski sajam knjiga za nas je prilika da po povoljnijim cijenama kupimo knjige kojima smo dugo planirale razveseliti naše učenike i učitelje, a sve to u tih sedam dana koliko traje. Uz lektire kojih još uvijek nemamo dovoljno za sve učenike u razredu i knjige koje već neko vrijeme stoje na listi želja, nađe se i pokoji hit-naslov koji uočimo na licu mjesta, uz pomoć naših ljubitelja knjiga koji nam se svake godine pridruže posjetu. 

I ove su nam godine društvo pravile članice skupina Mladi knjižničari i Velikog čitateljskog kluba, koje su u petak 10.11.2017. pažljivo obišle paviljone 5 i 6 pa u moru knjiga pronašle najzanimljivije naslove. Uz knjige kupljene od vlastitog džeparca (pametno utrošen novac!), naše su se učenice vratile i s epruvetama u kojima se nalazila neobična raznobojna tekućina duginih boja, poslaganih jedna pored druge, bez da se pomiješaju. Iako je mjesto radnje sajam knjiga, ovoga puta nije riječ o čarobnim napitcima iz sage o Harryju Potteru, nego o radionici „Šarena kemija“ Znanstvenog kvarta. Naime, nakon obilaska dijela s knjigama, naše su se učenice u paviljonu 6 imale priliku okušati i kao kemičarke i pritom se dobro zabaviti.
U školu smo se vratile s puuuno novih knjiga koje će uskoro biti spremne za posudbu, a ovom bismo se prilikom zahvalile svima koji su sudjelovali u našoj akciji prikupljanja sredstava za knjižnicu.

Knjige su kupljene, a uskoro će biti spremne za posudbu – vrijedno radimo na tome!

Knjižničarke Anja Đurđević i Monika Meštrović

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...