OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Večer matematike PDF Ispis

vecer matematike

I ove je godine povodom Dana škole održana Večer matematike. Na odlično prihvaćenom i ocijenjenom druženju roditelja, učenika i učitelja, održanom 30. studenog 2017. godine, sudjelovalo je 170 sudionika.

Mali, i ne tako mali, matematičari su bili raspoređeni po učionicama ovisno o njihovoj dobi. U svakoj učionici se nalazilo 6 radnih polja. Svako je polje imalo drugačiji zadatak.  Nešto malo drugačije bilo je kod učenika 7. i 8. razreda koji su se podijelili u timove - jedan osmaš i jedan sedmaš zajedno sa svojim pratnjama. Na projektoru su se izmjenjivale različite skupine, a u svakoj skupini bilo je po 10 pitanja. Skupine su bile: poznati matematičari, što nedostaje?, prebroji me… Skupina koja je imala najveći broj bodova odnijela je pobjedu. Ovoga puta bila je to skupina pod nazivom Faktoriele.

Skupom interaktivnih matematičkih radionica sudionici su bili jako zadovoljni. Na postavljene upite i učenici i roditelji bili su puni pozitivnih dojmova te su odgovorili kako bi ovakvo druženje rado ponovili. Na pitanja o težini zadataka neki su odgovorili da su ih rješavali s lakoćom dok su neki ipak malo zapinjali.

Velik broj sudionika pozdravio se uz napomenu „Vidimo se i sljedeće godine!“

 

Novinarke: Karla Butorac, Marija Šitum i Dora Horvatić

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...