OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Intervju s najboljim učenikom I. turnusa OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

Kao i svake godine učitelji biraju najboljeg učenika/učenicu I. i II. turnusa naše škole.

Leon Brnad, učenik 8. a razreda, proglašen je najboljim učenikom I. turnusa. S Leonom smo napravili intervju koji možete pročitati u nastavku. 

Kako bi sebe opisao u nekoliko riječi?
Opisao bih se kao osobu koja voli izazove, kojoj, slikovito rečeno, lov predstavlja veće zadovoljstvo od ulova, koja je znatiželjna i želi znati više nego što je potrebno, osobu koja voli pomoći i koja uživa te pronalazi zadovoljstvo u svakom trenutku.
Pretpostavljam da imaš i neke hobije. Kako provodiš slobodno vrijeme?
Iako sada u osmom razredu nisam imao izvanškolskih aktivnosti i hobija, prije sam išao na robotiku te sam bio član izviđača. Inače su moji hobiji čitanje, bicikliranje, šetanje te povremeno i crtanje.
Je li ti bilo teško uskladiti školske obveze i hobije? Imaš li uopće slobodnog vremena za prijatelje i druženje?
Izvannastavne aktivnosti, izborne predmete i ostale obveze je u određenim trenutcima bilo teško uskladiti s osnovnom školom, no uz dobru volju i ustrajnost sve sam naposljetku uspio uskladiti. Naravno, nikad nisam ništa planirao bez da nisam ostavio slobodnog vremena za obitelj i druženje s prijateljima, tako da je i za to bilo vremena.
Koji su tvoji najveći školski uspjesi?
Moji najveći školski uspjesi su odlazak na županijska i državna natjecanja iz povijesti, tehničke kulture, fizike, kemije, biologije, LiDraNa i, moje najveće ljubavi, robotike.
Kakav je osjećaj biti najbolji učenik škole?
Osjećaj je neprocjenjiv i ispunjava me ogromnim ponosom i neopisivim zadovoljstvom.
Smatraš li da su i tvoji roditelji zaslužni za tvoju izvrsnost? U kojoj su mjeri pridonijeli tvom uspjehu?
Moji roditelji su pridonijeli mojoj izvrsnosti na način da su mi u svakom trenutku bili na raspolaganju razgovarajući sa mnom o temama koje su me zanimale pokušavajući utažiti moju želju da dođem do odgovora. Također su me vodili na razne manifestacije i događaje koje su me zanimale razvijajući još više interesa za određeno područje prema kojemu sam pokazao ljubav i zanimanje. Smatram da su moji roditelji od najranijih početaka mojeg školovanja odgajali me da uvijek budem dosljedan, uporan, pošten te me uvijek ohrabrivali kad mi je bilo teško učeći me da poslije svake kiše dolazi sunce. U svakom su mi trenutku neograničena podrška i na tome sam im beskrajno zahvalan. Podsjećaju me na priču o dječaku i stablu jer oni su moje stablo.
Što bi poručio mlađim generacijama, koliko treba učiti i truditi se za ovakav odličan uspjeh?
Želio bih im poručiti da, ako im je cilj postići ovo što sam ja postigao, moraju biti dosljedni, uporni i ustrajni, spremni na odricanje i uvjereni u uspjeh, jer onda će im se sav uloženi trud i odricanje isplatiti, a ako im se i ne isplati zato što će netko možda biti bolji, isplatit će im se u nekom drugom segmentu života.
Koji je tvoj najdraži, a koji manje drag predmet?
U svakom predmetu postoji nešto što me veseli, tako da nemam manje drag predmet, no posebno uživam u povijesti, kemiji, fizici i matematici.
Koje osobine i vještine, po tvom mišljenju, treba imati odličan učitelj?
Odličan učitelj bi trebao osjetiti strast prema svom predmetu i mora je prenijeti na svoje učenike kako bi mogli shvatiti taj predmet i otkriti nešto lijepo u njemu jer u svakom predmetu postoji nešto lijepo. Interesi njegovih učenika moraju biti ispred njegovih te mora poticati svoje učenike da vole njegov predmet i da uživaju u njemu jer tek onda će ga s radošću učiti i stjecati znanja iz tog predmeta.
Što je tebi najviše otežavalo, a što olakšavalo školovanje?
Školovanje mi je otežavala zavist i neshvaćanje pojedinaca, a olakšavala mi ga je vjera u Boga, ljubav mojih roditelja i druženje s prijateljima.
Po čemu ćeš pamtiti svoju osnovnu školu?
Svoju ću osnovnu školu pamtiti po dogodovštinama sa svojim prijateljima i po dobrim učiteljima.
Koju srednju školu namjeravaš upisati?
Namjeravam se upisati u Prirodoslovno - matematičku gimnaziju u Velikoj Gorici.
Da imaš čarobni štapić i možeš promijeniti jednu stvar u cijelom školovanju, koja bi to bila?
Promijenio bih to da bih podigao robotiku na mnogo veću razinu nego na kojoj je sad te omogućio svakom učeniku koji pokaže interes i nadarenost da se njome bavi.
Da možeš vratiti vrijeme, što bi na sebi promijenio tijekom osnovnog školovanja?
Na sebi bih promijenio da imam više hrabrosti suprotstaviti se nepravdi.
Koja ti je najdraža mudra izreka ili moto u životu?
„ Znanje je sila, znanje je moć! Dok je Bog uz tebe sve je lakše!“

P.S. Ovom prigodom bih se želio zahvaliti svim učiteljima koji su mi bili podrška u mojoj potrazi za znanjem.

Novinarska skupina

comments
 

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...