OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Oboa kroz stoljeća PDF Ispis

oboa kroz_vrijeme

oboa kroz_vrijeme (1) Dana 9. veljače 2023. učenici sedmih razreda prve smjene imali su priliku poslušati predavanje „Oboa kroz stoljeća“ koje je održao profesor oboe Marko Požgaj iz Umjetničke škole Franje Lučića. Bio je to poučan sat o razvitku puhaćih instrumenata od prapočetka do danas, s glazbenom demonstracijom instrumenata, s posebnim naglaskom na skupinu koja se koristi dvostrukim jezičcem, od zumare koja je preteča aulosa, preko sopile, šalmaja, crumphorna, do današnje oboe i engleskoga roga. Gospodin Požgaj je uz klavirsku pratnju profesora Berislava Arlavija izveo poznate primjere domaće i europske glazbe, od srednjovjekovne glazbe do Mozarta i Brittna. Učenici su puno toga novoga saznali i naučili na drugačiji način uz demonstraciju svega navedenoga što im se posebno svidjelo. Najviše ih se dojmio simpatični predavač, profesor Marko Požgaj. Veselimo se novim predavanjima i predstavama u režiji spomenutoga gospodina, našega dugogodišnjeg gosta i roditelja.

 
U zdravom tijelu zdrav duh PDF Ispis

Zvonjalica (21.1.2023.)

Učenici 4. a i 4. d razrednog odjela su, zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac, 21. siječnja 2023. bili domaćini Zvonjalice, dječje radijske emisije City radija. U emisiji su o zdravlju govorili njihovi gosti: tajnica Osnovne škole Nikole Hribara gospođa Ana Lovrić, profesor Tjelesne i zdravstvene kulture Boris Konjević te liječnik Zvonimir Bendeković.

O zdravoj prehrani i programu „Živjeti zdravo“ u koji je uključena naša škola saznali smo od tajnice Ane Lovrić.

O važnosti tjelesnih aktivnosti za zdravlje svakog pojedinca, sportovima kojima se mogu baviti učenici u našoj školi, o tome kako mlade potaknuti da se bave sportom te o Sportskim igrama mladih govorio je profesor Boris Konjević kojem su se pridružili i učenici 4. a razrednog odjela, pobjednici ovogodišnjih edukativnih Sportskih igara mladih koje su održane 12. siječnja 2023. u našoj školi.

Izreka „U zdravom tijelu zdrav duh“ ima i medicinsku važnost o kojoj nam je govorio liječnik obiteljske medicine, roditelj iz razreda, Zvonimir Bendeković. Istakao je i probleme zbog kojih ga roditelji najčešće posjećuju sa svojom djecom te kako se djeca mogu zaštititi od virusa tijekom zimskih mjeseci.

Ova je emisija bila uvod u niz aktivnosti Tima za kvalitetu koji djeluje u našoj školi, a provest ćemo ih u sklopu ovogodišnjeg školskog projekta „U zdravom tijelu zdrav duh“.

Sadržaj radijske emisije možete poslušati na poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/21012023-zvonjalica-os-nikole-hribara.

Voditeljice emisije bile su Bruna Blekić i Paula Bendeković, učenice 4. d razrednog odjela koje su zahvalile svim našim gostima što su svojim pričama i savjetima pridonijeli razvoju našeg zdravlja i težnji da u zdravom tijelu razvijamo zdrav duh.

Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 
Likovna radionica u Galeriji Galženica PDF Ispis

Likovna radionica u Galeriji Galženica (1)

Likovna radionica u Galeriji Galženica U petak 20. siječnja 2023. učenici 4. a razrednog odjela na poziv Tee Gudek Šnajder sudjelovali su na likovnoj radionici uz izložbu „Neustrašive žene – 100 žena koje su promijenile Hrvatsku“.
Put od ideje do stvaranja ilustracije zanimljivo, kreativno i praktično prikazala nam je jedna od autorica postavljene izložbe u Galeriji Galženica, ilustratorica Željka Mezić.

Stručno, kreativno i neposredno približila se djeci, objasnila kako radi, gdje stvara svoje ilustracije, koliko ih je stvorila te ih uputila u njihovo ilustriranje autoportreta sa svojim budućim zanimanjem.

90 minuta bilo je prekratko u svijetu umjetnosti i kreative, stoga se veselimo budućim susretima!

                                                         Vesna Stipić

 
Rezultati akcije Opremimo našu knjižnicu zajedno PDF Ispis

ONKZ

U listopadu, Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica, prikupljali smo po 10 kuna za opremanje knjižnice lektirnim naslovima. Ove godine prikupljeno je 3.281,50 kn. Od toga smo kupili sljedeće naslove:

  • Miševi i mačke naglavačke, Luko Paljetak (3. razred) – 19 primjeraka
  • Koko u Parizu, Ivan Kušan (5. razred) – 13 primjeraka
  • Zaljubljen do ušiju, Miro Gavran (6. razred) – 17 primjeraka.

Time smo uspjeli zamijeniti dio amortizirane knjižne građe.

Zahvaljujemo svim sudionicima ove akcije, a posebno ističemo 4. d razred pod vodstvom učiteljice Jadranke Jelisavac koji je prikupio 395 kn. U privitku možete vidjeti ostale rezultate.

 
Prvašići upoznali samostalnu umjetnicu Jadranku Čunčić-Bandov PDF Ispis

Jadranka Čunčić-Bandov

Jadranka Čunčić -Bandov (2) U utorak 22. studenoga u školskoj knjižnici i u srijedu 23. studenoga 2022. u sportskoj dvorani Područne škole Gradići, prvašići su upoznali našu sugrađanku, odgojiteljicu, profesoricu povijesti umjetnosti i češkog jezika, članicu Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, spisateljicu dječjih igrokaza – Jadranku Čunčić-Bandov. Dok se školovala, bila je angažirana u radu Lutkarskog kazališta Kvak. Bavila se pisanjem igrokaza, glumom, animacijom. Poučena iskustvom, počela je predstavljati vlastite igrokaze u lutkarskim predstavama. Tijekom lutkarske predstave, naši prvašići vidjeli su mnoštvo lutkica koje umjetnica sama izrađuje od otpadnih materijala i upoznali se s njihovom izradom. Predstavu su pozorno pratili i na inicijativu umjetnice u njoj aktivno sudjelovali. Bio je to jedan od mnogih veselih susreta s gospođom Jadrankom u našoj školi, koje je na dvije godine, nažalost, spriječila pandemija koronavirusom. Veselimo se ponovnom susretu!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 47

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...