OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Lutkarska predstava PDF Ispis

Lutkarska predstava (1)

I ove školske godine naše vrijedne prvašiće razveselila je književnica Jadranka Čunčić-Bandov svojom lutkarskom predstavom. U utorak, 28. ožujka 2017., svi su se stisnuli u školsku knjižnicu i pogledali predstavu. Neki su čak i glumili, neki odgovarali, a ostali veselo pljeskali. Saznali su i od čega i kako se rade lutke. Rado će se prisjećati ove predstave i lutaka dok će u svojim čitankama čitati duhovite igrokaze gospođe Jadranke. Već sada željno iščekujemo njezin posjet sljedeće godine.

 
Sijač sreće PDF Ispis

Dubravko Sikor sijac srece (1)

Dubravko Sikor sijac srece (2) „Sijač sreće“ domišljata je i zanimljiva predstava, napravljena prema knjizi Božidara Prosenjaka. Predstavu je izveo u našoj školskoj knjižnici gospodin Dubravko Sidor koji je izmjenjujući se kroz likove odigrao cijelu predstavu potpuno sam. 

Početak je bio vrlo uzbudljiv. Glumac je izrekao zanimljiv monolog o tome tko je on zapravo i zašto je danas među nama.
S obzirom da se predstava sastoji od više priča, tijekom nekih od njih glumac je na pozornicu pozvao nekoliko učenika iz publike koji su na taj način i sami sudjelovali u predstavi.
Uz malo mašte i truda ova je predstava pokazala da djeca nisu jedina koja znaju maštati i zato jedno veliko „BRAVO!!!“ našem glumcu Dubravku Sidoru i Božidaru Prosenjaku, našem spisatelju.

Ela Lasić, 4.c

 
Bajkoviti dan u Područnoj knjižnici Galženica PDF Ispis

Svjetski dan pripovijedanja (1)

Svjetski dan pripovijedanja (2) Na proljetni ekvinocij, 20. ožujka, u više od 25 zemalja obilježava se Svjetski dan pripovijedanja. Toga dana, ljudi diljem svijeta pričaju i slušaju priče na brojnim jezicima i na raznim mjestima, danju i noću. Dijele svoje priče i nadahnuća pa se tako povezuju, učeći jedni od drugih.

Umijeće usmenog pripovijedanja oživjeli smo u Područnoj knjižnici Galženica, čiji su knjižničari za nas pripremili prekrasne zbirke narodnih bajki i priča. Naime, knjižnicu je tim povodom u utorak, 21. ožujka 2017., posjetio 3.D razred, u pratnji učiteljice Slavice Šapković i školske knjižničarke Anje Đurđević.

Učenici su naizmjenično birali i naglas jedni drugima čitali najljepše bajke svjetske književnosti. Našlo se tu ruskih, japanskih i norveških narodnih priča,a čitajući smo upoznali naše hrabre junake te mnoge druge čarobne likove, i dobre i zle, koji su nam kroz različite situacije prenijeli pouke kojih ćemo se sjećati u svakodnevnom životu. Dogodilo nam se još nešto zanimljivo po čemu smo upamtili ovaj posjet - jednom je učeniku ispao mliječni zub! Možda nam na idućem susretu ispriča priču o Zubić vili, a do tada, bajke ćemo čitati u našoj školskoj knjižnici.

Anja Đurđević

 

 
Dan materinskog jezika PDF Ispis

Dan materinskog jezika Dana 21. veljače posjetili smo Gradsku knjižnicu Galežnica obilježavajući Međunarodni dan materinjeg jezika. Poslušali smo kratko predavanje te se svatko izjasnio što za njega znači materinji jezik. Naša razmišljanja su bila nadahnuta i prožeta ljubavlju prema jeziku koji je važno obilježje jednog naroda, a čuva se znanjem i ljubavlju. Potvrdili smo to što smo oduvijek znali.

Učenici 8.e razreda

 
Popis odabranih ponuda za organizaciju višedenvne izvanučioničke nastave PDF Ispis

izleti

Povjerenstvo
za provedbu javnog poziva i izbor najbolje ponude za organizaciju višednevne
izvanučioničke nastave – maturalnog putovanja objavljuje

popis odabranih ponuda za organizaciju višedenvne izvanučioničke nastave – maturalnog putovanja koje će biti predstavljene roditeljima:
1. Crv d.o.o., Velika Gorica, - Istarski poluotok, Hotel Duga Uvala
2. Putnička agencija „Eklata“, Split, - Sjeverna Dalmacija, Apartmani Medena
3. Turistička agencija Punim jedrima, Zagreb, - Sjeverna Dalmacija, Hotel Bolero

U Velikoj Gorici 24. 2. 2017.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 21 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...