OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Šestaši na Plitvicama PDF Ispis

plitvice

U srijedu, 8. lipnja 2016. godine, osvanuo je lijep i sunčan dan. Svi šestaši okupili su se pred školom i spremno čekali polazak. Nakon smještanja u autobuse krenuli smo prema Nacionalnom parku Plitvička jezera. Stigli smo u 11.30 i razgledavanje prirodnih ljepota moglo je početi. Jezera, slapovi, netaknuta priroda, mnoštvo turista... sve nam se svidjelo. Šetali smo, hvatali boju prije ljetovanja, odmarali se, vozili brodom, vlakićem, „malo“ i umorili...Uglavnom, dobro smo se zabavili tako da je 5 sati na Plitvicama brzo prošlo. Umorni, ali veseli i puni dojmova, oko 20 sati, stigli smo pred našu školu.

 
Književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić PDF Ispis

  jasminka tihi_stepanic(2)

jasminka tihi_stepanic(1) U utorak, 31. svibnja 2016. u 13 sati, u školskoj knjižnici OŠ Nikole Hribara, srdačno smo dočekali književnicu i profesoricu hrvatskoga jezika Jasminku Tihi-Stepanić. Jasminka Tihi-Stepanić živi i radi u Velikoj Gorici. Autorica je četiriju knjiga za djecu i mlade. U svojim romanima govori o odrastanju, obiteljskim problemima, prvim ljubavima, školskim dogodovštinama…

Za roman Imaš fejs? ove godine je dobila Nagradu Anto Gardaš.

Učenici i učitelji uživali su u književnom susretu koji je bio vrlo zanimljiv, zabavan i poučan.

Marija Cvetković, 8. d

 
Čarolija bajki ispunila nam je život PDF Ispis

jasna held

U četvrtak, 19.svibnja 2016., učenike trećih razreda oduševila je pripovjedačica bajki Dubrovčanka Jasna Held. Na zanimljiv, osebujan i kreativan način pripovjedačica je pričala bajke koje se prenose usmeno s generacije na generaciju. Učenici su ozarenih lica i bez daha upijali svaku riječ i saznali da se svako dobro nagrađuje, a zlo uvijek kažnjava, uz poruku da treba što više čitati. Čarolija koju je stvorila ostala je u nama, tako da danima živimo bajkovit život.

 
„Slušamo i ilustriramo Pinokija“ PDF Ispis

pinokio(1) pinokio(2)

Tijekom drugog polugodišta učenicima 2. c i 2. e razreda školske knjižničarke čitale su „Pinokija“, talijanskog pisca Carla Collodija. Navedeni naslov spada u lektiru za druge razrede no nažalost, ne odabire se, jer je djelo u cijelosti jako dugačko za tu dob. S obzirom da je veoma zanimljivo, duhovito i što je najvažnije, prepuno dobrih pouka odlučili smo da ga ne želimo izostaviti. Tako su učenici u dnevnom boravku imali priliku čuti cjelokupnu priču o Pinokiju. Za vrijeme slušanja priče učenici su ilustrirali Pinokijeve dogodovštine. Za kraj su napravili naslovnice za navedeno djelo te napisali i ilustrirali što su naučili. Izložbu učeničkih radova i što su sve naučili iz ove „dugačke poučno-zabavne priče“ možete pogledati i saznati u školskoj knjižnici. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine „slušati i ilustrirati Pinokija“ s novim drugašima.


 
Povijest glazbala PDF Ispis

povijest glazbe(2) povijest glazbe(1)

U četvrtak, 12. svibnja 2016., učenici 7.a, 7.b i 7.c razreda slušali su predavanje o povijesti glazbala. Predavanje je održao Marko Požgaj, profesor oboe u „Umjetničkoj školi Franje Lučića“, član Hrvatskog komornog orkestra, stalni honorarni suradnik u kazalištu „Komedija“, te u HNK Split.

Tijekom predavanja učenici su se upoznali s povijesnim razvojem puhačkih glazbala te su imali priliku čuti kako većina njih i zvuči. Usput su naučila kako nastaje zvuk, kako i zbog čega se mijenja. Na predavanju su se podsjetili na gradivo koje su učili u prvom polugodištu.
Nadamo se da ćemo ovakva poučna predavanja slušati i narednih školskih godina.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 25 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...