OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Lektira na oko PDF Ispis

Lektira na oko (1)

Lektira na oko Učenici trećih razreda 15., 21. i 24. studenoga 2022. godine pogledali su predstavu Lektira na oko u izvedbi Anite Pukanić i Ane Katulić u školskoj knjižnici i sportskoj dvorani Područne škole Gradići. Tom su se prigodom prisjetili Pere i Ljubana te Pauline P. Upoznali su Ivanu Brlić-Mažuranić i zajedno s njom pročitali priču o šegrtu Hlapiću. Odslušali su i odrepanog Antun Tuna. Uživali su u veseloj i zanimljivoj obradi lektirnih djela. Veselimo se sljedećem susretu i novoj zabavnoj lektiri.

 
Hribarovci na predstavljanju novog broja učeničkog časopisa Žir PDF Ispis

Učenici naše škole sudjelovali su 24. 11. 2022. godine na predstavljanju 74. broja lista Žir, zajedničkog lista svih osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle.

Učenici su na predstavljanju čitali svoje radove te su nagrađeni knjigom kao i učenici za svoj likovni rad. U program su se uključila i Umjetnička škola Franje Lučića Velika Gorica.

Sve tekstove i likovne radove napisali su i izradili učenici te ih čitali svojim vršnjacima, roditeljima, prijateljima, učiteljima i svim nazočnim gostima. Program je vodio Stipo Bilić, voditelj izdavačke djelatnosti u POUVG istaknuvši: „Ovaj Žir je nastao od puno kapi kako bismo stvorili mali slap, ovu knjigu. U Žiru je mnogo manjih radova, no on je velik jer ste upravo vi, djeco, dali svoj doprinos. Pisali ste o tome što volite, želite ili s čime ste se susreli.“  

Iz naše škole na predstavljanje 74. broja lista Žir pozvani su učenici: Lota Poznić, 4. d, koja je pročitala svoju pjesmu Kruh, Fran Pavišić, 5. d, pjesmu Lijepa moja Gorica, Korina Večković, 3. a, pjesmu Kakvu kome knjigu? te Lana Agatić, učenica 7. b razreda, čiji likovni rad ukrašava naslovnicu ovoga dječjeg časopisa.

Ljepotu govorene riječi upotpunili su i zvukovi gitare koju je svirao učenik 6. a razreda naše škole Lovro Stojan.

Kao nagradu za uloženi trud vlasnik slastičarnice Memy, gdje se promocija održavala, Memetali Zenuni, počastio je sve goste svojim delicijama.

Jadranka Jelisavac, učiteljica savjetnica

 
Što rade miševi kada nema mačke? PDF Ispis

Gradići i Lomica (1)

Što rade miševi kada nema mačke.pptx Učenici prvih razreda područnih škola Nikole Hribara uživali su u predstavi književnice Jadranke Čunčić-Bandov. Učenici su saznali oko čega se magarci svađaju, što rade miševi kada nema mačke, što radi strašilo po cijeli dan, od čega se mogu napraviti lutke, čemu služe kuhače, podmetači, čarape, tikvice i košare…

S oduševljenjem su upili svaku riječ naše poznate književnice.

 
Naša Mia dobitnica utješne nagrade PDF Ispis

članice čitateljskog kluba

članice čitateljskog kluba(2) U utorak 15. studenoga 2022. članovi Velikog čitateljskog kluba iz 2. smjene pod vodstvom knjižničarke Željke Markus-Greč prisustvovali su završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. Svečanost se održala u holu Nacionalne i sveučilišne knjižnice s početkom u 12 sati. Nakon uvodnih pozdrava organizatora Odjela za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice i Hrvatskog centra za dječju knjigu slijedile su plesne točke učenika Sportske gimnazije. Čuli smo i dječje recenzije knjiga koje je bilo potrebno pročitati za sudjelovanje u kvizu, a to su bile: Pošta za Li, Elizabete Končić Trlek; Krive su Seka i Seka, Zorana Pongrašića i Oblak čvoraka, Ivane Šojat. Iz svake škole i gradske knjižnice koje su sudjelovale u kvizu odabran je jedan predstavnik među kojima su se izvlačile nagrade. Utješne nagrade izvlačili su Elizabeta Končić Trlek i Zoran Pongrašić, a izvukli su i učenicu naše škole Miu Petrović. Čestitamo Miji na osvojenoj nagradi i veselimo se kvizu i sljedeće godine.

 
Čitateljski klubovi u Gradskoj knjižnici Velika Gorica PDF Ispis

čitateljski klub (2)
Članovi Malog čitateljskog kluba 4. c i Velikog čitateljskog kluba 6. e razreda, uz pratnju učiteljice Vesne Pučko i knjižničarke Željke Markus-Greč, 28. studenoga prisustvovali su psihoedukativnom predavanju Zašto čitati? Anite Peti-Stantić. Predavanje je organizirala Gradska knjižnica Velika Gorica u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2022. Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine od 15. listopada do 15. studenoga sa svrhom isticanja važnosti knjige i knjižnica kao mjesta javnoga i slobodnog pristupa građanima. Anita Peti-Stantić redovita je profesorica južnoslavenskih jezika i poredbene lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Katedre za slovenski jezik i književnost. Njezino izlaganje bilo je vrlo ugodno, poticajno, zanimljivo, bogato informacijama i iskustvima o važnosti i dobrobiti čitanja za vlastiti rast i razvoj. Ako vam se ukaže prilika, svakako je poslušajte. Svi smo uživali, i veliki i mali.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 47

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...