OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Čitateljski klubovi u Gradskoj knjižnici Velika Gorica PDF Ispis

čitateljski klub (2)
Članovi Malog čitateljskog kluba 4. c i Velikog čitateljskog kluba 6. e razreda, uz pratnju učiteljice Vesne Pučko i knjižničarke Željke Markus-Greč, 28. studenoga prisustvovali su psihoedukativnom predavanju Zašto čitati? Anite Peti-Stantić. Predavanje je organizirala Gradska knjižnica Velika Gorica u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2022. Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine od 15. listopada do 15. studenoga sa svrhom isticanja važnosti knjige i knjižnica kao mjesta javnoga i slobodnog pristupa građanima. Anita Peti-Stantić redovita je profesorica južnoslavenskih jezika i poredbene lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Katedre za slovenski jezik i književnost. Njezino izlaganje bilo je vrlo ugodno, poticajno, zanimljivo, bogato informacijama i iskustvima o važnosti i dobrobiti čitanja za vlastiti rast i razvoj. Ako vam se ukaže prilika, svakako je poslušajte. Svi smo uživali, i veliki i mali.

 
„Lektira na oko“ PDF Ispis

Početkom 6. mjeseca učenici 4. razreda imali su priliku pogledati interaktivni dramsko-scenski projekt „Lektira na oko“ u izvedbi Ane Katulić i Anite Pukanić. Tom prigodom prisjetili su se likova i događaja iz lektirnih naslova: Vlak u snijegu, Dnevnik Pauline P., Miševi i mačke naglavačke, Kad bi drveće hodalo, Sto najzanimanja i na kraju Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića. Najviše ih se dojmio „odrepani“ Antuntun, a u kreiranju Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića morali su sudjelovati i sami. Zanimljivo je bilo družiti se sa šegrtom Hlapićem, Antuntunom, miševima i mačkama… na zabavan i maštovit način koji ih potiče na upoznavanje novih svjetova i likova lektirnih djela.

 
„Kuhar i Maestro“ u našoj školi PDF Ispis

Kuhar i Maestro Učenike 3. razreda naše škole 20. svibnja 2022. posjetili su „Kuhar i Maestro“. Predstava je to, u izvedbi Udruge Glazbene priče, u kojoj učenici mogu uživo upoznati puhačka i žičana glazbala, udaraljke te glazbala s klavijaturom. Učenici su sa zanimanje pratili, ali i sudjelovali u duhovitoj i poučnoj radnji, te saznali ponešto o fenomenu zvuka i razvoju glazbala. Marko Požgaj kao Kuhar i Berislav Arlavi kao Maestro, oboje po struci profesori, nasmijali su publiku do suza. Veselimo se njihovom posjetu i dogodine.

 
Oskar znanja PDF Ispis

oskar znanja (1)

oskar znanja Dana 13. i 14. lipnja 2022. održana je 18. dodjela nagrade Oskar znanja. Ovu najznačajniju nagradu u obrazovanju dobilo je 353 učenika osnovnih i srednjih škola, pobjednika državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu te 40 učenika koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama. Među njima je i Marta Rak, učenica 5. a razreda, koja je osvojila prvo mjesto na državnom Natjecanju iz geografije.

Svečana dodjela priznanja učenicima i mentorima upriličena je u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu. Učenici su uz priznanje, dobili i skulpturu „Newtonova jabuka“, koju je osmislila i izradila Tea Šavrić, studentica Akademije likovnih umjetnosti.

Još jednom čestitamo Marti Rak na ovom iznimnom uspjehu i želimo joj još puno nagrada u njenom profesionalnom razvoju.

Valentina Japec

 
„Knjižna booka” u NSK PDF Ispis

U petak, 27. svibnja 2022. učenici naše škole sudjelovali su na „Knjižnoj booki” – svečanosti knjige i čitanja koja se već tradicionalno obilježava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ekipa Mladih knjižničarki iz obje smjene pobijedila je u kvizu znanja i željno iščekuje nagradu.

Ostali prisutni članovi Mladih knjižničara i Velikog čitateljskog kluba pružili su podršku našim sudionicima programa. Svi zajedno razgledali su izložbe, među njima i izložbu naših učenik 5. a, b i c razreda „Bajka u stripu – stripom do bajke”, prisustvovali cjelokupnom programu, odabrali ždralove kao poruku mira, zajedništva i suradnje te se dobro zabavili.

U željnom iščekivanju sljedeće „Knjižne booke” već kujemo nove planove za sudjelovanje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...