OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Susret sa spisateljicom i lutkaricom Jadrankom Čunčić-Bandov PDF Ispis

jadranka cuncic_bandov 

Učenike prvih razreda jako je razveselio susret sa spisateljicom i lutkaricom Jadrankom Čunčić-Bandov. Već su na početku svoga školovanja vidjeli njene zanimljive lutkarske igrokaze, a sad su je i upoznali i čak joj i pomagali joj u izvedbi. Veselju i smijehu nije bilo kraja. Naučili su kako se obični predmeti poput zdjela ili kutija za jaja pretvaraju u lutke.

Bio je to susret koji će dugo pamtiti! To najbolje govore komentari učenika nakon susreta:

Gabriel: Super mi je bilo kad sam glumio slona. To ću nacrtati u crtančicu.

Andre: I ja ću napraviti krokodila od kutija za jaja.

Matija: Baš smo se nasmijali, još me boli trbuh od smijeha. Kad ćemo opet ići na predstavu? Nadamo se, uskoro!

Mirjana Popovčić Smolčić

 
Rezultati akcije „Opremimo našu knjižnicu zajedno“ PDF Ispis

knjige 1

I ove smo godine tijekom listopada – Mjeseca školskih knjižnica prikupljali po 10 kuna za opremanje školske knjižnice lektirom. Prikupljeno je 3330,50 kn, od čega je kupljeno 85 lektirnih naslova:

1. 15 primjeraka Plesne haljine žutog maslačka za 1. razrede (1050 kn)
2. 15 primjeraka Hrvatskih narodnih bajki za 3. razrede (300 kn)
3. 20 primjeraka Ključića oko vrata za 4. razrede (1000 kn)
4. 15 primjeraka Putovanja u središte Zemlje za 5. razrede (150 kn)
5. 20 primjeraka Zagrebačke priče za 6. razrede (1000 kn)
Time smo ove godine zbog iznimno lošeg stanja primjeraka pojedinih lektirnih naslova obnovili već postojeći fond.
Posebno želimo pohvaliti i zahvaliti se učenicima i razrednici 3. d razreda koji su već treću godinu za redom prikupili najviše, 460 kuna. Oni će biti nagrađeni besplatnom Pripovjedaonicom bajki u izvedbi naše profesionalne pripovjedačice bajki, gospođe Jasne Held.
Naravno, zahvaljujemo i ostalima koji su se odazvali i podržali ovu akciju.
Pomoću poveznica možete pogledati koliko je novca prikupio koji razred, a račune na uvid možete dobiti u školskoj knjižnici.

U prilogu se nalazi tablica po razredima.

 
Interliber 2014 PDF Ispis

interliber2014

Dana 14. listopada 2014. godine Mali knjižničari pod vodstvom knjižničarki Monike Meštrović i Željke Markus-Greč te dodatna grupa iz hrvatskoga jezika pod vodstvom prof. Ivane Đaković posjetili su INTERLIBER – međunarodni sajam knjiga.

Na ovom smo sajmu pronašli najveću ponudu knjiga i učila na jednom mjestu. U prodajnim je paviljonima bila velika gužva jer su posjetitelji s velikim zanimanjem razgledavali knjige i birali što će kupiti. Svatko od nas našao je nešto za sebe.

Na sajmu su bili organizirani i susreti s poznatim književnicima te podjele raznih nagrada. Upoznali smo književnicu Sanju Polak. Naša učenica Sara Vešligaj sudjelovala je u Nacinalnom kvizu za poticanje čitanja pa je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici sudjelovala u završnoj svečanosti dodjele nagrada. Uživala je gledajući dramsku igru On i ona – ljubavna šala s citatima. Na povratku smo oduševljeno pričali o svojim dojmovima i knjigama koje smo kupili.

Lora Likan Kelentrić, 7. f

 
Gledali smo film Koko 3: Ljubav ili smrt PDF Ispis

koko 3

U utorak, 11. studenoga 2014. g., učenici svih petih razreda i sedmih razreda 2. turnusa , u pratnji svojih razrednica i razrednika, pogledali su treći nastavak adaptacije Kušanovog romana Ljubav ili smrt. 

Ljubav ili smrt režirao je Daniel Kušan. Roman Ivana Kušana prema kojem je scenarij napisan jedan je od najintrigantnijih Kušanovih romana o Koku.

Većinu glumačke ekipe poznajemo iz ranijih filmova o Koku - Antonio Parač ponovno je u ulozi Koka, Kristian Bonačić u ulozi njegovog najboljeg prijatelja Zlatka, Nina Mileta u ulozi je sestre Marice, Vanja Markovinović u ulozi Marijane i Filip Mayer u ulozi Mikija. I ovaj nastavak nudi zanimljivu priču o Koku kojeg osim nogometa počinju zanimati i cure, a zbog jedne postaje zaljubljen do ušiju...Zanimljiv zaplet, humor, novi likovi, dobra glazba…

U svakom slučaju, film je ispunio naša očekivanja pa ga preporučujemo svima koji ga još nisu pogledali.

Patrik Krunić, Bruno Ševčenko i Leon Turkalj, V. d

 
Završna svečanost Mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

mjesec skolskih_knjznica_

Dana 7. studenog 2014. godine u našoj je knjižnici održana završna svečanost Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica. Na svečanosti su proglašeni i nagrađeni pobjednici natječaja za najbolju ilustraciju naslovnice pročitane lektire. Učenici nižih i viših razreda priredili su kratku priredbu kako bi nam uljepšali ovaj događaj. Sviralo se, recitiralo i glumilo.

Petra Mesić iz 6. d razreda svirala je skladbu „Pink Panther“ Henryja Mancinija. Marta Kitarović iz 3. d razreda pročitala nam je kako doživljava „Jesen“, a Klara Rajković i Jana Fabečić iz 3. e razreda recitirale su „Jesenka“. Našoj priredbi radosno su se odazvali i prvašići. Učenici 1. d razreda, Ante Butorac i Ena Turkalj, izveli su igrokaz „Nema za mačke škole“, a Laura Vugrinović, Ida Valpotić, Ema Filković, Luka Šutić i Petra Desić igrokaz „Uzbuna na radnom stolu“. Ana Klasnić iz 7. f razreda odsvirala je Bachovu skladbu za klavir. Učenice 3. e razreda Lorena Šereg, Sara Požgaj i Lucija Nestić recitirale su nam pjesmicu „Prsti“ i „Kako živi Antuntun“. 2. b razred pripremio nam je čak tri igrokaza. Lana Dobrenić i Lana Vrbanjac izvele su nam igrokaz „Semafor i mrav“, Matej Starman, Eva Vranić i Marija Rimac „Muke zbog jabuke“, a Petra Dobrenić i Helena Matošević „Zec i bijela mrkva“.
Lora Likan Kelentrić, učenica 7. f razreda, na flauti je odsvirala „Tambourine“, F. J. Gosseca, a Mia Kovačić i Katja Cvitanović, učenice 3. d razreda, rekle su nam nešto o „Knjizi“.
Na kraju su podijeljene i nagrade. Ovogodišnji dobitnici su:

  • Darija Nikšić, 2. c za ilustraciju lektire „Tri medvjeda i gitara“
  • Ela Lasić, 2. c za ilustraciju lektire „Poštarska bajka“
  • Kristijan Katulić, 4. d za ilustraciju lektire „Vlak u snijegu“
  • Lora Likan Kelentrić, 7. f za ilustraciju lektire „Zagrebačka priča“.

Pobjednici su nagrađeni knjigama primjerenim za njihovu dob, a ostali sudionici natječaja i svečanosti pohvalnicama i zahvalnicama.
Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali te zakazujemo druženje i sljedeće godine. Čitajte i družite se s knjigama i dalje!

Sara Vešligaj

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 34 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...