OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Znanstveni piknik u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

 

znanstveni piknik_2013_1

znanstveni piknik_2013_2 U ponedjeljak, 16. rujna 2013. učenici 7.d razreda su imali posve poseban sat engleskog jezika – učili su o znanosti na zabavan način. Na satu održanom u školskoj knjižnici gostovala je dr Brindha Muniappan, direktorica za obrazovanje i javne programe prestižnog MIT Museum, institucije u sklopu čuvenog Massachusetts Institute of Technology iz SAD, te pokazala učenicima znanstvenu inovaciju MaKey Makey koja je nastala na MIT, a koja je izazvala veliku pažnju i na Znanstvenom pikniku prethodni vikend u Zagrebu.

Učenici su predavanje i demostraciju pratili na engleskom jeziku i isprobali MaKey MaKey koji možete vidjeti i na videu http://video.mit.edu/watch/makey-makey-11520/ , te u razgovoru naučili puno o znanosti iza zabave, drugim programima razvijenim na MIT, kao što je Scratch, a koje mogu i sami koristiti, kako i zašto biti znanstvenik.

Evo što su izjavili nakon sata:

Predavanje o znanosti je bilo odlično. Posebno mi se svidio dio u kojem smo svi stali u red i primili se za ruke tako da napravimo jedan veliki strujni krug. Bilo je poučno i zabavno, volio bih ponoviti ovo predavanje.

Filip

Naučila sam da struja može proći kroz čovjeka i kroz razne druge stvari.

Iva

Puno sam naučila o fizici i istovremeno vježbala svoj engleski. Htjela bih to ponoviti.

Zrinka

Naučio sam da i ljudi mogu prenositi elektricitet kao i lišće. Bilo mi je super i htio bih da imamo više ovakvih predavanja.

Bruno

Bilo mi je cool i htjela bih da opet dođe.

Iva

 
Picasso PDF Ispis

picasso

Učenici naše škole 22.4.2013. posjetili su izložbu slavnog Picassa u Klovićevim dvorima, Zagreb. Evo dojmova!

Ovo je zaista velik događaj za naš glavni grad i poseban doživljaj za nas „obične smrtnike“ koji smo eto, ipak doživjeli vidjeti djela slavnog Picassa…

Profesorica

Mogu reći da mi se svidjelo sve što smo vidjela. Picassova djela su došla čak iz Pariza, tek manji dio njih. Dobar doživljaj.

Iva, 8.b

Izložba je bila vrlo zanimljiva. Rekla bih da su ta djela još vrjednija jer su njegova privatna. Najljepša su mi djela iz njegove ružičaste faze.

Jelena, 8.b

Izložba mi se svidjela i drago mi je što sam dobio priliku vidjeti djela tako slavnog slikara. Ponosan sam što je Zagreb zadnji grad u kojem je izložba.

Luka, 8.b

 
Pripovjedaonica bajki za 3. razrede PDF Ispis

held 2013_2

held 2013_2 U utorak, 23. travnja 2013.godine, u školskoj knjižnici održala se Pripovjedaonica bajki za 3. razrede u izvedbi profesionalne pripovjedačice bajki gđe. Jasne Held iz Dubrovnika. Pripovjedačica bajki gostovala je četvrtu godinu zaredom u našoj školi. Svaki put nas iznenadi novim bajkama. Ovaj put najpoznatija je bila njemačka bajka Bremenski gradski svirači. Pročitajte dojmove učenika 3. e razreda koji su posjetili pripovjedaonicu. 

„Priče su bile lijepe, zanimljive i smiješne. U glavi mi je bilo sve puno mašte dok sam ih slušala. Svaka je završila lijepo i sretno.“

Nina Brozović

„Hvala što ste nam pričali bajke. Neke sam čak i znala, ali su mi svejedno bile zanimljive. Htjela sam još slušati, ali smo se morali rastati. Sve u svemu, bilo mi je jako lijepo.“

Karla Butorac

„Na pričaonici mi je bilo lijepo i zabavno. Saznala sam tri bajke koje ću sada prepričavati nećakinji. Vjerujem da će joj se svidjeti kao i meni.“

Ivona Pejak

„Meni su priče bile zanimljive, smiješne, a ponekad i šašave. Svidjelo mi se.“

Antonio Zeko

 
Noć knjige PDF Ispis

 

noc knjige_2013_02

noc knjige_2013_04 U utorak 23. 4. 2013. skupina Mladi knjižničari i još neki učenici šestih razreda 1. smjene bili su u Arkadiji Školske knjige na Trgu bana Josipa Jelačića. Prisustvovali su radionici „Čitam Teen&Lumen“.

Kako nastaju časopis Teen i Lumen teen romani saznali su od urednika časopisa OK, Nevena Kepeskija, i urednica Lumenovih knjiga za mlade, Emice Calogjere Rogić i Diane Matulić.

Nakon razgovora o časopisima i knjigama sudjelovali su u nagradnoj igri. Najuspješnija ekipa dobila je na poklon romane po vlastitom izboru. Svi su se odlučili za „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“. Svi sudionici radionice dobili su poklon vrećice s promotivnim materijalima (kemijska olovka, blokovi, straničnici, šalice i privjesci). Gospodin Neven Kepeski pozvao nas je u izdavačku kuću kako bismo mogli vidjeti kako nastaju Teen, OK, Jutarnji list i ostala izdanja časopisa.

Prije povratka zasladili smo se sladoledom i zabavili na Zrinjevcu.

 
˝Vještica Hillary ide u operu˝ PDF Ispis

vjestica-hillary-ide-operu

I mi smo, zajedno s vješticom Hilary, posjetili operu, to jest u POU Velika Gorica 25. travnja gledali smo kazališnu predstavu „Vještica Hilary ide na operu“.

Dojmovi:

Kazališna predstava mi se svidjela jer je humoristična i otkačena.

Dunja, 7.a

Predstava mi se svidjela jer je pokazala kako opera može biti zabavna, Hilary mi se svidjela jer je bila normalna, zabavna i humoristična.

Ita, 7.a

Predstava mi se jako svidjela, govori o današnjim teenagerima koji su stalno na internetu pa ne znaju ni što je opera, a ni puno ostalih riječi.

Luka, 7.a

Predstava mi se svidjela zato što je vještica Hilary bila otkačena, humoristična i osjećajna. Svidjelo mi se kada je plakala zbog lijepe opere i pokazala emocije.

Lucija, 7.a

Predstava mi se svidjela zato što sam u vještici Hilary uočila neke svoje osobine i općenito svoje mišljenje da je opera dosadna. Primijetila sam da vještica Hilary na neki način oponašana nas.

Ivana, 7.a

 
<< Početak < « 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » > Kraj >>

Stranica 39 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...