OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Književni susret - Tihomir Horvat PDF Ispis

knjizevni susret_horvat_1

knjizevni susret_horvat_2 U našoj školi 5. studenog 2012. gostovao je poznati književnik, naš Velikogoričanin, gosp. Tihomir Horvat. Susretu su nazočili učenici petih razreda. Gosp. Horvat nam je govorio o svojoj novoj knjizi „Pustolovine Puha Ocija i djevojčice Tonke“

Knjiga mi se svidjela. U zanimljivom razgovoru susret je brzo prošao. Nadamo se da ćemo uskoro imati čast opet pozdraviti pisca u našoj školi. Pisac Tihomir Horvat poznat je i po vrlo zanimljivoj knjizi „Frka u Šćitarjevu“.

Nastja i Lucija

 
Završna svečanost Mjeseca školskih knjižnica PDF Ispis

zavrsna svecanost _mjeseca_skolskih_knjiznica_1

zavrsna svecanost _mjeseca_skolskih_knjiznica_2 U utorak, 6. studenog 2012. godine u školskoj knjižnici održana je završna svečanost Mjeseca školskih knjižnica.

Pozvani su svi učenici koji su sudjelovali u natječaju Moja najdraža knjiga te svi ostali zainteresirani.

Učenici su izradili straničnike na temu Moja najdraža knjiga na kojima su ilustrirali nešto iz svoje najdraže knjige te kratko napisali o čemu se radi u knjizi.

Mali čitatelji i Mladi knjižničari te knjižničarke odabrali su najbolje.

Pobjednica među drugim razredima je učenica Sara Katulić, 2.d sa koja je izradila straničnik na temu Puž i ružino drvo. Pobjednica među trećim i četvrtim razredima je Nina Mikulin, 4.b, straničnik Čarobnica Lili leti na Mjesec. Pobjednik u konkurenciji petih i šestih razreda je Tomislav Zadro, 5.a straničnik Eko Eko. Pobjednici su nagrađeni knjigama.

Na svečanosti smo čuli izvedbu na flauti Kad sveci marširaju Patricije Crnolatec i Ivone Meščić iz 7.b. Pogledali smo igrokaze Jesenko u izvedbi učenika 3.b razreda, igrokaz Od korice do police u izvedbi Mladih knjižničara 1. smjene te igrokaz Miš u knjižnici u izvedbi Antonele Ree Barišić i Petre Mesić iz 4.d uz potporu knjižničarke Anamarije Tkalec.

Podsjetili smo se i prošlogodišnjih pobjednika i njihovih pjesama na temu knjiga i školske knjižnice: Doris Šiftar iz 7.a s pjesmom Knjige-prave prijateljice, Kristijan Kovačić iz 6.a s pjesmom Moja knjižnica te 1. mjesto Erik Vučilovski iz 8.d s pjesmom Školska knjižnica.

Zahvaljujemo se svima što su svojim nastupima uveličali ovu svečanost!

Na kraju smo proglasili i pobjednicu iz naše škole na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica Grada Zagreba. To je Klara Božić iz 7.a. Klara će s ostalim sudionicima kviza i Mladim knjižničarima, ići na završnu svečanost kviza koja će se održati na Interliberu gdje ćemo joj pružiti potporu za osvajanje glavne nagrade tablet računala.

 
Mjesec hrvatske knjige PDF Ispis

mjesec hrvatske_knjige_2012_1

mjesec hrvatske_knjige_2012_2 U Mjesecu hrvatske knjige u područnoj knjižnici Galženica naše učenice Lucija Buchberger, Ivana Matić i Doris Šiftar sudjelovale su u radionici interpretativnog čitanja za tinejdžere. Radionica je naslovljena: Čitamo nagrađena djela. Sudjelovali su i učenici prvog razreda Ekonomske škole. Čitali smo djela Dobriše Cesarića, Ive Andrića, Jasminke Tihi Stepanić…

Doris: Bilo mi je zanimljivo. Lucija: Svidjela mi se pjesma koju sam čitala (Cesarić: Slap), Ivana: Svidjela mi se Andrićeva knjiga.

 
Susret s Jesenkom PDF Ispis

susret s_jesenkom1

susret s_jesenkom Ove je godine jesen učenicima prvih razreda najavio jedan neobičan lik iz početnice – Jesenko. Slušali su o njemu, zamišljali ga, slikali … a onda ga i upoznali. Njegova autorica, književnica Jadranka Čunčić Bandov, 23.10.2012. posjetila je našu školu i razveselila učenike svojom izvedbom i lutkama za koje je i pisala igrokaze. Učenici su oduševljeno gledali i sudjelovali u predstavi. Poslije predstave učenici 1.d razreda rekli su: „Super! Odlično!“ (svi u glas) „Danas mi je sretan dan!“ (Manuela) „Najbolja predstava koju sam ikad gledala!“ (Marta) „Sviđalo mi se baš sve!“ (Emma) „Najbolji su mi ipak bili praščići.“ (Mia) „Magarci su me baš nasmijali.“ (Josip) „Krokodil je stalno otvarao usta.“ (Luka) „Meni je krokodil odgrizao glavu!“ (Maksimilijan) I tako je svatko imao nešto za reći uz puno smijeha i veselja. Za uspomenu ostala nam je fotografija – i sjećanje na jedan lijep i zanimljiv susret.

 
Koncert renesansne glazbe PDF Ispis

minestrel1

minestrel12 U srijedu, 26. rujna 2012. učenici 8. a i 8. b razreda bili su na koncertu renesansne glazbe, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta.

Koncert je bio prekrasno pripremljen, a glazba renesansnog doba dirljiva. Izvođači, manji mješoviti ansambl, dočarao nam je svojim kostimima, dobro odabranim repertoarom te glazbalima iz tog vremena (lutnjom, tamburinom, činelama i blok flautom) renesansni ugođaj.

Bili smo ugodno iznenađeni i oduševljeni.

 
<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 » > Kraj >>

Stranica 41 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...