OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
PRIČOFEST - festival pripovijedanja bajki i priča PDF Ispis

pričofest 6. Pričofest održao se ove godine 25. 3. u POU Zagreb. Našu je školu, po drugi put, ponosno predstavila učenica 7. b razreda Daria Stipić pripovijedajući priču Augusta Šenoe „Postolar i vrag”. Uz veliki pljesak, 22 sudionika i njihovih mentora osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije te mnogobrojne publike, Daria je ovom šaljivom povjesticom izmamila i osmijehe na lica. Koliko se dobro Daria pripremila pod mentorstvom svoje profesorice Lidije Klarić uskoro ćete moći pogledati i na službenim stranicama POU Zagreb i poveznici koju ćemo naknadno dodati.

Mladi novinari

 
Po dragome kraju – Turopolju! PDF Ispis

Po dragome kraju (1)

Ispreplitanje zavičajnog govora i književnog jezika, tradicije, prošlosti i današnjeg vremena dio su kulture našeg dragog Turopolja.

Dana 12. ožujka 2022. učenici 3. d razreda sa svojom učiteljicom Jadrankom Jelisavac bili su domaćini radijske emisije Zvonjalica na City radiju. Emisiju su vodili Paula Bendeković i Juraj Stublić koji su sa svojom gostima prošetali našim dragim zavičajem – Turopoljem. U priču po našem zavičaju uvele su nas učenice Gabriela Pavlečić i Mihaela Šebek igrokazom Hartave i čiste ocene koji je napisala naša turopoljska spisateljica Ivanka Rožić, jedna od gošća. Osim nje, u emisiji su sudjelovali učitelj Miroslav Grahovac i vjeroučiteljica Marija Patrlj.

Učitelj Miroslav Grahovac jedan je od autora radne bilježnice Moj zavičaj koju treći razredi koriste za zavičajnu nastavu. Saznali smo kako je nastala, po čemu se Turopolje razlikuje od drugih zavičaja te što je potaknulo učitelja Miroslava na to da odabere baš ovo zvanje.

Na njegovu priču nadovezala se vjeroučiteljica Marija Patrlj koja će ove školske godine, kostimirana u tajnovitu osobu, prošetati s učenicima našim dragim Turopoljem vodeći ih zanimljivom pričom.

U ovu šetnju po našem kraju uplovila je i turopoljska književnica koja stvara svoja djela na kajkavskom narječju, Ivanka Rožić. Saznali smo kada je otkrila svoj talent, koja joj je najdraža pjesma i omiljena knjiga te kako je svoje pjesme krasnoslovila zavičajnim govorom. Ovoj ljepoti govorene zavičajne riječi priključili su se i mali pjesnici 3. d, Paula Bendeković i Ante Vujević, koji su pročitali svoje pjesme o Turopolju na zavičajnom govoru i književnom jeziku.

Što smo sve saznali od naših gostiju, poslušajte u Zvonjalici na poveznici.

Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

 
Ivana Brlić-Mažuranić u našem novom Čitateljskom kutiću PDF Ispis

mladi čitateljski kutić

Ivana Brlić-Mažuranić U četvrtak 10. ožujka 2022. godine u našem novom Čitateljskom kutiću u školskoj knjižnici učenike četvrtih razreda prve smjene posjetila je Ivana Brlić-Mažuranić. Tom prigodom saznali smo mnoge zanimljive informacije o njenom životu nakon čega nam je pročitala svoje priče Potjeh i Šuma Striborova iz svjetski poznatih Priča iz davnine. Učenici su sa zanimanjem slušali i zamišljali likove i događaje iz spomenutih priča koje će kod kuće ilustrirati. Nakon toga napravit ćemo izložbu radova. Zahvaljujemo Ivani na posjetu i veselimo se novim pričama i događajima u Čitateljskom kutiću. Svi ste dobro došli!

 
„Naslikajmo priču: Grigor Vitez, 'Pjesme'” PDF Ispis

Naslikajmo priču, Grigor Vitez Pjesme

Gita i prof. Marija Gita Kozina, učenica 5.a razreda i učiteljica likovne kulture Marija Lovrić primile su nagrade za sudjelovanje u likovnom natječaju „Naslikajmo priču: Grigor Vitez, 'Pjesme'”. Izložba radova bila je u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću. Veselimo se novim likovnim stvaranjima i suradnjama!

Mladi novinari

 
Od srca hvala! PDF Ispis

knjiznica(2)

Tijekom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, naša školska knjižnica provodi i akciju „Opremimo našu knjižnicu zajedno“. Svi učenici škole dobivaju letak s informacijama o trenutnom stanju fonda knjižnice u usporedbi s minimalnim potrebama prema Standardu za školske knjižnice i skupljaju novac za kupnju novih lektira. Ponukana akcijom, javila nam se obitelj Cvijin, vlasnica tvrtke Trade Air, i donirala iznos od 5 000,00 kuna! Učenici 1. c razreda zahvalili su joj pjesmom, a ravnatelj joj je uručio zahvalnicu. Donosimo i pregled rezultata akcije.

 

Od donacije 5 000,00 kn kupljena su 63 primjerka lektirnih naslova:

 1. Laku noć, ribice duginih boja (1. razred), 1 primjerak
 2. Riba duginih boja uči da nije najvažnije uvijek pobijediti (1. razred), 1 primjerak
 3. Poštar Zeko Brzonogi (2. razred), 29 primjeraka
 4. General Kiro Miš (2. razred), 29 primjeraka
 5. Tom Gates – treba imati malo sreće (5. razred), 1 primjerak
 6. Tom Gates – Da! Ne! Možda… (5. razred), 1 primjerak
 7. Tom Gates – najbolji u razredu (5. razred), 1 primjerak

 

Učenici su prikupili 4 174,00 kn, od čega je kupljeno 47 primjeraka lektirnih naslova:

 1. Pismo iz Zelengrada (2. razred), 1 primjerak
 2. Poštarska bajka (2. razred), 2 primjerka
 3. Mama je kriva za sve (4. razred), 25 primjeraka
 4. Velebitske vilin staze (6. razred), 1 primjerak
 5. Gumi-gumi (7. razred), 1 primjerak
 6. Starac i more (8. razred), 16 primjeraka
 7. Vanda (8. razred), 1 primjerak

 

Posebna pohvala i zahvala 4. d razredu koji je prikupio najviše novca ove školske godine. Naravno, zahvaljujemo i ostalim razredima i razrednicima koji su se odazvali i podržali ovu akciju te se nadamo da će sudjelovati i sljedeće školske godine. Rezultate za pojedine razrede možete vidjeti na poveznici.

Ovom prilikom htjeli bismo se zahvaliti i obitelji Bindernagel koja nam je već drugi puta donirala knjige na njemačkom jeziku.

Od srca veliko HVALA svima!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 47

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...