OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
Sjednica Dječjeg gradskog vijeća PDF Ispis

Sjednica DjeCjeg gradskog vijeCa

karla butorac U četvrtak 12. listopada 2017. g. održana je prva sjednica Dječjeg gradskog vijeća u našem gradu. Sjednicu je vodila naša učenica, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, Karla Butorac. Prije pitanja vijećnika, zamjenica predsjednice Mara Miličević i tajnica Rebecca Frangen, ukratko su nas izvijestile o radu Dječjeg gradskog vijeća u protekloj godini. Potom nam se obratio i vijećnik Ivan Fujs koji je naglasio neke naše zajedničke stavove.

Učenici te djeca iz goričkih vrtića i škola iznijeli su svoje prijedloge, želje, pitanja i očekivanja gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovim zamjenicima Ervinu Kolarcu i Krešimiru Ačkaru.
Eriku Matković, učenicu naše škole, zanimalo je hoće li se “Let`s go out party?” češće održavati. Zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar rekao je da će se ovo događanje ako bude posjećeno u velikom broju, održavati svakog vikenda.

Predsjednica Karla Butorac je pitala gradonačelnika hoće li se iduće godine sufinancirati knjige i radne bilježnice učenicima srednjih škola. Gradonačelnik je objasnio kako srednje škole nisu pod upravom Grada, ali da očekuje od mladih vijećnika da naprave prijedlog koji će poslati županu kako bi se ostvarilo barem djelomično sufinanciranje knjiga ili pribora.

Nakon završetka sjednice gradonačelnik je sve vijećnike počastio pizzom.

Ivona Pejak, 8. e

 
Kazališna predstava „Dnevnik Pauline P.“ PDF Ispis

Dnevnik Pauline P (1)

Dnevnik Pauline P (2) U ponedjeljak, 9.10.2017. godine, učenici 3. razreda Osnovne škole Nikole Hribara posjetili su Gradsko kazalište Žar ptica i pogledali glazbenu predstavu Dnevnik Pauline P. nastalu po istoimenoj hit - knjizi Sanje Polak za osnovce koju učenici 3. razreda obrađuju na satovima lektire.

Ova glazbena predstava još se iz milja zove light musical za osnovce (ali i za one veće), a govori o nizu posve običnih i skroz neobičnih zgoda iz života desetogodišnjaka kojima nije lako s odraslima jer često nisu svjesni dječje originalnosti, dosjetljivosti i zrelosti.

Na kraju predstave učenici su zajedno s glumcima na pozornici sudjelovali u pjesmi i plesu ističući važnost zajedništva i prijateljstva. Predstava, koja je bila zanimljiva i poučna, podsjetila nas je na važnost svega onoga što imamo i volimo te za što bismo svaki dan, unatoč brzini života, morali naći vremena.

Voditeljica aktiva 3.
Jadranka Jelisavac, mag. prim. educ.

 
Proljetna pripovjedaonica bajki s Jasnom Held PDF Ispis

Proljetna pripovjedaonica bajki s Jasnom Held Proljetna pripovjedaonica bajki s Jasnom Held 2

U suvremenoj literaturi već se duže vrijeme ističe odgojna vrijednost bajki, a djeca ih rado čitaju, slušaju, pamte i prepričavaju. Formula im je jednostavna i poučna: vrline se uvijek isplate, a dobro pobjeđuje zlo. U srijedu 27. travnja 2017. godine u našoj smo školskoj knjižnici, stoga još jednom ugostili Dubrovčanku Jasnu Held, profesionalnu pripovjedačicu bajki. Učenike trećih razreda oduševila je živopisno ispričanom norveškom narodnom bajkom o odbjegloj kraljevni Kari Drvenhalji, koja je mnoge podsjetila na Pepeljugu, jedinu djevojku kojoj je izgubljena cipelica pristajala kao salivena. Gospođa Jasna zaokupila je pažnju učenika i zaslužila gromoglasan pljesak pa se svi radujemo ponovnom skorom susretu s njom.

 
Knjižna booka 2017 PDF Ispis

booka  

Već treću godinu za redom, u čast rođendana omiljenog bajkopisca Hansa Christiana Andersena, 3. travnja 2017. godine, Hrvatska udruga školskih knjižničara organizirala je svečanost knjige i čitanja pod nazivom Knjižna booka. Manifestaciji se pridružilo preko 200 učenika iz osnovnih i srednjih škola u pratnji učitelja i knjižničara, a ugostila nas je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Program je vodio poznati voditelj i dječji pisac Siniša Cmrk uz Vanju Jurilj, predsjednicu spomenute udruge.

Program je zamišljen kao mozaik zabavnih i reprezentativnih sadržaja, a učenice naše škole Lucija Pečar, Antea Risek, Ela Lasić, Petra Desić, Klara Bilać i Lena Hudan sudjelovale su u kvizu nazvanom Halabooka u sklopu kojeg su odgovarale na pitanja vezana uz književna djela s popisa obvezne lektire.

Za blok pod nazivom (Ž)bookanje, čiji je cilj bio na zanimljiv i neuobičajen način predstaviti jednog odabranog autora, učenice Leona Šumiga, Lena Hudan, Marta Muhar, Ivana Jozić, Silvana Varga, članice skupine Mladi knjižničari i knjižničarka Anja Đurđević izradile su audio–vizualnu prezentaciju. Njome su oživjele spisateljicu Astrid Lindgren i njene najpoznatije likove, a kako su to učinile, možete vidjeti ovdje:

 

Svečanost čitanja protekla je u zabavnom i vedrom proljetnom ozračju, a do sljedećeg bučnog susreta, u knjigama ćemo uživati u tišini!

 
Shakespeare u OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

 

U utorak, 5. travnja 2017., učenici osmih razreda imali su priliku postati glumci na dva sata i s dramaturginjom HNK iz Zagreba, gospođom Sanjom Ivić, čitati poznato djelo Williama Shakespearea, Romeo i Julija. 

Hrvatsko narodno kazalište Zagreb i British Council Zagreb, u sklopu obilježavanja Shakespearove godišnjice, osmislili su projekt kojim učenicima, kroz radionice u školama, zajednički približavaju djela ovog velikog pisca.

 dvosatnoj radionici učenici su razgovarali o djelu i čitajući tekst, glumili ključne scene. Na ovaj način naučili su puno više nego samim čitanjem lektire. Naučili su o vremenu u kojem je Shakespeare pisao, o njegovom pisanju, o osjećajima i odnosima među ljudima, kao i glumačkom poslu.

Svi smo uživali u Shakespearu, stručnom vođenju gospođe Ivić i talentu koji su pokazali naši učenici.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 37

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!