OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
U kazalištu PDF Ispis

U petak, 8. veljače 2019., učenici 5. c i 5. d razreda u pratnji profesorica uputili su se u Zagrebačko kazalište mladih gdje su pogledali predstavu „Junaci Pavlove ulice”. Junake istoimene knjige već su upoznali čitajući lektiru, a sada su ih imali priliku uživo vidjeti na kazališnim daskama. Oduševila nas je predstava u izvedbi polaznika Učilišta ZKM-a koji su odlično odigrali uloge i pritom glasno uzviknuli: „Sve za grund. Grund ni za što!“ Naša je srca opet osvojio maleni Nemeček koji je pokazao kako su zaista oni najmanji ponekad zapravo najveći junaci.

 
„Božić, dan je slavlja, sveg' kršćanstva sreća…“ PDF Ispis

„Božić, dan je slavlja, sveg' kršćanstva sreća…“, tako su recitirali učenici 2.D i 3.C razreda kada su, 19. prosinca 2018.godine, posjetili pučku kuhinju Crvenog križa u Velikoj Gorici. Recitiranjem, pjevanjem i plesanjem učenici su uljepšali ovo predbožićno vrijeme našim sugrađanima koji žive u siromaštvu i neimaštini. Druženje je proteklo u vedrom i blagdanskom raspoloženju kada su učenici, štićenike Crvenog križa, darovali božićnim učeničkim poklončićima i čestitkama. Na kraju je ravnateljica Crvenog križa, Suzana Strunjak, zahvalila na prigodnom programu i pozvala nas na buduću suradnju.

Učiteljice 2.D Vesna Lukinić i 3.C Ksenija Petrlin-Jurić

 
Božićni koncert PDF Ispis

 


„Če bi rekel Božiću,

Kaj želim si ja,
Rekel bi, naj vsakomu
Puno srdca da …“

                               (D. Domjanić)

 

Radostan Božić
Poželjeli su svojim učiteljima i djelatnicima škole učenici na božićnom koncertu, 21. prosinca 2018.

 
“Sveta Lucija u Turopolju” - izložba PDF Ispis

U POU Velika Gorica, 12. prosinca u 18 sati, otvorena je izložba učeničkih radova Osnovne škole Nikole Hribara iz Velike Gorice pod nazivom “Sveta Lucija u Turopolju”. Učenici su se predstavili crtežima, radovima otisnutima na drvu te fotografijama svete Lucije i drvenog graditeljstva Turopolja.

Idejna je začetnica izložbe vjeroučiteljica Marija Patrlj, a u realizaciji ideje pomogle su joj profesorice Marija Lovrić, Irena Gimpelj Gal te učiteljica Ksenija Petrlin Jurić.
Sveta je Lucija zaštitnica Turopolja od kraja 16. stoljeća, a na njezin blagdan, 13. prosinca, Velika Gorica slavi svoj dan.

Cilj izložbe bio je zahvaliti svetoj Luciji što čuva Turopolje te potaknuti njezino štovanje u današnjem vremenu, stoga su otisnute i sličice s Lucijinim likom viđene dječjim očima, a na poleđini je otisnuta molitva svetoj Luciji. Kako je Lucija u narodu poznata kao svetica koja dariva djecu tako su i djeca posjetitelje na otvorenju izložbe darivala upravo tim sličicama. Ovim su događajem učenici ujedno i svojoj školi čestitali 35. rođendan, a gradu Dan grada. Izložba je otvorena do 19. 12. 2018

.

 
Večer poezije PDF Ispis

vecer poezije

Večer poezije „Baštinimo u životu radost i ljepotu“ održala se 4.12., a na taj su način učenici i ljubitelji lijepe riječi obilježili 35. rođendan svoje škole.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 13 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...