OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Kultura
D(n)o dna PDF Ispis

Dno dna (2)

Dno dna (1) U četvrtak, 12. travnja 2018. godine, učenici 7. i 8. razreda pogledali su predstavu D(n)o dna u izvedbi Teatra Tirena. Priča je to o njihovim vršnjacima, prvim pijanstvima i tinejdžerskom potrebom za uklapanjem u društvo. Nažalost, zajedničko opijanje je često jedan od glavnih uvjeta za prihvaćanje.

Predstava na zanimljiv način ukazuje na opasnosti koje se mogu dogoditi prilikom opijanja te što treba poduzeti u takvim situacijama.

Novinarska skupina

 

Osvrt na predstavu „D(n)o dna“
…Predstava mi se svidjela. Bila je poučna zato što su nam „pokazali“ posljedice opijanja. Nisu samo došli i rekli: „Nemojte, djeco, piti- to je loše za vas ...“ a i dobio sam ideju za našu predstavu.

-Jan

…Na zabavan način nam je pokazala opasnosti alkohola. Sviđaju mi se nagli prijelazi lika u drugi lik. Predstava nosi snažne poruke.

-Dorja

…Bilo je odlično, bio sam sretan, nasmijao sam se i razveselio i shvatio poruku- Ne pij!

-Petar

…Predstava me upozorila- „Ne konzumiraj alkohol.“

-Fran R.

…Žao mi je što nisu završili onu rečenicu- „….…“

-Dora

…Svidjelo mi se što nije bilo “preozbiljno“ iako je tema ozbiljna. Upozorili su nas na štetnost alkohola na zabavan način.

-Korina

…Svidjelo mi se- pogotovo prijelazi glumaca u različite karaktere… Možda da je scenografija bogatija?! Dobra poruka mladoj publici.

-Patrick

…Svidjela mi se jer govori o opasnostima alkohola na humorističan način. Glumci su bili odlični- sve situacije su prikazali realistično i zabavljaju publiku.

-Fran T.

…Mislim da je edukativna, čak i onima koji su većinu „konzumirali“. Glazbene točke su mi bile jako zanimljive.

-Lovro

…Uglavnom sam „čuo“ sve što već znam… osim onih „postotaka“ promila alkohola, ali „predstavljeni“ su na zanimljiv način pa mi se taj dio najviše svidio.

-Roko

…Zanimljiva i poučna tema koja nas uči da ne trebamo konzumirati alkohol, a onima koji to rade- snažna poruka da prestanu.

-Karlo

-Učenici 8.b

 

 
Sijač sreće u našoj školi PDF Ispis

sijac srece

sijac srece (2) Učenike 4. razreda razveselio je Sijač sreće u školskoj knjižnici. Gospodin Dubravko Sidor utjelovio je, sada već poznatog zatvorenika u našoj školi, koji je izveo navedenu predstavu nastalu prema istoimenom lektirnom djelu Božidara Prosenjaka. I ove su godine učenici bili oduševljeni predstavom, a neki su se i sami okušali u pojedinim ulogama. Bilo je tu puno smijeha, vriske, pljeska, a na kraju i pjesme! Veselimo se ponovnom posjetu sljedeće godine.

 
Prvi razredi u kinu Gorica PDF Ispis

Ima li za učenike ljepšeg početka proljetnih praznika od gledanja crtića?! Vjerujte nema.

Učenici prvih razreda bili su 28. 3. u kinu Gorica. Gledali su film Petar Zecimir. Animirano-igrani film Petar Zecimir snimljen je prema istoimenim knjigama poznate engleske spisateljice Beatrix Potter. Knjige su postigle veliki uspjeh: prevedene su na 36 jezika i prodane u 46 milijuna primjeraka te tako postale jedne od najprodavanijih knjiga svih vremena.

Učenici su bili oduševljeni filmom. Nadaju se da će ga još jedanput pogledati sa svojom obitelji. Time bi se ostvarila i poruka filma: Obitelj i ljubav su najvažniji!

Avanture Petra Zecimira bit će zasigurno najveći obiteljski filmski događaj ovog proljeća.

Uživajte u proljetnim praznicima!

Nevenka Sedmak, voditeljica Aktiva 1. razreda

 
Dubravko Sidor u ulozi miša PDF Ispis

dubravko sidor

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018., učenici drugih razreda u našoj školskoj knjižnici pogledali su predstavu Miš koja je napravljena prema istoimenoj knjizi Božidara Prosenjaka. Glumac Dubravko Sidor, u ulozi miša, nasmijao je i zabavio naše učenike. Bila je to interaktivna glumačka izvedba koja već godinama oduševljava naše učenike. Glumac izvrsno igra ulogu nestašnog malog miša koji otkriva svijet i pritom upada u nevolje. Istodobno susreće razne likove, a glume ih izabrani učenici, koji tako i sami sudjeluju u predstavi. Vesela dječja lica i spontani pljesak tijekom cijele predstave pokazuju nam da ovu predstavu djeca jako vole.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ.,
Voditeljica Aktiva 2. razreda

 
Susret s književnicom Jadrankom Čunčić Bandov PDF Ispis

susret s knjizevnicom (1)

susret s knjizevnicom (2) Prvi su razredi 12. ožujka 2018. u školskoj knjižnici upoznali spisateljicu dječjih lutkarskih igrokaza Jadranku Čunčić Bandov.

Književnica je u srednjoj školi zavoljela lutke te počela pisati lutkarske igrokaze. Lutke izrađuje sama koristeći tikvice, prirodne materijale te uporabne predmete kao što su košare, kuhače, odjeća, podmetači…

Predstava je trajala jedan školski sat. Učenici su aktivno sudjelovali u predstavi glumom i razgovorom. Razigravši maštu učenika, školskom knjižnicom odzvanjao je smijeh.

Nakon predstave poželjeli smo pročitati sve igrokaze koje je napisala Jadranka Čunčić Bandov.

Voditeljica Aktiva 1. razreda
Nevenka Sedmak

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 46

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...