OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva PDF Ispis

filmska družina (1)

filmska družina Na Javnom pozivu za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2023./2024. Hribarova Filmska družina pod mentorstvom prof. Lidije Klarić dobila je financijsku potporu za još kvalitetniji rad. Među 70 prijavljenih školskih filmskih družina koje djeluju u sklopu izvannastavne aktivnosti odobreno je 34 potpore u ukupnom iznosu od 39.800,00 EUR. Svečano potpisivanje ugovora održalo se 6. svibnja 2024. u prostorima Matice hrvatske. Zahvaljujemo Hrvatskom filmskom savezu i Hrvatskom audiovizualnom centru, a Hribarovim filmašima želimo uspješno ostvarenje planiranih aktivnosti.

 
Alati za moderno doba PDF Ispis

alati za moderno doba(1)

alati za moderno doba Tehnologija, ali na odgovoran i siguran način. Ulaganje u budućnost mladih kroz obrazovanje o sigurnom i odgovornom korištenju digitalnih alata cilj je novog preventivnog programa „Alati za moderno doba“. Educirali smo se kako bismo kod naših učenika 7. razreda pospješili razvoj socio-emocionalnih vještina važnih za osvješćivanje odgovornosti u virtualnom okruženju, odnosno prevenciju rizičnih ponašanja.

 
Rezultati geografskog izazova PDF Ispis

Točno u ponoć 7. travnja 2024. završio je Izazov bicikliranja kojim su geografi i ove godine obilježili Dan planeta Zemlje, malo ranije nego inače. Izazov je trajao tjedan dana, a u njega su se mogli uključiti učenici od 5. do 8. razreda. Sudionici su bili podijeljeni u dvije kategorije, a pobjednik svake kategorije je onaj tko biciklom prijeđe najviše kilometara.

Učenici su bili izuzetno aktivni. Prva tri mjesta kod učenika 5. i 6. razreda zauzeli su Roko Petrović s ukupno prijeđenih 370 km, Matej Šaban s ukupno prijeđenih 318 km i Matija Srbić s 283 km.

Učenici 7. i 8. razreda odvozili su 1820 km. Na prvom mjestu je Karla Feljan s 482 km, drugi je Antonio Škarić s 467 km i na trećem Hanah Svoboda s 337 km.

Najbolji biciklisti su nagrađeni prigodnim darovima, a nagrade su im uručene u učionici Geografije. Na taj smo način obilježili Dan planeta Zemlje, promovirali zdrav način života i potamnili na jakom Suncu.

Ostali su sudionici također ostvarili zavidan broj kilometara. Čestitamo svima, a posebno pobjednicima i već se sada veselimo sljedećoj godini!

Valentina Japec i Marija Majdak Forjan 
„Zvonjalica” PDF Ispis

radio

radio(2) 6. travnja emitirana je na City radiju još jedna dječja emisija „Zvonjalica”. Domaćini ove emisije bile su učenice šestog a razreda Ena Prodanović i Sara Grljević. Tema emisije bila je Zdravlje, stoga su voditeljice u goste pozvale najdoktoricu pedijatricu Zoru Zakanj i trenera Ivana Zagorca. Razgovarale su o tome što zdravlju šteti i kako zdravlje sačuvati, a provele su i anketu među svojim prijateljima. Kako je to zvučalo poslušajte na sljedećoj poveznici:

https://soundcloud.com/city-radio-hr/06042024-zvonjalica-os-nikole-hribara

Marija Patrlj, profesorica savjetnica

 
Prvi JYSK-ov javni urbani voćnjak u dvorištu OŠ Nikole Hribara PDF Ispis

U dvorištu OŠ Nikole Hribara javnosti je predstavljen prvi JYSK-ov javni urbani voćnjak u Velikoj Gorici, smješten u dvorištu škole zbog lake dostupnosti svim građanima čime se, između ostalog, potiče i edukacija učenika o očuvanju okoliša. Realizaciji ovog inovativno-edukativnog projekta pridonijela je suradnja škole s Gradom Velika Gorica u koju su se priključili i Urbani šumari. Urbani voćnjaci stvarajući prirodne oaze u gusto naseljenim urbanim područjima zaslužuju veliku pozornost kada je u pitanju održiva svakodnevnica. Kroz primjenu principa permakulture, odabir starih i otpornih sorti koje zahtijevaju minimalno održavanje, voćnjak bi trebao služiti brojnim generacijama školaraca i građana Velike Gorice. Velikogorički javni urbani voćnjak imat će 97 sadnica: 19 starih sorti voćki poput duda, lijeske, borovnice, jabuke, kupine, maline, ogrozda, smokve i trešnje. Ovog proljeća bit će zasađeno 48 sadnica, dok će se najesen zasaditi preostalih 49. U voćnjak će građani moći slobodno ući i isto tako će moći slobodno ubirati voćke, a o njegovu održavanju brinut će VG komunalac. Gradonačelnik i ravnatelj sudjelovali su u sadnji jabuke sorte bjeličnik u čijim će plodovima još dugo moći uživati svi građani Velike Gorice.

Josipa Radočaj, mag. bibl.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna5.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...