OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Susret s književnicom Jadrankom Čunčić – Bandov PDF Ispis

Učenici 1. razreda naše matične škole 8.ožujka 2024. godine gledali su lutkarsku predstavu u školskoj knjižnici čiji je gost bila hrvatska dječja književnica i lutkarica Jadranka Čunčić – Bandov, dok je učenike područnih škola spisateljica posjetila u PŠ Gradići. Kao samostalna umjetnica s bezbroj odigranih predstava i igrokaza, svojim je lutkama koje samostalno vrijedno izrađuje od različitih materijala i uporabnih predmeta te scenskim nastupom oduševila naše male prvašiće. Interakcija s djecom doživjela je svoj vrhunac kad su se i oni sami uključili u izvedbu njenih igrokaza s kojima su se ranije susreli u svojim Početnicama. Saznali su kako spisateljica uz svoje predstave objavljuje i svoja djela u čitankama, priručnicima, zbornicima i časopisima za djecu, gdje su objavljene i zbirke njezinih igrokaza „Razgovori u travi“, „Od jarca do komarca“, „Igre sa zmajevima“ i „Šale, trice i zvrndalice“. Scenaristica je lutkarske serije Tikvići, a redovito surađuje s časopisima „Radost“ i „Zvrk“. Tijekom cijelog susreta učenici su uživali u spisateljičinom talentu plesom, pjesmom i razigranošću, a cijeli događaj obilježili su i zajedničkom fotografijom s našom dragom gošćom.

Voditeljica Aktiva 1. razreda

Jadranka Jelisavac, učitelj savjetnik

 
Upisi u prvi razred 2024./2025. PDF Ispis

upis u prvi razred

Poštovani roditelji budućih prvašića,

putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ možete podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu će vam biti vidljivi opći podatci o djetetu te školi na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Nakon podnošenja prijave moći ćete odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, npr. izborne predmete, produženi boravak i sl.

Za odabir produženog boravka u aplikaciji otvorite Podatci o školi i programima, kliknite na Biram komercijalni program za svoje dijete, tada se desno otvara prozorčić Produženi boravak – kliknite na njega.

Također, ako imate razloga za to, moći ćete prilikom podnošenja prijave izraziti želju za upis u drugu školu, a ne u onu kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi putem portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti u Finu ili banku. Na portal e-Građani se može pristupiti mobilnim telefonom, računalom i prijenosnim računalom.

Nakon predaje zahtjeva, postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece za upis u 1. razred počet će 8. travnja 2024. Službeni pozivi neće se dostavljati pojedinačno na kućnu adresu, nego će se predbilježbe za termine obavljati putem aplikacije TERMINKO od 15. ožujka do 1. travnja 2024.

Djeca iz naselja Gradići, Petrovina Turopoljska i Donja Lomnica na testiranje dolaze u PODRUČNE ŠKOLE.

OŠ Nikole Hribara upisuje u školu isključivo učenike sa svog upisnog područja.

Na dogovoreni termin dolaska u školu potrebno je donijeti:

  • ispunjenu Upisnicu
  • elektroničku radnu knjižicu oba roditelja (ako je djetetu potreban boravak)
  • medicinsku dokumentaciju djeteta (ako je posjeduju).

Ako ste se nedavno doselili na naše upisno područje, na upis je, uz gore navedene dokumente, potrebno donijeti:

  • potvrdu o prebivalištu djeteta

Molimo vas da:

  • dođete u točno zakazan termin
  • zajedno s djetetom pričekate na holu u prizemlju do dolaska stručnih suradnica koje će otpratiti dijete u učionicu
  • donesete ispunjenu dokumentaciju.

Testiranje se provodi skupno i trajat će oko 40 minuta. Nakon testiranja slijedi kratki razgovor sa stručnim suradnicama.

Za sve ostale informacije možete poslati upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ;

Osim predaje zahtjeva putem aplikacije, za upis u 1. razred potrebno je obaviti testiranje u školi na koje se naručuje putem aplikacije Terminko. Također je potrebno obaviti liječnički pregled kod školske liječnice Snježane Miter preko aplikacije Kvačica.

Sve ostale informacije možete pratiti na mrežnoj stranici škole.

 
Hribarovi osmaši pomažu Caritas u Vukovaru PDF Ispis

župa u Vukovaru

sv. Filip i Jakov Tijekom boravka u Vukovaru, u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“, naši su osmaši sa svojim razrednicima ponovno pokazali svoju plemenitost i dobrotu tako što su za korisnike Caritasa župe sv. Filipa i Jakova pripremili hranu i higijenske potrepštine koje su osobno uručili franjevcima nakon posjeta crkvi i odgledanog filma o Domovinskom ratu u Vukovaru. Franjevci su zahvalili i učenicima, i profesorima, i roditeljima. Sve pohvale našim osmašima, a Hribar nastavlja činiti dobro.

Marija Patrlj

 
Aktivnosti Hribarovih volontera u siječnju PDF Ispis

na valovima_dobrote

pučka kuhinja Siječanj je mjesec za nove odluke i nove početke. Hribarovi volonteri to znaju pa su odlučili neke dobre stare navike nastaviti i dalje. Volontirali su u pučkoj kuhinji, potaknuli osmaše na humanitarnu akciju za Vukovar, a o svom humanitarnom radu razgovarali su s novinarkom Snježanom Kirinić Grubić u emisiji „Na valovima dobrote“ Hrvatskog katoličkog radija. U tijeku su pripreme za nove humanitarne i volonterske aktivnosti, jer dobro je činiti dobro, jer dobro se dobrim vraća.

Marija Patrlj

 
Posjetili smo „GEEK Con“ PDF Ispis

GEEK Con

U subotu 3. veljače 2024., na poziv Turističke zajednice grada Velike Gorice, učenici naše škole u pratnji učitelja informatike Ivane Car Postić i Milana Omrčena posjetili su „GEEK Con“. Riječ je o festivalu koji okuplja ljubitelje gaminga, stripova, animea i znanstvene fantastike koji se u suradnji GEEK Cluba i Turističke Zajednice grada Velike Gorice po prvi put održao od 3. do 4. veljače, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića te u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 101

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...