OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Aktivnosti Hribarovih volontera u siječnju PDF Ispis

na valovima_dobrote

pučka kuhinja Siječanj je mjesec za nove odluke i nove početke. Hribarovi volonteri to znaju pa su odlučili neke dobre stare navike nastaviti i dalje. Volontirali su u pučkoj kuhinji, potaknuli osmaše na humanitarnu akciju za Vukovar, a o svom humanitarnom radu razgovarali su s novinarkom Snježanom Kirinić Grubić u emisiji „Na valovima dobrote“ Hrvatskog katoličkog radija. U tijeku su pripreme za nove humanitarne i volonterske aktivnosti, jer dobro je činiti dobro, jer dobro se dobrim vraća.

Marija Patrlj

 
Posjetili smo „GEEK Con“ PDF Ispis

GEEK Con

U subotu 3. veljače 2024., na poziv Turističke zajednice grada Velike Gorice, učenici naše škole u pratnji učitelja informatike Ivane Car Postić i Milana Omrčena posjetili su „GEEK Con“. Riječ je o festivalu koji okuplja ljubitelje gaminga, stripova, animea i znanstvene fantastike koji se u suradnji GEEK Cluba i Turističke Zajednice grada Velike Gorice po prvi put održao od 3. do 4. veljače, u Osnovnoj školi Eugena Kumičića te u šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici.

 
Mali Hribarovi volonteri ponovno u akciji PDF Ispis

Misionarke ljubavi

Misionarke ljubavi (1) Mali Hribarovi volonteri nastavili su svoje volontiranje u Pučkoj kuhinji u Jukićevoj ulici u Zagrebu. Ponovno su pokazali kako se malim djelima mijenja svijet. S osmijehom na licu posluživali su beskućnike, prali i brisali suđe, čistili stolove, upoznali brojne volontere među kojima i učenike volontere iz Osnovne škole „Antun Mihanović” iz Zagreba. Sretni, punog i radosnog srca, vratili su se u Veliku Goricu s napomenom, idemo ponovno za dva tjedna. Pridružite nam se!

Marija Patrlj

 
S Brlićkom na satu lektire PDF Ispis

Brlić

Tko je Ivana, iz koje obitelji dolazi, koji su joj hobiji, kako je dobila ideju da napiše „Hlapića”, tko ju je prozvao hrvatskim Andersenom i još puno pitanja postavili su danas učenici 3. d razreda Ivani Brlić-Mažuranić na satu lektire, kad je ušetala u razred, kao iznenađenje učenicima koje je pripremila učiteljica Vesna Lukinić svome razredu kako bi ih još više motivirala na čitanje i istraživanje. Lektira zaista može biti zabavna.

Vesna Lukinić i Marija Patrlj

 
Počela 23. zimska škola informatike PDF Ispis

U srijedu, 3. siječnja 2024. godine, uz sudjelovanje više od 50 zainteresiranih učenika iz svih velikogoričkih osnovnih škola, započela je 23. zimska škola informatike.

Zimska škola informatike pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice održava se od davne 2001. godine u vrijeme zimskog školskog odmora, a provodi ju Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica. Ove godine nastava se održava na četiri lokacije, u informatičkim učionicama OŠ Nikole Hribara, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Eugena Kumičića.

Uz vodstvo stručnih predavača, profesora informatike i tehničke kulture iz velikogoričkih osnovnih škola, Zimska škola informatike uvodi učenike u svijet programiranja, priprema ih za predstojeća natjecanja iz informatike i tehničke kulture te im omogućava da za vrijeme zimskih školskih praznika što bolje iskoriste svoje slobodno vrijeme. Polaznici Zimske škole uče programirati rješavajući problemske zadatke u programskim jezicima „Logo” i „Python”. Koristeći 3d printer i Arduino platformu izrađuju vlastite uređaje i modele.

Zimska škola informatike traje do petka 5. siječnja 2024. godine kada će se polaznicima uručiti prigodna priznanja i nagrade za uspješno završenu edukaciju.

Voditelj radionice u našoj školi je učitelj informatike Milan Omrčen.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...