OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Otvoreni dani geografije i geologije u našoj školi PDF Ispis

Otvoreni dan geo (2)

Otvoreni dan geo (1) Manifestacija Dan i noć na PMF-u održava se svake godine na proljeće. Dio te manifestacije su i Otvoreni dani geografije i geologije, koje smo 26. ožujka 2021. obilježili i u našoj školi. Zbog epidemiološke situacije aktivnosti su održane on-line, pa su tako i naši učenici sudjelovali.

Ovogodišnja manifestacija inspirirana je Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. pa smo pod motom „Najbrže, najupornije, najodvažnije…“ kroz predavanja upoznali najbrže životinje, najopasnije pojave, najveće zagonetke i znanstvena objašnjenja svega toga.

Učenici od 5. do 8. razreda su u sklopu geografije pogledali predavanja i radionice, te se i sami iskušali u izradi fosila od gipsa, origami dinosaura, napravili prezentacije…

Neke od učeničkih radova možete pogledati na slijedećem linku:

Veselimo se idućim Otvorenim danima geografije i geologije, i nadam da će ipak biti u živo!

Valentina Japec

 
Uskrsna eTwinning događanja PDF Ispis

Uskrsna eTwinning događanja (1)

Uskrsna eTwinning događanja (2) Poštujući i istražujući tradiciju uskrsnih običaja svoga zavičaja te uspoređujući ju s današnjim suvremenim obilježavanjem, učenici 1.c, 2.a, 2.d i 4.d uključili su se krajem ožujka te početkom travnja sa svojim učiteljicama Ksenijom Petrlin Jurić, Vesnom Stipić, Jadrankom Jelisavac i Vesnom Lukinić u dva zanimljiva eTwinning projekta: Šarene boje uskrsnih pisanica i Uskrs u mojem zavičaju.

Autorice projekata predložile su aktivnosti, a svaka je učiteljica dodala i svoj osobni dio projektu. Snimali su se uskrsni običaji u obitelji te igrokazi s uskrsnom tematikom, istraživala su se tradicionalna jela, izrađivale su se pisanice na suvremen i bojale na tradicionalan način, uređivali su se razredni panoi učeničkim likovnim radovima, video uratkom dokumentiralo se uređenje Velike Gorice, a brojnim digitalnim alatima prezentirale i ostale aktivnosti.

Učenici su se s radošću i vrlo marljivo uključivali u sve aktivnosti i ocijenili projekte najvišom mogućom ocjenom.

Jedno veliko bravo za sve sudionike projekata!!!

Vesna Stipić

 
Pobjeda u Minecraft Education Edition natjecanju PDF Ispis

JDgalleon

jacqotte Ekipa osmaša, koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika, sudjelovala je ožujku i pobijedila na natjecanju u stvaranju školskih lekcija u Minecraftu.

Na natjecanju u edukativnoj igri Minecraft Education Edition, MineClass 2021, u organizaciji Microsoft Hrvatska i Digital School Slovenia sudjelovao je 21 tim iz cijele Hrvatske, iz svih predmeta koji se poučavaju u osnovnoj školi.

Izazov je bio postavljen za timove sastavljene od po jednog učitelja i njegovih učenika – osmisliti lekciju iz nastavnog predmeta i izgraditi je u Minecraftu.

Prvo mjesto smo osvojili lekcijom iz engleskog jezika „Meet Jacquotte Delahaye“. Učenici su izgradili svijet pirata u koji posjetitelji dolaze kako bi upoznali kapetanicu. Tako uče engleske riječi, čitaju o piratima, snažnim ženama i ravnopravnosti spolova, komuniciraju s likovima iz svijeta i rješavaju zadatke. Ivan (L) Dijanić napravio je video u kojem vodi posjetitelje kroz lekciju. Možete ga pogledati na poveznici https://youtu.be/POw05M9AGFU.

Učenici Ivan (K) Dijanić (8. f), Ivan (L) Dijanić (8. f), Jan Fistrić (8. f) i Matej Hruban (8. e) s mentoricom Sanjom Božinović predstavili su svoj rad na webinaru 30. ožujka. Dobili smo pohvale, potvrde o osvojenom prvom mjestu i poklon paket proizvoda s logom Minecraft Education Edition i Microsofta. Ponosni smo što je naš rad ocijenjen ovako visokom ocjenom. Stvarajući svijet i lekcije, puno smo naučili o jeziku, odabranoj temi, igri Minecraft i timskom radu.

Sanja Božinović, prof. engleskoga jezika

 
Obavijest o održavanju nastave od 12. travanja 2021. PDF Ispis

Prema najavi ministra sa sjednice Vlade, škole Grada Zagreba i Zagrebačke županije pa tako i naša škola od ponedjeljka, 12. travnja, prelaze na C model održavanja nastave (online nastava) za učenike od 5. do 8. razreda, dok će učenici od 1. do 4. razreda pohađati nastavu po A modelu.

Stjepan Maravić, ravnatelj

 
Županijsko natjecanje iz matematike PDF Ispis

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 29. ožujka 2021. u našoj školi. Sudjelovalo je 5 učenika koji su ostvarili sljedeće rezultate: Matej Marijetić (4. r), 1. mjesto, Mak Ratković Rajhvajn (6. r), 17. mjesto, Ema Hrvoić (7. r), 5. mjesto, Laura Vugrinović (7. r), 8. mjesto i Lucija Lovrić

(7. r,), 13. mjesto. Mentori navedenim učenicima su: Vesna Zagorec, Marjana Kuliš, Višnja Ridzak i Ilija Marković.

Čestitamo učenicima i mentorima na ostvarenim rezultatima!

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 22 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...