OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Male i velike ljubavi PDF Ispis

Male i velike ljubavi 1

Povodom Valentinova, 13. veljače 2021. godine, učenici 2. d zajedno sa svojom učiteljicom Jadrankom Jelisavac bili su domaćini Zvonjalice, radioemisije City radija. U emisiji se govorilo o malim i velikim ljubavima, stoga su i gosti emisije bili učenici 2. d, Paula Bendeković i Porin Karačić, koji su pričali o svojoj vrtićkoj i školskoj ljubavi. U sklopu eTwining projekata učenici su pisali ljubavne pjesme, a najuspješnija bila je pjesma Ljubav, Ante Vujevića, koji ju je u radioemisiji i pročitao.

Učiteljica Jadranka Jelisavac istakla je kakve sve ljubavi postoje i kako se učenici s ljubavlju uključuju u sve eTwinning projekte čijim aktivnostima razvijaju svoje sposobnosti, vještine i usavršavaju svoja znanja.

O životu svetog Valentina saznali smo od profesorice katoličkog vjeronauka Marije Patrlj koja nam je dočarala veliku turopoljsku ljubav između književnika Augusta Šenoe i Slavice pleamenite Ištvanić.

U ljubavnu priču uključili su se i roditelji učenika, gospođa Marijana Bendeković i gospodin Nenad Poznić, koji su se prisjetili svojih prvih ljubavi, trenutaka upoznavanja svojih supružnika, vjenčanog prstena...

S ljubavlju su govorili o ljubavi koja još uvijek traje…

Voditelji emisije bili su Lota Poznić i Borna Cajner, a radioemisiju možete poslušati na poveznici:

https://soundcloud.com/zvonjalica-os-nikole-hribara

Jadranka Jelisavac, učiteljica 2. d

 
Valentinovo - Međunarodni dan darivanja knjigom PDF Ispis

Valentinovo - Međunarodni dan darivanja knjigom

I ove godine, nastavili smo sudjelovanje u volonterskom projektu "Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj" povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače, na Valentinovo. Skupljali smo knjige za učenike i učenice naših područnih škola koje nemaju knjižnicu u svojim školama. Učenici i učenice matične škole s ljubavlju su odvojili dio svojih knjiga kako bi pobudili ljubav prema čitanju i obogatili slobodno vrijeme svojih prijatelja iz područnih škola.

Skupljali smo i ljubavnu poštu. Ispred knjižnice, uz kutiju za darivanje knjiga, postavili smo poštanski sandučić u koji su učenici i učenice ubacivali pisma svojim simpatijama, a knjižničarke su ih, uoči Valentinova, podijelile.

Uz valentinovsku poruku: “Širite ljubav i darujte!”, ali ne samo na Valentinovo već svaki dan, lijepo vas pozdravljaju knjižničarke.

 
Naša srca PDF Ispis

Valentinovo u 3.a G

Učenici 3. a PŠ Gradići pripremili su se za Valentinovo.

Povodom Valentinova izrađivali su srca od vune.
Dobili su drvenu podlogu s unaprijed pripremljenim čavlićima u obliku srca. Njihov je zadatak bio izabrati vunu po želji i isplesti srce. Svi su se učenici iznimno jako potrudili i vrlo uspješno ostvarili zadatak. Rekli su kako im se svidjelo raditi s vunom na ovaj način. 
Kao nagradu, srca su ponijeli kućama i poklonili svojim najdražima.

Učiteljica Marina Banović

 
Prijevoz učenika Petrovina - PŠ Gradići PDF Ispis

Počevši sa 15.2.2021. godine organiziran je prijevoz učenika razredne nastave iz Petrovine do PŠ Gradići prema rasporedu sati.

 
 
Dan sigurnijeg interneta (9. veljače 2021.) PDF Ispis

Dan sigurnijeg interneta Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je Zajedno za bolji Internet.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

U našoj školi, cijeli drugi tjedan u veljači, učenici će sa svojim učiteljima informatike, ali i ostalih predmeta, različitim aktivnostima obilježiti Dan sigurnijeg interneta sa svrhom poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja.

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 25 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna2.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...