OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
20. Zimska škola informatike PDF Ispis

20. zimska škola

FMS Logo Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike od ponedjeljka 11. siječnja 2021. do četvrtka 14. siječnja 2021. provodi tradicionalnu 20. Zimsku školu informatike. Iznimno ove godine, uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, nastava se izvodi online, na platformi Microsoft Teams. Zimska škola podijeljena je u četiri grupe od kojih će svaka održati po četiri radionice koje se održavaju u jutarnjim satima uz vodstvo renomiranih učitelja informatike velikogoričkih osnovnih škola.

U provedbu radionica uključila se i naša škola. Radionicu programiranja u FMS Logu provodi učitelj informatike Milan Omrčen. Zimska škola namijenjena je učenicima svih velikogoričkih osnovnih škola te je za učenike besplatna.

 

 
Zvonjalica - Čarolija Božića PDF Ispis

Zvonjalica - Lukinic U subotu, 26. prosinca 2020. godine učenici 4. D razreda naše škole, Karla Hrvoić i Mihael Krvarić, bili su voditelji dječje radioemisije Zvonjalica koja se emitira na City radiju. U emisiji se govorilo o Čaroliji Božića na stari i novi način, autorskom e-twinning projektu učiteljice Vesne Lukinić koja je ujedno bila i gost urednik.

O čaroliji Božića nekada govorila je Ana Feljan, čija su sjećanja na slavljenje Božića starija i više od 75 godina.

Kako je duh Božića danas unijela u svoj razred, među svoje prvašiće, iznijela je učiteljica 1. C razreda, Ksenija Petrlin Jurić.

Voditelj Mihael prokomentirao je novi doživljaj i iskustvo snimanja ovako: „Bilo mi je baš zabavno!“ dok je Karla u nastavku dodala: „Učiteljice, kada ćemo opet snimati?“

Radioemisiju možete poslušati na poveznici: https://soundcloud.com/city-radio-hr/26122020-zvonjalica-os-nikole-hribara.

Vesna Lukinić, učiteljica 4. D 

 

 
Natjecanje Christmas Market PDF Ispis

Christmas market

Christmas market Učenici 8. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz Engleskog jezika i njihova mentorica, profesorica engleskog jezika Sanja Božinović, sudjelovali su 16. – 20. prosinca 2020. na natjecanju Christmas Market u organizaciji Microsoft Hrvatska i Digital School Slovenia.

Zadatak je bio osmisliti i izgraditi svoju verziju božićne tržnice te izraziti svoje božićne želje koristeći razne alate za komunikaciju u Minecraftu.

U timu naše škole bili su Ivan Dijanić (8. f), Ivan Dijanić (8. f), Jan Fistrić (8. f), Matej Hruban (8. e) i Kristijan Nikolić (8. d).

Dobili smo pohvale za detaljan i kreativan prikaz teme. Planiramo sudjelovati i u budućim izazovima koji uključuju učenje u Minecraftu.

Sanja Božinović, prof. engleskoga jezika

 
Sabirni centar Crvenog križa PDF Ispis

Obavještavamo građane da je u našoj školskoj dvorani otvoren sabirni centar Crvenog križa grada Velika Gorica za pomoć stradalima u potresu. Školska dvorana bit će otvorena danas do 20 sati, a za sljedeće dane objavit ćemo vrijeme kada možete donijeti materijalnu pomoć.

Oni koji žele pomoći mogu uplatiti i novčana sredstva na račun Crvenog križa, s obzirom na to da je već prikupljena velika količina materijalnih donacija.

U četvrtak 31. prosinca sabirni centar otvoren je od 8 do 18 sati.

U subotu 2. siječnja sabirni centar otvoren je od 9 do 17 sati. 

U nedjelju 3. siječnja sabirni centar otvoren je od 9 do 17 sati.

 

 
Hribarovi volonteri u još jednoj humanitarnoj akciji PDF Ispis

volonteri

I ove godine u adventu Hribarovi volonteri odlučili su činiti dobro. Pozvali su učenike da doniraju svoje igračke za djecu slabijeg imovinskog stanja kako bi im uljepšali blagdane. Mnoštvo raznolikih igračaka: auta, puzzla, lutkica, slikovnica, lego-kocaka… dostavljeno je Centru za socijalnu skrb i Dječjem vrtiću Velika Gorica čiji će se djelatnici pobrinuti da igračke dođu u prave ruke.

Katarina Sikirić Lukić i Erika Likan Kelentrić

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 27 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...