OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Pametna pitanja za pametne glave - natjecanje na HKR-U PDF Ispis

Pametna pitanja za pametne glave

Učenici Noa Boban, Jakov Tomašić, Sara Stach i Ilijana Lagundžija su članovi Hribarove ekipe koja se natječe u kvizu HKR-A Pametna pitanja za pametne glave. Natjecali su s učenicima Osnovne škole Donji Kraljevec. Natjecanje je direktno u eteru HKR-A u petak, u 14.15 sati. Držimo im palčeve.

Marija Patrlj

 
Hribar s ljubavlju Caritasovoj Kući ljubavi PDF Ispis

Hribar s ljubavlju Caritasovoj Kući ljubavi  (2)

Hribar s ljubavlju Caritasovoj Kući ljubavi  (1) Mali Hribarovci su neumorni kad je riječ o dobroti i darivanju. Odvezli smo u Caritasovu kuću ljubavi u Budaševskoj ulici 20 u Zagrebu, donaciju sačinjenu od pelena, čokolina, rižolina, vlažnih maramica, dudica, bočica, odjeće i drugih potrepština potrebnih malim bebama i djeci do tri godine. O potrebama smo saznali putem društvenih mreža i odmah smo odlučili reagirati. Bez obzira na to što su neke humanitarne akcije bile prethodno pokrenute, za još malo dobrote nađe se u kasici koja kunica. Prikupljenu donaciju odvezli smo u Zagreb domar Bruno i ja te dobili zahvalnice od djelatnica Kuće ljubavi. Obećali smo da ćemo nastaviti pomagati jer mali Hribarovci se po dobroti poznaju.

Marija Patrlj

 
Prelazak na nastavu na daljinu PDF Ispis

nastava na daljinu Obavještavamo vas da će od ponedjeljka 21.12.2020. svi učenici (od 1. do 8. razreda) OŠ Nikole Hribara, uključujući i područne škole Gradići i Lomnica, prijeći na nastavu na daljinu. Odluka je donesena u dogovoru s epidemiološkom službom.

 
Sveta Lucija u našoj školi PDF Ispis

sv Lucija

Blagdan svete Lucije je 13. 12., a to je ujedno i Dan grada Velike Gorice. Sveta Lucija zaštitnica je Turopolja još od početka 17. stoljeća kada je svojim zagovorom spasila Turopoljce od turskih osvajača. U znak zahvalnosti proglašena je zaštitnicom Turopolja. Ove godine, ne znamo je li korona tomu zaslužna, ali Lucija je zasvijetlila i u našoj školi. Uz blagoslov je dijelila i bombone, najmlađima više, ali svakome osmijeh i molitvu sigurno. Veselju nije bilo kraja. Sveta Lucijo, dođi nam ponovno.

Marija Patrlj

 
Mali Hribarovci priskočili u pomoć svetom Nikoli PDF Ispis

Advent - darivanje

Advent je najradosnije vrijeme u godini. To je vrijeme darivanja, dobrih djela, iščekivanja… Ove godine malo je drukčiji nego inače, ali to nije spriječilo 1. c. i 7. a razred naše škole da sa svojim učiteljicama Ksenijom Petrlin Jurić i Marijom Patrlj razvesele djecu u Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici. Oni su odlučili pomoći svetom Nikoli i tako ispuniti želje Luciji, Josipu, Antoniju, Aleksandru i Antoniju. Pomoć i podršku pružila im je razrednica djece iz Centra za odgoj i obrazovanje, Marija Kirinić. Pisma napisana Nikoli gospođa Marija Kirinić, inače defektologinja, isporučila je malim Hribarovcima, a oni su se primili posla. Kupili, zamotali darove, napisali pisma, vježbali pjesme za primopredaju u Centru koja je izvršena u petak 11. 12. 2020. godine točno u podne, a najveće iznenađenje za sve je bila pojava svete Lucije koja je po zamolbi svog prijatelja svetog Nikole u njegovo ime bila s djecom i isporučila darove. Ni korona ni samoizolacija četvero djece nije uspjela upropastiti ovaj lijepi trenutak jer su se djeca iz samoizolacije uključila putem videopoziva i tako ovaj susret učinila posebnim i emotivnim. Nakon isporučenih darova, održanih govora, otpjevanih pjesama, djecu je maleni domaćin Aleksandar počastio toplim čajem i poklonima, a svi skupa su otpjevali čestitarsku pjesmu Luciji za imendan, tako da nije nedostajalo ni suza radosnica.

Sve su ovo popratili i novinari Radio Banovine i objavili pa tko želi može pogledati na slijedećem linku     https://fb.watch/2kHS4AmAs_/

Marija Patrlj i Ksenija Petrlin Jurić

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 28 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...