OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Prelazak učenika 5. - 8. razreda na nastavu na daljinu PDF Ispis

nastava na daljinu Obavještavamo vas kako će zbog epidemiološke situacije i mjera predostrožnosti učenici od 5. do 8. razreda od 14. prosinca 2020. pa do kraja prvog polugodišta imati nastavu na daljinu.

Nastava će se odvijati u realnom vremenu preko platforme Teams prema trenutno važećem rasporedu za nastavu.

Učenici od 1. do 4 razreda nastavu će imati u školi do daljnjega.


Ravnatelj
Stjepan Maravić, prof.

 
Svijeće za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje PDF Ispis

Dan sjećanja (2)

Dan sjećanja (1) U utorak, 17.11.2020. učenici 4.a sudjelovali su u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Večer uoči blagdana, učenici su postavili svijeće duž pločnika Zagrebačke ulice, od Robne kuće do Pučkog otvorenog učilišta. S obzirom na nove epidemiološke mjere, iz svake škole sudjelovao je po jedan razredni odjel.

Bila nam je velika čast obilježiti novi nam blagdan, kako ne bismo zaboravili žrtvu Vukovara, grad koji je postao simbolom bola i stradanja, ali i hrabrosti i vjernosti za slobodu čovjeka, naroda i domovine.

Ivana Boban

 
Djevojčica u plavom kaputiću PDF Ispis

Djevojčica u plavom kaputiću (1)

Djevojčica u plavom kaputiću (2) U eTwinning projekt Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja zahvalna i ponosna, uključila se i Željka Mitrović Jurić, poznatija kao „Djevojčica u plavom kaputiću”. U video zapisu svjedočila je o svojem ratnom iskustvu u Vukovaru, govorila je o prognaničkom životu, te kada je i kako nastala poznata fotografija „Djevojčica u plavom kaputiću”.

Cijeli video možete pogledati na slijedećoj poveznici https://youtu.be/rC5LjaoX9oY

Marija Patrlj

 
„Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna" PDF Ispis

Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna

Na eTwinningu je odobren, i tijekom mjeseca studenog aktivan, projekt: „Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja zahvalna i ponosna". Autorice projekta su Marija Patrlj, profesorica u OŠ Nikole Hribara i Martina Filipović, profesorica u OŠ Eugena Kvaternika.

Cilj projekta je u učenicima probuditi ljubav prema domovini te osvijestiti važnost poznavanja svoje povijesti kako bi se dobro pamtilo, a loše nikada ne ponovilo. Kroz niz likovnih, glazbenih, književnih i poetskih aktivnosti učenici će spoznati povijesne događaje iz Domovinskog rata, važne osobe, kulturne spomenike, muzeje te spomen-obilježja. Naglasak projekta je ove godine na Vukovaru i Škabrnji, stoga se u njega do kraja mjeseca mogu uključiti svi zainteresirani učitelji.

Marija Patrlj

 

 
Učenici naše škole sudjelovali su u „Microsoft Global Learning Connectionu” PDF Ispis

Microsoft Global Learning Connection (2)

Microsoft Global Learning Connection (1) Učenici 6.d, 6.e, 6.f razreda i Dodatne nastave iz Engleskog jezika za 8. razred virtualno su putovali i učili s vršnjacima diljem svijeta u sklopu Microsoftove obrazovne inicijative „Global Learning Connection“ koja se održala 10. i 11. studenog u cijelom svijetu.

Učiteljica engleskog jezika Sanja Božinović je Microsoft Innovative Educator Expert i surađuje s kolegama u Microsoftovoj obrazovnoj zajednici. Koristeći platformu Microsoft Teams koju u našoj školi koristimo za nastavu na daljinu i virtualnu komunikaciju učitelja i učenika, organizirala je povezivanje s učenicima u Kanadi i Indiji za 6.d i 6.f razreda. Učili su o tim dalekim zemljama od vršnjaka i njihovih učitelja u Torontu, Ahmadabadu i Varanasiju, te odgovarali na njihova pitanja o Hrvatskoj.

Učenici 6.e posjetili su Mote Marine Lab u Sarasoti na Floridi i učili o morskim psima. Osmaši su dobili priliku posjetiti Space Shuttle Pavilion i učiti o putovanju u svemir.

Puno smo naučili o raznim temama komunicirajući na engleskom jeziku putem digitalne platforme Microsoft Teams.

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 29 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...