OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Astronauti u 1.c PDF Ispis

Vida iz 2.a u 1.c U četvrtak, 5. studenoga 2020. godine u učionicu 1.c stigao je gost. Učenica 2.a, Vida, održala je izvrsno predavanje o astronautima vezanim uz eTwinning projekt, Svjetski tjedan svemira 2 – SPACE WEEK. Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo, popraćeno PowerPoint prezentacijom koju je Vida osmislila. Prvašići su ju pozorno slušali, puno novoga o svemiru naučili i nagradili ju veeelikim pljeskom. Bravo Vida! Bravo i učiteljici Vesni Stipić koja je Vidu potaknula na osmišljavanje ovakvog predavanja.

Bio je ovo jedan zanimljiv i edukativan način suradnje koji ćemo poticati i u daljnjim aktivnostima ovoga, ali i drugih eTwinning projekata u kojima sudjelujemo.

Ksenija Petrlin Jurić, mag. prim. educ.
učiteljica 1.c razreda
 
Sudjelujemo u međunarodnom natjecanju „Dabar" PDF Ispis


I ove smo se godine uključili u međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja „Dabar", koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim učiteljima i širom javnosti.
Natjecanje se u našoj školi održava od 9. do. 13. studenoga 2020. u školskim računalnim učionicama, a u njemu sudjeluju učenici od drugih do osmih razreda. Učenicima, koji su spriječeni zbog samoizolacije ili drugih razloga doći u školu, ove je godine omogućeno sudjelovanje od kuće.
„Dabar" je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata, te razvoj različitih strategija rješavanja.
Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga „Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 
Jesenski odmor PDF Ispis

jesen

Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga i traje do 3. studenoga 2020. Učenici se vraćaju na nastavu 4. studenog prema rasporedu.

 
Europski tjedan programiranja PDF Ispis

Europski tjedan programiranja (2)

Europski tjedan programiranja (1) Od 10. do 25. listopada 2020. godine u našoj je školi održan niz računalnih radionica kojima su se učenici i učitelji naše škole uključili u obilježavanje Europskog tjedna programiranja. Cilj radionica bio je pokazati učenicima da programiranjem mogu oživjeti svoje ideje, stvarati i graditi te tako obradovati sebe i druge.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Ova inicijativa pokrenuta je 2013. godine kada je organizirano svega nekoliko stotina događaja, dok je prošle godine diljem Europe organizirano više od 70 tisuća događaja. Glavna je zamisao učiniti programiranje transparentnijim, demistificirati povezane vještine i okupiti motivirane ljude u zajedničkom učenju.

Uz našu školu suorganizatori ovoga događaja su Hrvatski savez informatičara i Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike iz Velike Gorice, koji su učenicima petih razreda poklonili čokoladice i sokove, kako bi povratili energiju utrošenu u zahtjevne, ali učenicima iznimno zanimljive radionice.

Radionice su vodili učitelji naše škole: Deni Boban, Ana Kumic, Milan Omrčen, Marija Stažić i Ema Stepanić, a u njima su sudjelovali učenici od drugih sve do osmih razreda.

 
Svjetski dan jabuka PDF Ispis

Dan jabuka 2020 (1)

Dan jabuka 2020 (2) Hribarovi eTwinneri nastavljaju i u listopadu – Svjetski dan jabuka

Pravi jesenski promjenjivi dan 20. listopada učenici 1. c, 2. a, 2. d i 4. d sa svojim učiteljicama Ksenijom Petrlin Jurić, Vesnom Stipić, Monikom Grgar Rakas, Jadrankom Jelisavac i Vesnom Lukinić proveli su obilježavajući dan kraljice voća – Svjetski dan jabuka. Učenici su pjesmom, pričom i glumom na zabavan način prikazali jabuku u svakodnevnom životu. Upotrijebili su osjetila vida, njuha, okusa i dodira kako bi istražili po čemu se jabuke razlikuju, a u čemu su slične, koje će upotrijebiti za sok, kompot ili pekmez, a koje su najukusnije kada ih jedemo svježe. Što znači da jabuka ne pada daleko od stabla, da je tuđa jabuka slađa ili da crv ne čini jabuku, raspravljali su i dijelili svoja mišljenja kako bi shvatili pravo i preneseno značenje poslovica. Upoznali su vrste jabuka kao i mnoge zanimljivosti o jabuci, ali i veliku važnost jabuke za zdravlje. Likovni radovi osobito su bili kreativni i zanimljivi jer jabuka kao motiv pruža nebrojena stvaralačka ostvarenja. Ni informacijsko – komunikacijske tehnologije nisu izostale: igrale su se memory igre, stvarali oblake riječi, rješavali digitalne sudoko zadatke i zabavne kvizove.

Sve aktivnosti zabilježene su fotografijama i videozapisima koje će razredi podijeliti u eTwinning projektu Dan jabuka 2020.

I ne zaboravimo: Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!

Učiteljice 1. c, 2. a, 2. d i 4. d razreda

 

 
Više članaka...
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 30 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...