OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Nastavak školovanja Denisa Kweija PDF Ispis

Denis Kwei U moru humanitarnih akcija u kojima su sudjelovali učenici naše Škole uz veliku podršku roditelja i učitelja nisu zaboravili naše kumče iz Tanzanije Denisa Kweija i naše dvije teško stradale bivše učenice. Prema Izvještaju udruge Kolajna ljubavi, Denis Kwei pohađa fakultet i ima sve vrlo dobre i odlične ocjene. Pohađanje fakulteta veliki je uspjeh za jedno afričko dijete koje živi u jako teškim životnim uvjetima stoga ne moramo naglašavati koliko mu je naša pomoć potrebna i dobrodošla. S uplaćenih 280 eura podmirili smo troškove Denisove školarine za školsku godinu 2024., a ostatak prikupljenog novca, naša vjeroučiteljica, sestra Manda Antonija Crnoja, odnijela je obitelji naših dviju bivših učenica. Obitelj nam je napisala dirljivu Zahvalu čiji djeličak donosimo: „Iskreno i od srca veliko hvala svima na svakoj pomoći koju upućujete, posebno za nastupajuće blagdane. Dugi niz godina iskazujete svoju solidarnost s vašim bivšim učenicama. Svakom pojedincu se zahvaljujemo, a posebno hvala Vašoj i Našoj Časnoj Antoniji. S radošću se sjećamo dobrote i plemenitosti svakog profesora, nastavnika i učitelja – HVALA SVIMA.“ Prikupljajući novac, još jednom smo pokazali svoju empatiju i veliko srce i podsjetili se: „Dobro je činiti dobro jer dobro se dobrim vraća!“

 

Tablica prikupljenog iznosa 2023.-2024.

 
Gledali smo kazališnu predstavu Družba Pere Kvržice PDF Ispis

družba Pere Kvržice Učenici 4. razreda naše škole gledali su u utorak, 12. prosinca 2023. godine kazališnu predstavu Družba Pere Kvržice u Gradskom kazalištu Žar ptica.

To je predstava kojoj su vrijednosti književnog djela Mate Lovraka kao što su sloga, zajedništvo i opće dobro na prvom mjestu. Nasuprot svijetu odraslih u kojem vladaju nesloga, pohlepa i uski osobni interesi, Pero i družba stavljaju se u službu općeg dobra. Oni, bez ikakve naknade, popravljaju stari zapušteni mlin. Ova je predstava koja razvija kazališni jezik koji je brz i blizak senzibilitetu današnje djece. Bez idealiziranja svijeta u kojem žive, ali i njihove male zajednice, Družba Pere Kvržice na kraju pokazuje da je zajedničkim naporom, solidarnošću i spremnošću na različite poteškoće moguće izgraditi nešto bolje od onog u čemu živimo.

U predstavi se, uz samog Peru i družbu, kao lik pojavljuje i Mlin koji nas vodi kroz najvažnije epizode njihove avanture. Zahvaljujući njegovim komentarima i prepričavanju, Lovrakov svijet postaje prepoznatljiv i današnjoj djeci. Predstava se razlikuje od književnog djela, ali nam glumci donose doživljaj osnovne ideje, a to su zajedništvo i sloga kao preduvjeti stvaranja boljeg svijeta. Djeca kažu da im se predstava svidjela jer ima sve što bi trebala imati jedna izvrsna predstava, a to su zabava, smijeh, napetost i izvrsni glumci te bi ju mogli pogledati i nekoliko puta.

Ksenija Petrlin-Jurić, mag. prim. educ., učiteljica savjetnica

 
Na krilima radosti, radosnim srcem za drugoga PDF Ispis

pozivnica 2023 Dragi naši,

radujemo se što i ove godine, kada slavimo 40. rođendan naše škole, možemo pokazati koliko je veliko srce malih i velikih Hribarovaca.

Pokrećemo novu humanitarnu akciju, ovaj put za malene onkološke bolesnike Klaićeve bolnice.

Akciju ćemo provesti slično kao i onu za „Marijine obroke”. Svaki razred napravit će svoju kasicu u koju će staviti svoj dar (1 euro po učeniku, tko može i želi, može i više). Također možete nacrtati i napisati neke lijepe poruke i želje koje ćemo uručiti malenim bolesnicima osobno.

Kasice moraju biti gotove, a akcija u razredu završena do 6. prosinca 2023. jer ćemo vrhunac i završetak akcije imati u holu škole 7. prosinca 2023. u 18 h kada ćemo izložiti kasice i radove. Pridružit će nam se i gosti, naši nogometaši, s kojima ćemo se moći družiti, fotografirati, igrati i prikupiti još pokoji novčić.

Akciju, kao i uvijek, podržavaju i naši roditelji (podrška Vijeća roditelja) kojima i ovim putem zahvaljujemo.

Vjerujemo da ćemo barem na trenutak izmamiti osmijeh na dječjim licima, a zajedničkim dobrim željama dobiti i borbu protiv zloćudne bolesti.

Ravnatelj: Stjepan Maravić, prof.

 
Interliber 2023. PDF Ispis

Interliber 2023

Članovi izvannastavne aktivnosti Mladi knjižničari posjetili su Interliber na Zagrebačkom velesajmu. Upoznati s programom događanja, najviše ih je zainteresirala promocija knjige „Osnove kriminalistike“ koju je organizirao MUP – Policijska akademija Prvi hrvatski redarstvenik te predstavljanje novih dječjih romana urednika Božidara Prosenjaka, našeg istaknutog sugrađanina u organizaciji nakladnika Alfa. Učenici su obišli sve paviljone i iskoristili popuste te obogatili svoje „kućne knjižnice“ naslovima koje su dugo priželjkivali. Odlazak na Interliber uvijek bude ugodno druženje, a završava raspravom o različitim književnim ukusima i širenju vidika poticanjem čitanja međusobno preporučenih knjiga.

 
Završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2023. PDF Ispis

Završnica Nacionalnog kviza

Završnica Nacionalnog kviza(2) Dana 15. studenog 2023., učenici koji su rješavali Nacionalni kviz za poticanje čitanja i članovi izvannastavne aktivnosti Veliki čitateljski klub prisustvovali su Završnoj svečanosti Nacionalnog kviza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uz prigodan program Triko Cirkus Teatra. Pozdravni govor održala je voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Isabela Mauro, a zatim nam se obratila Višnja Cej, ravnateljica Knjižnica grada Zagreba te ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice Ivanka Stričević. Ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice predstavila nam je trenutačno postavljenu izložbu o Elzi Kučeri, koja je među mnogim svojim titulama bila prva žena knjižničar u Hrvatskoj. Tema Nacionalnog kviza za poticanje čitanja ove godine bila je „Pronađeni u prijevodu“. U sklopu kviza, uz online izvore informacija, učenici su otkrivali zanimljivosti o tri knjige: Alexander von Humboldt Volkera Mehnerta i Claudie Lieb, s njemačkoga prevela Lara Hölbling Matković; Nahoče iz Wammerswalda Stefana Boonena, s nizozemskoga prevela Svetlana Grubić Samaržija i Tajni vrt Francesa Hodgsona Burnetta, s engleskoga preveo Ivan Ott. Spomenute prevoditeljice, Lara Hölbling Matković i Svetlana Grubić Samaržija bile su s nama i na Završnoj svečanosti. Recenzije navedenih knjiga čitala su djeca iz akcije Riznica recenzija nastale u okviru projekta Ključ do znanja Knjižnice Dugave. S obzirom na ovogodišnju temu Nacionalnog kviza za poticanje čitanja „Pronađeni u prijevodu“ i sloganu Mjeseca hrvatske knjige „Nek' ti riječ ne bude strana(c)… tijekom kojeg se kviz odvijao, poseban naglasak stavljen je na kvalitetne prijevode svjetske književnosti za djecu i mlade, istaknute hrvatske prevoditelje te njihovu ulogu u spajanju djece s kvalitetnom svjetskom literaturom.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...