OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Volontiranje u Africi PDF Ispis

Naši učenici, članovi školskog volonterskog kluba, 25. siječnja 2019. godine, prisustvovali su predavanju Volontiranje u Africi. Predavanje je održala Josipa Matić, djevojka koja je tri mjeseca volontirala u sirotištu u Tanzaniji. Saznali smo kako žive djeca u dalekoj Africi, čime se hrane, kako se školuju te kako provode svoje dane…





 

 
18. Zimska škola informatike PDF Ispis

18. Zimska škola informatike

Danas, 7. siječnja 2019. godine, je uz sudjelovanje 50-tak zainteresiranih učenika iz svih velikogoričkih osnovnih škola u informatičkim učionicama OŠ Nikole Hribara, OŠ Novo Čiče i OŠ Eugena Kumičića, započela s radom 18. Zimska škola informatike, koju je otvorio predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Velike Gorice prof. Nikica Repač. Zimska škola informatike se pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, održava već punih 18 godina za vrijeme zimskog školskog odmora u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica. Polaznici Zimske škole rade u programskim jezicima LOGO i PYTHON te s MICROBIT-om. Uz vodstvo stručnih predavača - profesora informatike iz velikogoričkih osnovnih škola, Zimska škola informatike uvodi učenike u svijet programiranja na računalima, priprema ih za predstojeća natjecanja iz informatike/računalstva te im omogućava da za vrijeme zimskih školskih praznika što bolje iskoriste svoje slobodno vrijeme.

18. Zimska škola informatike traje do petka 11. siječnja 2019. godine, kada će se uručiti i prigodna priznanja za uspješno završenu 18. Zimsku školu informatike.

 
Nastavljamo s prikupljanjem plastičnih čepova PDF Ispis

I ove školske godine nastavljamo s prikupljanjem pvc čepova za pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Naša škola je tijekom prošlog polugodišta prikupila 200 kg pvc čepova i dostavila ih Udruzi.

Svima zahvaljujemo na aktivnom uključivanju u humanitarnu akciju!
Ova Udruga djeluje od 1998. godine, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti.
Sve što trebate učiniti jest prikupiti što više plastičnih čepova. U holu naše škole je postavljena posebna kutija u koju možete ubaciti plastične čepove s boca vode, sokova, jogurta, šampona…

Kada se kutija napuni, čepove ćemo ponovno poslati Udruzi koja će novcem od prodanih čepova pomoći oboljelima u kupnji lijekova za liječenje malignih bolesti.

Budući da ova akcija nema ograničen rok trajanja, uvijek se možete uključiti i sudjelovati, čineći pritom dobro djelo. Na ovaj način ne samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je to od životne važnosti!

 

Erika Likan Kelentrić

 
Novinari u Muzeju Turopolja PDF Ispis

novinari muzej turopolja (1)

novinari muzej turopolja (2) Mi, članovi naše novinarske skupine danas (7. studenog 2018.) posjetili smo Muzej Turopolja.

Pripremamo se za obilježavanje 35. rođendana naše škole i stvaramo zidne novine, a tema je „Baština“. Uz glagoljicu, posebnu pažnju zaslužuje i Turopoljska podgutnica, dio muške turopoljske narodne nošnje – preteča današnje kravate te Turopoljska poculica, dio ženske turopoljske narodne nošnje. Sve o podgutnici i poculici moći ćete pročitati i pogledati 6. prosinca, kada vrata naše škole budu otvorena za posjetitelje.

Novinarska skupina

 
Posjet učenika 6. razreda 1. turnusa Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica PDF Ispis

Učenici 6. a, 6. b i 6. c razreda, tijekom listopada, izrađivali su škrinjice s blagom na satu katoličkog vjeronauka za svoje nove prijatelje iz Centra za odgoj i obrazovanje. A onda su škrinjice, prošlog tjedna, laganim korakom po kišnim stazama našega okupanoga grada odnijeli učenicima u Centar. Tamo su nas s radošću dočekali učenici i odgojitelji Centra s voditeljicom Dubravkom Nemanjić. Upoznali smo se, pogostili se, razmijenili školska i neka druga životna iskustva. Obišli smo Centar te sudjelovali u likovnoj radionici u kojoj su učenici izrađivali lampione za blagdan Svih svetih. Druženje smo nastavili u dvorištu Centra razgovarajući i igrajući se. Obogaćeni tim lijepim i ležernim susretom razišli smo se do nekog novog susreta.


Iva Rimac, vjeroučiteljica

 
Više članaka...
<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 50 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...