OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Lora u Tanzaniji PDF Ispis

Lora, Tanzanija

Lora, Tanzanija(1) Dana 24.10.2023. posjetila nas je naša bivša učenica Lora Likan Kelentrić i obradovala nas svojom pričom o Tanzaniji u kojoj je kao volonter udruge Kolajna ljubavi provela dva mjeseca. Lora nas je učila svahili, upoznala nas je s hranom koju jedu, organizacijom školskoga sustava, slavljenjem mise i drugim zanimljivim detaljima iz svakodnevnoga života. Prvaši, šestaši i osmaši imali su i pitanja za Loru, a neki su i sami rekli kako bi željeli jednoga dana volontirati u Africi. Lora je također rekla da bi voljela sve ponoviti, a najviše je zahvalna Africi koja ju je naučila da bude opuštena i zahvalna na malim stvarima. Rekla je kako mi imamo sve, a nismo sretni, a oni nemaju ništa, a ne skidaju osmijeh s lica i žive život punim plućima. Ovo izlaganje u knjižnici, a kasnije i na satu razrednika te katoličkoga vjeronauka povezali smo s našim školskim projektom Za zdravlje bez mana - zdrava hrana svakog dana, a i s volontiranjem po kojemu je naša škola već godinama poznata. Hvala Lori i ovim putem, ponosni smo na nju!

Marija Patrlj

 
Tradicionalna Hribarova humanitarna akcija za Pučku kuhinju PDF Ispis

Dana 17. listopada 2023. provedena je tradicionalna Hribarova humanitarna akcija za Pučku kuhinju Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici u Zagrebu u kojoj je prikupljeno puno hrane i higijenskih potrepština. Zatim su naši domari Branko Laktić i Branko Kos zajedno s učenicima pomagačima odvezli hranu u Pučku kuhinju. Ovom akcijom potvrđeno je ponovno da veliko srce Hribarovaca kuca za potrebite u svakom trenutku. Ovim putem zahvaljujemo svima onima koji nas sve ove godine podržavaju u našim humanitarnim akcijama!

Marija Patrlj

 
Uspjeh učenika u likovnim natječajima PDF Ispis

Ove smo godine sudjelovali u nekoliko likovnih natječaja i osvojili smo divne nagrade i pohvale. Učenica Pia Kefer (7. b) osvojila je prvo mjesto u XI. likovnom, literarnom, novinarskom natječaju i natječaju učeničkih zadruga „Bogatstvo različitosti“ Osnovne škole „Matija Gubec“ u Tavankutu sa svojim likovnim radom na temu „Buni li se seljak danas?“.

Učenica Vira Murzych (8. c) bila je laureatkinja ovogodišnje 5. Balogijade s likovnim radom na temu izbora pjesama iz zbirke Zvonimira Baloga Jednodžeki Ok. Učenice Elena Šafran, Dora Petranović, Tina Lukunić (8. c), škola i mentorica Marija Lovrić Rajačić primile su zahvale za sudjelovanje.

Čestitamo našim divnim učenicama i veselimo se daljnjim likovnim natječajima!

Marija Lovrić Rajačić

 
Zaključavanje škole PDF Ispis

važno Poštovani roditelji,

od ponedjeljka 2. listopada glavni ulaz u školu bit će zaključan radi sigurnosti učenika. Vrata će se moći otvoriti samo s unutrašnje strane. Pri ulasku u školu potrebno je pozvoniti na zvono koje se nalazi u desnom kutu ulaza. Stoga Vas molimo da dolazak na informacije najavite razredniku kao i dolaske ostalim službama u školi (računovodstvo, tajništvo, stručna služba, ravnatelj) telefonski ili mailom – brojevi telefona i adrese elektronske pošte nalaze se na mrežnoj stranici Škole. Razrednik ili netko od zaposlenika Škole doći će na glavni ulaz i otvoriti Vam vrata.

Srdačan pozdrav

Stjepan Maravić, ravnatelj

 
Prvi razredi na prometno-edukativnoj akciji Sigurno u školu s HAK-om PDF Ispis

Dana 27. rujna 2023. godine učenici 1. a, 1. b, 1. c i 1. d razrednog odjela s učiteljicama Vesnom Stipić, Irenom Fabekovac i Jadrankom Jelisavac te  učiteljem Tomislavom Vajdićem u školskoj su knjižnici sudjelovali na prometno-edukativnoj akciji Sigurno u školu s HAK-om povodom povećanog opreza u prometu u mjesecima školske nastave.

Djelatnici HAK-a su akciju realizirali savjetima, odnosno interaktivnim razgovorom s učenicima o tome kako se ponašati u prometu dok putuju u školu. Učenici su dobili informacije o najsigurnijem načinu prelaženja ceste u prometu gdje najveću ulogu imaju zebra (pješački prijelaz) i semafor pri čemu su zajedno ponovili njegove boje i što one znače.

Edukacija se dotakla i pitanja o prijevoznim sredstvima. Učenici su komentirali kako u školu dolaze automobilom kojim upravljaju roditelji ili biciklom što je bila prilika za djelatnike HAK-a da upozore učenike na dva bitna pravila: dok njihovi roditelji upravljaju automobilom ne smiju se koristiti mobilnim uređajem i uvijek trebaju biti vezani sigurnosnim pojasom! Za upravljače bicikla bilo je potrebno zapamtiti kako se treba voziti po nogostupu, a ne po cesti te nositi kacigu!

Na kraju edukativne akcije učenici su radosno otpjevali pjesmu Semafor. Za to su im vrijeme bili uručeni prigodni pokloni (majica, letak, bojanka, ravnalo i slagalica) s motivima HAK-a, a školi je dodijeljen promotivni plakat Sigurno u školu s HAK-om.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 103

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...