OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Instagram profil naše škole PDF Ispis

instagram Početkom ovog polugodišta otvorili smo Instagram profil naše škole pod nazivom hribarova.skola. Profil je otvoren kako bi važne informacije, obavijesti i fotografije, koje prate događanja u našoj školi, jednostavnije i brže stizale do učenika i roditelja. Pratite nas! Čekamo vas!

www.instagram.com/hribarova.skola/

 
Sakupljanje plastičnih čepova PDF Ispis

sakupljanje cepova

sakupljanje cepova Pozivamo sve učenike i roditelje da se uključe u humanitarnu akciju za pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Ova Udruga djeluje od 1998. godine, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti. U ovaj projekt uključile su se do sada mnoge škole, vrtići, ali i pojedinci.

Sve što trebate učiniti jest prikupiti što više plastičnih čepova. U holu naše škole je postavljena posebna kutija u koju ćete moći ubaciti plastične čepove s boca vode, sokova, jogurta, šampona… Kada se kutija napuni, čepove ćemo poslati Udruzi koja će novcem od prodanih čepova pomoći oboljelima u kupnji lijekova za liječenje malignih bolesti.

Budući da ova akcija nema ograničen rok trajanja, uvijek se možete uključiti i sudjelovati, čineći pritom dobro djelo.
Na ovaj način ne samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je to od životne važnosti!

 
Svi volimo Isusa PDF Ispis

Svi volimo Isusa (2)

Svi volimo Isusa (1) Ovogodišnju su korizmu učenici sedmih razreda OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice započeli ekumenskim susretom u Zagrebu.

Najprije smo posjetili pravoslavnu crkvu Preobraženja Gospodnjega gdje smo srdačno primljeni i u ugodnom druženju, više od sat vremena, upoznavali kršćane istočnoga obreda. Poslije smo se prošetali do Gornjeg grada i Ćirilometodske ulice te posjetili grkokatolike. Tamo nas je dočekao dinamičan i zanimljiv đakon te nas jako zainteresirao za njihove liturgijske običaje. Posebno smo se iznenadili kada nam je pokazao kako se mole, tj. klanjaju grkokatolici u korizmi koja je kod njih počela dva dana ranije. Uz pomoć đakona pokušali smo moliti Očenaš na staroslavenskom jeziku. Bilo je odlično!

Ispunjeni novim spoznajama, otišli smo do Majke Božje Kamenitih vrata, pozdravili je molitvom te nastavili put do baptističke crkve. U crkvi nas je dočekao pastor Željko Mraz koji nam je ispričao obilježja njihove kršćanske zajednice te pokazao promotivni film. Najzanimljivije je bilo pogledati kako izgleda krštenje odraslih u njihovoj crkvi.

Ovi zanimljivi susreti potaknuli su nas da svakako dogovorimo i daljnju suradnju.

 
Valentinovo u našoj školi PDF Ispis

valentinovo (2)

valentinovo (1) I ove godine pisali smo pisma svojim simpatijama i prijateljima. Pisma su dostavljena na Valentinovo. Nadamo se da smo razveselili najdraže lijepim riječima.

Uz Valentinovo obilježili smo i Međunarodni dan darivanja knjiga sudjelujući u akciji Čitam, dam, sretan sam!
Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju.
Naši su učenici prikupili punu kutiju slikovnica koje su prerasli, a mi smo ih proslijedili u Gradsku knjižnicu Velika Gorica koja će ih poslati potrebitim ustanovama u kojima borave djeca.
Zahvaljujemo svim sudionicima koji su poklonili svoje slikovnice ili se potrudili napisati lijepa ljubavna pisma. Do sljedeće godine uživajte u ljubavi i darivanju kao da je svaki dan Valentinovo.

 
Naš Denis pohađa 8. razred PDF Ispis

denis

donacija Denis (2) I ove školske godine učenici naše škole prikupljali su po 1 kunu za školovanje našeg kumčeta u Tanzaniji, Denisa Kweija. Denis ove kalendarske godine ide u 8. razred. Od prikupljene 2.972,90 kn , 1.000,00 kn uplaćeno je za Denisovu školarinu.

Trajnom odlukom Vijeća učenika ostatak novca, tj. 1.927,90 kn, dan je bivšoj učenici naše škole koja je doživjela tešku nesreću nakon koje joj je potrebno trajno liječenje.

Najviše novca prikupili su prvašići iz 1. b razreda koji su se tek pridružili ovoj humanitarnoj akciji. Bravo za prvi b i zahvala svima na odazivu!

U prilogu se nalazi popis prikupljenog novca po razredima i potvrda o uplati.

 
Više članaka...
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 58 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...