OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Učenici dodatne nastave iz kemije posjetili 10. Festival znanosti PDF Ispis

festival znanosti_061

festival znanosti_07 I ovo proljeće, jubilarnu 10. godinu zaredom,Tehnički muzej, Sveučilište u Zagrebu i British Council, organizirali su šestodnevnu manifestaciju Festival znanosti. I mi, učenici dodatne nastave iz kemije, posjetili smo tu manifestaciju.

Dana 24.4. smo s našom prof. kemije Anitom Kovačević razgledali izložbe, sudjelovali u više radionica, gledali zanimljive filmove, slušali predavanja… Ove je godine osnovna tema „ 10“ u kontekstu obilježavanja obljetnice, a znanstvene su teme bile zanimljive i poučne svima. Većina kemijskih pokusa bila je u korelaciji s fizikom i biologijom, pa smo zaista uživali. Posebice nam se svidjelo predavanje o Aspirinu na kojem smo naučili da djeca nikako ne smiju sami uzimati lijekove bez nadzora liječnika jer mogu biti opasni za zdravlje. Kada se završilo predavanje, dobili smo poklončiće, a prof. Kovačević kemikalije za neke pokuse koje možemo napraviti sami na satu dodatne iz kemije. Radujemo se našim pokusima i sljedećim Festivalima znanosti te novim poučnim temama i saznanjima. Sadržaje i radionice koje populariziraju znanost preporučamo svima.

Iva Župetić VIIb.

 

 
Ciklus predavanja: „Što ću biti kad odrastem?“ PDF Ispis

sto cu_biti1

sto cu_biti Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s drugim kulturno-obrazovnim ustanovama i predstavnicima velikogoričkog Udruženja obrtnika pokrenula je ciklus predavanja „Što ću biti kad odrastem?“. Predavanja su namijenjena mladima pri odabiru srednje škole i budućeg zanimanja. Naši sedmaši prisustvovali su 07.05.2012. i 17.05.2012., predavanjima u školskoj knjižnici.

Predavanja je vodila knjižničarka Gradske knjižnice Pamela Sever. Gostovali su predstavnici sljedećih zanimanja: Hrvoje Petrinec (pilot), Ivan Josić (policajac) i Andrea Sučić (ekonomistica). Gosti su predstavili svoja zanimanja, objasnili svoj životni i obrazovni put, a knjižničarka je navela primjere srednjih škola, bodovanje i "šanse" za upise. Nadamo se da je predavanje bilo poučno, razriješilo neke dileme ili barem pružilo smjernice za daljnje istraživanje o mogućem budućem zanimanju.

Za više informacija prelistajte u našoj knjižnici vodič “Kamo nakon osnovne škole?” ili mu pristupite preko mrežne stranice na ovoj poveznici:

http://www.hzz.hr/DocSlike/Kamo_nakon_osnovne_skole_2011-SREDISNJA.pdf

 
Predstavljamo Hrvatsku u projektu „Love from the World“ PDF Ispis

lovefromtheworld

lovefromtheworld2 Želeći povezati djecu svijeta, Sun Ho, osnivačica obrazovne mreže Little Lives koja ima sjedište u Singapuru, pokrenula je projekt „Love from the World“. Zadatak za dijete ili grupu djece je da zastavu svoje zemlje naslikaju bojama za tkaninu, izvezu ili sašiju na komadu pamučnog platna zadane veličine.

Kad djeca završe zastavu, njihov učitelj ih fotografira i pošalje fotografiju i zastavu na adresu Sun Ho. Ona objavljuje sve informacije o projektu, popis zemalja, imena djece koja sudjeluju i pristigle fotografije na mrežnoj stranici projekta http://littlelives.com/lovefromtheworld/index.html

Dosad su se projektu priključili učitelji i učenici iz 39 zemalja. Hrvatska se već nalazi na listi, kao i fotografija naših učenica Klaudije Sivč i Maje Mihić iz 7.e razreda koje su naslikale hrvatsku zastavu.

Najljepši dio projekta će početi kad dječji radovi iz svih zemalja doputuju na adresu Sun Ho. Ona će ih spojiti i sašiti jedno veliko platno koje će izložiti. Njeno djelo imat će isti naziv kao i cijeli projekt, „Love from the World“, jer će spojiti sve zastave i svu ljubav koju su marljive dječje ruke unijele u svoj rad.

 
Škola plivanja PDF Ispis

  skola plivanja

Učenici trećih razreda krenuli su 12. 3. 2012. na trotjedni tečaj plivanja na bazen na Utrini. Tečaj je završio 30. 3. 2012. Djeca su bila oduševljena. Za mnoge od njih to je bio prvi susret s bazenom.   Sve smo obavili na vrijeme i s uspjehom. Većina polaznika je svladala tečaj, samo su neki ostali plutači.

Ništa, učit će lakše s roditeljima.

Učitelji trećih razreda

 
U posjetu vatrogascima PDF Ispis

u posjeti_vatrogascima

u posjeti_vatrogascima2 Učiteljice 2.a i 2. c razreda naše škole organizirale su posjet vatrogascima. U utorak 24. travnja 2012. godine krenuli smo prema vatrogasnom domu pješice. Dočekali su nas ljubazni vatrogasci. U garaži su nam vatrogasci govorili o gašenju požara. Vidjeli smo puno stvari kojima se gasi vatra, na primjer hidrant, vatrogasna kola, lopate i vatrogasne aparate. Na satu prirode i društva učili smo o zaštiti od požara pa je učiteljica željela da upoznamo zanimanje vatrogasac. Na odlasku iz vatrogasnog doma bili smo pomalo umorni, ali sretni.

Domagoj Krušić, 2.c

 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 58 od 64

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!