OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Obavijest roditeljima učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu o nabavi drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2023./2024. PDF Ispis

drugi obrazovni materijali U prvom krugu nabave drugi obrazovni materijali će se naručivati za sve učenike, dok će se u drugom krugu naručivati za učenike koji mijenjaju školu/program, ponavljače, učenike koji idu na popravne ispite te za sve one za koje se, iz opravdanih razloga, nisu mogli naručiti u prvom krugu.

ROKOVI ZA PREDAJU ZAHTJEVA

Rok za predaju zahtjeva u prvom krugu je od 1. lipnja 2023. do 29. lipnja 2023. do 12,00 sati (do tada zahtjev treba biti zaprimljen).

Za drugi krug roditelji mogu podnijeti zahtjev od 29. lipnja 2023. od 12,00 sati do 6. rujna 2023. do 12,00 sati.

Roditelji učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu popunjenu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava na besplatne druge obrazovne materijale tj. Obrazac 2 i Privolu (objavljene na mrežnoj stranici www.zagreb.hr i u privitku ove obavijesti) te popis drugih obrazovnih materijala koji ovjerava škola, trebaju poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Obrazac 2

Privola

 
„Upoznaj Zemlju - zaviri u mikroskop!“ PDF Ispis

U srijedu 10. svibnja na satovima geografije 5-ih razreda održana je interaktivna izložba „Upoznaj Zemlju – zaviri u mikroskop!“ Izložbu organizira Hrvatsko geološko društvo kroz Odsjek za popularizaciju geologije i geobaštine. Učenici su imali priliku vidjeti, dodirnuti, pomirisati čitav niz stijena, minerala i fosila, te zaviriti u mikroskop. Na zabavan i poučan način pobliže su upoznali geološke sadržaje.

Volonteri/prezentatori HGD-a bili su: Karla Šiberc, Dora Rebeka Kunštić, Marija Vujeva (sve studentice) te Damir Palenik iz HGI-a, a u organizaciji su pripomogle profesorice Marija Majdak Forjan i Valentina Japec.

Ovakav interaktivan sat učenicima je bio zanimljiv i nikad brže nije prošao!

Valentina Japec

 
Festival znanosti u Muzeju Turopolja PDF Ispis

Festival znanosti u Muzeju Turopolja

Festival znanosti u Muzeju Turopolja(1) Učenici 2. a razreda 27. 4. 2023. sa svojim su učiteljicama Kristinom Saragom i Ivanom Boban posjetili Festival znanosti koji se održao u Muzeju Turopolja pod temom Drveno graditeljstvo. Ovogodišnja tema ove manifestacije je Priroda i društvo te se održava diljem Hrvatske.

Upoznali smo se s drvenim graditeljstvom u Turopolju koje čini kulturnu baštinu našeg kraja. Zatim smo gledali vrlo poučan dokumentaran film „Selidba čardaka“. I sami smo postali mali graditelji te smo na vođenoj radionici gradili drvene hiže od sklopivih elemenata.

Naše smo male hiže na likovnoj kulturi u školi dodatno ukrašavali tradicijskim ukrasima i likovnim motivima. Osim što smo ih sačuvali za uspomenu na lijepo druženje, naučili smo koliko je važno čuvati i njegovati našu kulturnu baštinu.

 
Kazališna predstava „Charlie i tvornica čokolade„ PDF Ispis

Charlie i tvornica čokolade

Charlie i tvornica čokolade(1) U utorak, 25. 4. 2023. učenici 2. razreda pogledali su kazališnu predstavu „Charlie i tvornica čokolade„ u Gradskom kazalištu Trešnja.

Predstava je nastala prema istoimenom romanu Roalda Dahla, u režiji Lee Anastazije Fleger i donosi priču o djeci koja žele zagospodariti svijetom slastica, odnosno velikom i čudesnom tvornicom čokolade Willyja Wonke. Willy Wonka po prvi puta otvara vrata svoje čudesne tvornice i raspisuje natječaj. U proizvode svoje tvornice, svoje čokolade, stavlja pet zlatnih ulaznica koje postaju garancija za ulazak u toliko tajnovitu i javnosti nepoznatu (barem iznutra) tvornicu čokolade. Diljem svijeta sva djeca i roditelji mahnito kupuju čokolade ne bi li baš oni (i njihovo dijete) pronašli zlatnu ulaznicu.

Tko je pronašao zlatnu ulaznicu, neka ostane slatka tajna…

Ivana Boban, voditeljica aktiva 2.razreda

 
Kuhar i Maestro PDF Ispis

kuhar i maestro

I ove su godine učenici 1. i 2. razreda imali priliku upoznati Kuhara i Maestra. Sada već naši stalni gosti, profesori Marko Požgaj i Berislav Arlavi, približili su učenicima instrumente i glazbu duhovitom i poučnom radnjom ove predstave. Upoznali smo uživo puhačka i žičana glazbala, udaraljke te glazbala s klavijaturom. Učenici su sa zanimanjem pratili, ali i sudjelovali u ovim smiješnim dogodovštinama te saznali ponešto o fenomenu zvuka i razvoju glazbala. Glumci su nasmijali publiku do suza. Veselimo se njihovom posjetu i dogodine.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...