OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Kad se roditeljske ruke 3.a i 3.c slože… PDF Ispis

uredenje ucionice (1)

uredenje ucionice (2) Roditelji učenika 3.a i 3.c Osnovne škole Nikole Hribara zajedno s učiteljicama Vesnom Stipić i Vesnom Pučko u dvodnevnoj akciji potpuno su preuredili učionicu u kojoj njihova djeca pohađaju nastavu. „Inicijativa o uređenju učionice krenula je, kao i sve ostale dobre priče, spontano na prvom roditeljskom sastanku u rujnu. Nezadovoljni uvjetima i izgledom učionice najprije smo odlučili promijeniti zavjese i pano budući da je učionica ostakljena s dvije strane”, kazala je Vesna Stipić, učiteljica 3.a i inicijatorica akcije. I tako, korak po korak, uz veliko zalaganje roditelja, akcija je počela. Pridružili su nam se i donatori Banić promet, Feroterm, Margor, odvjetnički ured Vukina i Frischeis. Roditelji i učiteljice uzeli su u svoje ruke kistove, boje, alat i pločice te počeli s radovima...

„Želja nam je dati dobar primjer svojoj djeci, a nadamo se i poticaj ostalima da započnu svoju priču”, zadovoljno je rekla učiteljica Vesna Stipić.

Saznali smo, također, da je novi ravnatelj Stjepan Maravić dao punu potporu ovoj akciji, a obišao je i roditelje prigodom izvođenja radova. Odziv roditelja zaslužuje sve pohvale jer ne samo da su majstorski izveli radove nego su i novčano pomogli da se sve planirano uradi bez zastoja. Finale ove akcije uslijedit će uskoro kupnjom novih zavjesa. 

Preuzeto s portala www.cityportal.hr

 
Državna smotra učeničkih zadruga PDF Ispis

zadrugari zadar

Na Smotri učeničkih zadruga Zagrebačke županije naši su zadrugari osvojili 1. mjesto i stekli pravo sudjelovanja na Državnoj smotri. Državna se smotra održavala od 3. 9. do 6. 9. u Zadru. Učenice Leticia Sedlaček i Dorotea Maričić prezentirale su proizvode keramičara, likovne grupe, modelara i radove tehnikom kukičanja. Izložba je imala i prodajni karakter. Posjetitelji su s velikim zanimanjem pogledali izložbu hvaleći radove zadrugara.

 
Upoznajmo hrvatsku baštinu PDF Ispis

faust vrancic (2)

faust vrancic (1) U ponedjeljak 16. 10. 2017. učenici 7. i 8. razreda dodatne nastave iz kemije, uz pratnju Anite Kovačević, prof. kemije, prisustvovali su zanimljivom predavanju o Faustu Vrančiću u Područnoj knjižnici u Galženici.

Voditeljica projekta Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu dr. sc. Marijana Borić pokazala je kratki film o svestranom znanstveniku i inovatoru Faustu Vrančiću povodom 400. obljetnice njegove smrti.

Faust Vrančić bio je čovjek širokog znanstvenog interesa. Bavio se leksikografijom, filozofijom, teologijom i tehnikom, a tečno je govorio najmanje sedam svjetskih jezika.

Učenici su bili iznenađeni kada su otkrili da su padobran, viseći most i žičara izumi upravo Fausta Vrančića.

„Zadovoljni smo što smo saznali nešto više o najvažnijem konstruktoru i tehničkom piscu Hrvata na prijelazu iz 16. u 17. stoljeće“, izjavili su učenici. Želimo naučiti nešto više o inspirativnim osobama poput Fausta Vrančića koji su hrabro slijedili svoje snove.

 
Rezultati akcije sakupljanja starog papira - listopad 2017. PDF Ispis

U srijedu 11. studenog 2017. godine provedena je akcija sakupljanja starog papira. Bila je ovo jedna vrlo uspješna akcija u kojoj smo sakupili skoro 5 000 kilograma starog papira!

U tablicama možete provjeriti koliko papira je sakupio svaki razred.

1. razred

 

2. razred

 

3. razred

 

4. razred

 

1. a

808

2.a

87

3.a

235

4.a

36

1.b

30

2.b

26

3.b

77

4.b

100

1.c

596

2.c

77

3.c

0

4.c

91

1.d

141

2.d

19

3.d

248

4.d

77

2.e

235

4.e

17

5. razred

 

6. razred

 

7. razred

 

8. razred

 

5.a

39

6.a

0

7.a

35

8.a

143

5.b

63

6.b

0

7.b

12

8.b

0

5.c

0

6.c

0

7.c

39

8.c

0

5.d

270

6.d

9

7.d

226

8.d

845

5.e

15

6.e

0

7.e

34

8.e

0

5.f

0

6.f

272

7.f

0

8.f

0

 

 
Otvorenje Dječjeg tjedna PDF Ispis

Otvorenje djecjeg tjedna (1)

Otvorenje djecjeg tjedna (2) U ponedjeljak, 9. listopada 2017., u prostorima novootvorenog vrtića Žirek otvorena je manifestacija povodom dječjeg tjedna. To je dugogodišnja suradnja vrtića i osnovnih škola s područja Velike Gorice. 

Moto ovogodišnje manifestacije je “Za djetinjstva sklad trebam cijeli grad!”

Uvodnu tribinu u Dječji tjedan pod nazivom “Dijete, roditelj, zajednica” otvorile su gošće predavanja: doc.dr.sc. Ivana Jeđud Borić, Marina Trbus, univ. spec. za prava djece, Udruga roditelja Korak po korak i Ivan Fujs, vijećnik Dječjeg gradskog vijeća, a moderirala je dr. sc. Arijana Mataga Tintor. Na uvodnoj tribini je prisustvovala i učenica naše škole, Karla Butorac, koja je ujedno i predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.

Osim uvodne tribine održalo se i svečano otvorenje novog vrtića Žirek uz prigodni program. Ravnateljica vrtića, Sandra Crnić, održala je uvodnu riječ kojom se zahvalila svim izvođačima radova te srdačno pozdravila sve uzvanike. Samo otvorenje su uveličala i djeca vrtića koja su razveselila gošće svojim nastupom. Svećenik je blagoslovio vrtić, a gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, je održao završnu riječ.

Novinarke: Marija Šitum, Darija Nikšić i Karla Butorac

 
Više članaka...
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 64 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna1.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...