OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Rezultati akcije sakupljanja starog papira - 2017. godina PDF Ispis

stari papir1

Školske godine 2016./2017. održane su dvije akcije sakupljanja starog papira. Ukupno je sakupljeno 6 286 kilograma starog papira!

U tablicama možete provjeriti koliko su papira kao razred sakupili.

 

I ove školske godine najvrjednije sakupljače očekuje nagradni izlet.

Neka recikliranje postane dio svakodnevice našeg obiteljskog života, ne samo obveza nego i vrijeme provedeno s najmilijima na zabavan način.

stari papir 2017  

 
Obilazak HRT-a PDF Ispis

hrt

U ponedjeljak, 29.5.2017., učenici 6.a i 6.b u pratnji razrednika posjetili su HRT. Obišli su studije u kojima se snimaju kvizovi, serije, Dnevnik i brojne druge zanimljive i edukativne emisije. Vidjeli su prve kamere, arhivu gdje se čuvaju vrpce na kojima je sav materijal ikada snimljen, gluhe sobe i mnogo drugih, zanimljivih stvari. Njihova voditeljica Nada iznenadila ih je podatkom kako bi, da se sada isključe sve kamere, materijala u obliku videozapisa bilo za narednih 50 godina. Vratili su se oko 14 sati u Veliku Goricu zadovoljni i puni dojmova.

 
Nagrađeni najuspješniji učenici naše škole na natjecanju „Klokan bez granica“ PDF Ispis

klokan bez granica  

U četvrtak, 1. lipnja 2017. godine podijeljene su nagrade najuspješnijim učenicima naše škole na 19. međunarodnom natjecanju „Klokan bez granica“.
U Hrvatskoj je natjecanje ove školske godine održano u 545 osnovnih i 124 srednje škole u svim županijama, a učenici su se natjecali podijeljeni u sedam kategorija. Natjecalo se 8 698 Pčelica, 7 772 učenika Leptirića, 11522 Ecoliera, 7192 Benjamina, 3 923 učenika Cadeta, 2 313 učenika Juniora te 740 učenika Studentsa
Ukupno se natjecalo 42 160 učenika. Od 172 natjecatelja iz naše škole 19 učenika dobilo je nagrade.
Prilikom dolaska na natjecanje svaki je učenik dobio mali poklon, a 10% sudionika koji su najbolje riješili test dobili su nagrade. U skupini Cadets, učenika 8. razreda, nagrađen je Denis Ratković Rajhvajn. U skupini Benjamins, učenika 6. i 7. razreda, nagrađeni su Patrik Conjar, Andrija Ninić, Antonio Dijanić, Leon Tutkalj, Kristian Katulić, Marko Vladetić, Karla Butorac, Ivona Pejak i Mateo Janječić. U skupini Ecoliers, učenika 4. i 5. razreda, nagrađeni su Gabrijela Lovrić i Jan Fistrić.
U kategoriji Leptirića, učenika 3. razreda, Ema Hrvoić, Mihael Jaroš, Petra Desić, Antonia Turkalj i Laura Vugrinović.
Najmlađi natjecatelji na natjecanju bili su učenici 2. razreda koji su se natjecali u kategoriji Pčelice, a nagrađeni su Vida Cajner i Lucija Cindrić.
Svima nagrađenima, kao i njihovim mentorima, iskrene čestitke. Nadamo se da se i slijedeće školske godine vidimo na matematičkim druženjima u sklopu Večeri matematike i na matematičkim natjecanjima, kako na natjecanju u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje tako na „Klokanu“ i „Matematičkom četvercu“. Voditelj natjecanja „Klokan bez gradica“

Marjana Kuliš, prof.

 
Posjet obrazovnih djelatnika iz Bugarske našoj školi PDF Ispis

Posjet obrazovnih djelatnika iz Bugarske (1)

Skupina odgajatelja, učitelja i ravnatelja iz Bugarske posjetila je 25.4.2017. našu školu u sklopu 8. međunarodne proljetne konferencije „Arts in Classroom“ održane u Bugarskoj. Tom prigodom upoznali su hrvatski obrazovni sustav te čuli osnovne informacije o našoj školi. Uslijedilo je razgledavanje škole i učionica te razmjena iskustava učitelja te intervju učenice Karle Butorac.

 

Posjet obrazovnih djelatnika iz Bugarske (2) Nakon što su naši gosti saznali kako je to u hrvatskim školskim klupama, i mi smo poželjeli čuti nešto više o njihovom okruženju i iskustvima. Za taj je dio bila zadužena naša učenica Karla Butorac, članica novinarske skupine. Na izvrsnom engleskom jeziku, u kratkom intervjuu koji donosimo, postavila im je nekoliko pitanja dotaknuvši se tema osobito zanimljivih učenicima.

- Pogledali ste prezentaciju o obrazovnom sustavu u Hrvatskoj. U kojoj se mjeri školstvo u Bugarskoj razlikuje od našega?

1. Naš školski sustav vrlo je sličan, no učenici su obvezni pohađati školu do svoje šesnaeste godine. Osnovna škola završava sa 7. razredom, a zatim slijedi srednja, koja završava s 10. ili 12. razredom, ovisno o smjeru. Nakon toga su učenici spremni za fakultet, no mogu mu pristupiti samo oni sa završenih 12 razreda.

- U našim je školama najbolja ocjena 5 (odličan), dok je 1 (nedovoljan), a 2 najmanja prolazna ocjena. Kako se ocjenjuje u vašim školama i koje se to „brojke“ boje vaši učenici?

U Bugarskoj su ocjene na ljestvici od 2 do 6, s tim da je 2 nedovoljna, 6 najviša, a 3 najmanja prolazna ocjena. Naši učenici, dakle, najviše strahuju od dvojke, a raduju se šesticama...

-  Kao strane jezike, naši učenici najčešće uče engleski i njemački. Koji su jezici kod vas najzastupljeniji u školskim programima?

Najpopularniji je engleski, no odabir ponajviše ovisi o roditeljima koji uz njega biraju njemački, španjolski, ruski ili francuski jezik.

- Postoji li nešto što biste izdvojili kao posebnost ili zanimljivost bugarskog školstva, nešto po čemu se razlikuje od većine zemalja?

Istaknuli bismo upravljanje školom koje je ponešto drugačije nego kod vas. Naime, ravnatelja nakon raspisivanja natječaja odabire nadležno ministarstvo, a nakon što je odabran, na toj poziciji može ostati sve do mirovine. U hrvatskim školama, kao što smo čuli, ravnatelj se najčešće odabire među djelatnicima škole, a u izboru osim djelatnika škole sudjeluje lokalna uprava i roditelji.

- Jeste li zapazili nešto što vam se osobito sviđa u našem školskom sustavu ili u našoj školi?

Zapazili smo brojne aktivnosti koje nudi vaša škola: od brojnih sportskih aktivnosti, vezilja, prijatelja prirode, likovne grupe do književnih klubova za različite uzraste te učeničke zadruge i mnogih drugih. Svakako bismo pohvalili kreativnost učenika, vidljivu u slikovitim i zanimljivim plakatima koji krase učionice i školske hodnike.

Karla Butorac, 7. e

 
Obilazak Zračne luke Franjo Tuđman PDF Ispis

Obilazak Zracne luke Franjo Tudman

9.5.2017. učenici drugih razreda sudjelovali su na terenskoj nastavi prometnog odgoja i posjetili Zračnu luku „Franjo Tuđman“ – najveću i najznačajniju zračnu luku u Hrvatskoj. Učenici su obišli unutarnji dio zračne luke, putnički terminal, upoznali glavne dijelove te prošli sigurnosnu provjeru putnika. Uz stručno vodstvo upoznali su se s načinom putovanja zrakoplovom od kupovanja karte, informacija o letovima, prihvata putnika i prtljage do ulaska u zrakoplov. Novo velebno zdanje zračne luke atraktivno je zbog prostranosti prizemlja i prvog kata kao i valovitog krova koji nas je sve oduševio!

Voditeljica Aktiva drugih razreda
Vesna Stipić

 
Više članaka...
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 67 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...