OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Posjet Hrvatskom saboru i Uredu pravobraniteljice za djecu PDF Ispis

pravobraniteljica

pravobraniteljica 2 Članovi Vijeća učenika grada Velike Gorice, u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje, 10. travnja 2017., posjetili su Ured pravobraniteljice za djecu i Hrvatski sabor. Školu su predstavljale naše vijećnice Karla Butorac i Erika Matković te učenica Antonela Rea Barišić.

Po dolasku u Zagreb najprije smo se uputili u posjet iznimno simpatičnoj i pristupačnoj dječjoj pravobraniteljici Ivani Milas Klarić koja je u prijateljskom razgovoru istaknula važnost poštivanja prava svakoga djeteta i odgovorila na mnoštvo pitanja kojima su je zasuli učenici. Nakon kratkog predaha i razgledavanja izložbe učeničkih radova na temu nenasilja i tolerancije, sunčanim smo ulicama prošetali do Markovog trga i našeg sljedećeg odredišta – zgrade Hrvatskog sabora. Kao svjedok bogate povijesti, i ona je sama vrijedan spomenik kulture koji objedinjuje različite umjetničke epohe. Na ulazu nas je dočekala djelatnica Službe za građane koja je spremno objasnila sve što nas je zanimalo o radu našeg najvišeg predstavničkog tijela. Iskoristili smo jedinstvenu priliku i sjeli u one iste klupe u kojima se donose odluke važne za sve nas, a mnogi su poželjeli jednoga dana sjesti na isto mjesto, ali kao zastupnici.

 
Lijepo putovanje Lijepom Našom PDF Ispis

Lijepo putovanje_Lijepom_nasom (1)

Lijepo putovanje_Lijepom_nasom (2) Zadnji nastavni dan prije početka proljetnih praznika proveli smo – putujući. Autobusom, brodom, vlakom i zrakoplovom, u jednom školskom satu, obišli smo čitavu Hrvatsku. Sigurno se pitate kako je to moguće? Riječ je o lutkarskom mjuziklu Produkcije Z iz Splita, čiji su nam izvođači priredili pravu avanturu upoznavši naše učenike 2. i 3. razreda s narodnim motivima različitih krajeva Lijepe Naše. Na put smo krenuli iz Dubrovnika, obalom se vozeći prema Splitu, Šibeniku i Zadru, usput posjetivši Plitvička jezera, jedan od naših najljepših nacionalnih parkova. Došavši do Rijeke, otplovili smo do Pule, a zatim se vratili natrag i ukrcali u vlak koji nas je odvezao najprije u Zagreb, a potom i do Slavonije. Putovanje je bilo zaista brzo, no to ne znači da nismo stigli uživati u lokalnoj kulturi. Na svakom su nas odredištu dočekali lokalni stanovnici – lutke odjevene u narodne nošnje regije u kojoj smo se zatekli, a pjesmom su dočarali prepoznatljive zvuke toga kraja. Nakon obilaska Osijeka i Vukovara, zrakoplovom smo se vratili u Dubrovnik i domovinu razgledavali iz ptičje perspektive, vidjevši je kao na dlanu. Na kraju predstave, knjižničarka je od izvođača preuzela brošure s opisom mjesta koja smo posjetili, a dobit će ih svi učenici iz publike kako bi se mogli prisjetiti putovanja i uključiti u nagradnu igru za najbolje crtače. Osim toga, dobili smo i audio CD koji će nas maštovitim songovima odvesti na put kad god to poželimo.

 
Prvašići obilježili Svjetski dan voda PDF Ispis

Svjetski dan voda (1)

Svjetski dan pripovijedanja (2) Voda u nama i svuda oko nas, bez nje nema života. I to su već naučili naši marljivi đaci prvaci. Znaju oni i za Svjetski dan voda i obilježili su ga posjetom Vodocrpilištu Velika Gorica.

Dan sunčan i kao stvoren za šetnju prirodom koju moramo čuvati. Dio nje je i zdrava pitka voda o kojoj su prvašići danas saznali još puno zanimljivih detalja. Prošetali su i do jedne pumpe koja snabdijeva naš grad pitkom vodom. Jaka pumpa vuče vodu iz dubine i velikim cijevima je doprema na površinu odakle voda dolazi u naše domove. Slušali su kako voda cijevima dolazi i donosi to blago iz dubina. Popili su našu čistu vodu koju su čuli kako stiže do njih.

Ljubazni domaćini su pohvalili znanje malih radoznalaca, počastili ih finim toplim pecivom i bombonima pa su se veseli i puni dojmova vratili na nastavu gdje su rješavali zadatke koje su im pripremili naši domaćini.

 
6. e na Hrvatskoj radioteleviziji PDF Ispis

6e na  HRT

U srijedu, 15. ožujka 2017.g., u pratnji razrednice Roberte Marčec posjetili smo Hrvatsku radioteleviziju. Vidjeli smo brojne studije u kojima se snimaju serije, kvizovi, Dnevnik i mnoge druge zabavne i edukativne emisije, vidjeli prve kamere, upoznali neke voditelje, bili u gluhoj i zelenoj sobi, koje su nam se posebno svidjele, kao i arhivu u kojem se čuvaju vrpce na kojima se nalazi sav materijal ikada snimljen. Naša voditeljica, gospođa Nada Chedid, iznenadila nas je jednim podatkom. Naime, ako bi se ovog trenutka prestalo sa svim snimanjima, HRT bi u arhivu imao dovoljno materijala za narednih 50 godina neprekidnog emitiranja. Obilazak HRT-a bio je izuzetno zanimljiv i poučan. Naučili smo mnogo toga o povijesti HRT-a i sretni, zadovoljni i puni dojmova vratili se u Veliku Goricu.

 
Upis u prvi razred za školsku godinu 2017./2018. PDF Ispis

Upis u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2017./2018. obavljat će se u OŠ Nikole Hribara i u područnim školama Gradići i Lomnica prema pozivu škole koji će dobiti pojedinačno svaki roditelj. Upisi će se obavljati tijekom svibnja 2017. 

U prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2017. godine imaju navršenih 6 godina života.

Na zahtjev roditelja ili staratelja u popis djece dorasle za upis Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji će uvrstiti i djecu koja do 31. ožujka 2017. godine nemaju navršenih 6 godina života.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta koji će provesti Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku medicinu, dr. Andrea Kružić Lulić (Dom zdravlja Velika Gorica, školska ambulanta, tel: 6227-555, parni datumi ujutro, neparni datumi poslijepodne, djeca se za pregled naručuju telefonom). Pregled kod dr. Andree Kružić Lulić obavljaju SVA djeca koja pripadaju upisnom području OŠ Nikole Hribara. 

Informacije o upisu roditelji mogu dobiti u OŠ Nikole Hribara na tel. 01/6222-134

Pedagoginja: Milka Dobrić

Defektologinja: Katarina Sikirić Lukić

Psihologinja: Matea Maković

 
Više članaka...
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 68 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...