OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Kuhar i Maestro PDF Ispis

kuhar i maestro

I ove su godine učenici 1. i 2. razreda imali priliku upoznati Kuhara i Maestra. Sada već naši stalni gosti, profesori Marko Požgaj i Berislav Arlavi, približili su učenicima instrumente i glazbu duhovitom i poučnom radnjom ove predstave. Upoznali smo uživo puhačka i žičana glazbala, udaraljke te glazbala s klavijaturom. Učenici su sa zanimanjem pratili, ali i sudjelovali u ovim smiješnim dogodovštinama te saznali ponešto o fenomenu zvuka i razvoju glazbala. Glumci su nasmijali publiku do suza. Veselimo se njihovom posjetu i dogodine.

 
Radionice u 2.d razrednom odjelu PDF Ispis

Što je to decoupage tehnika i koji su osnovni principi rada te interesantne tehnike ukrašavanja upoznali su roditelji i učenici 2.d razrednog odjela.

Na radionici održanoj 30. 3. 2023. godine roditelji su, uz malo dobre volje, drvofix ljepila, salveta i jaja izrezanih od šperploče, napravili maštovito oslikane pisanice. U dobroj atmosferi sva kreativnost izašla je na vidjelo u vrlo zanimljivim likovnim ostvarenjima.

Učenici su sudjelovali i na likovnoj radionici Muzeja Turopolja 31. 3. 2023., također ukrašavajući jaja decoupageom. Uživali su ukrašavajući svoju pisanicu lijepljenjem komadića salveta na stiroporno jaje. Radionicu je vodila muzejska pedagoginja Valentina Radoš uz pomoć  ostalih djelatnica Muzeja.

Na kraju radionice učenici su svoje pisanice ponijeli kućama te će njima ukrasiti uskrsnu košaricu.

Učiteljica 2. d

Vesna Lukinić

 
Informativka: Sigurno ponašanje na internetu PDF Ispis

radioemisija sa osmašima

O sigurnom ponašanju na internetu govorili su naši osmaši: Bruna Ćatipović, Iva Posarić, Daria Stipić, Antonio Celić, Mak Ratković Rajhvajn i Bartol Stublić u radioemisiji Informativka emitiranoj 18. ožujka. Informativka je mozaična emisija Radio Banovine namijenjena djeci i roditeljima.

Učiteljica informatike Ivana Car Postić također je skrenula pažnju na odgovorno ponašanje na internetu.

Radioemisiju možete poslušati na poveznici: Informativka – Sigurno ponašanje na internetu.

Internet je odličan, ali moramo biti oprezni!

Ivana Car Postić

 
Vijeće učenika PDF Ispis

vijeće učenika (2)

Druga sjednica Vijeća učenika, na kojoj su sudjelovali predsjednici od 1. do 8. razreda, uključujući i područne škole Donju Lomnicu i Gradiće, održana je 8. ožujka 2023. godine u knjižnici naše škole. Na dnevnom redu bilo je predavanje predsjednika Vijeća učenika Lovre Kličeka o načinima participacije učenika u školama, predstavljanje projekta „Ostvarivanje participativnih prava djece i mladih u školama„ te pitanja i prijedlozi. Članovi Vijeća učenika aktivno su se uključili u raspravu o ostvarivanju njihovih prava na participaciju te iznijeli svoje ideje i prijedloge.

 
Upisi u prvi razred 2023./2024. PDF Ispis

upis u prvi razred

Poštovani roditelji budućih prvašića,

postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece za upis u 1. razred počet će 17. travnja 2023. Službeni pozivi neće se dostavljati pojedinačno na kućnu adresu, nego će se predbilježbe za termine obavljati putem aplikacije TERMINKO (ZA MATIČNU ŠKOLU).

Djeca iz naselja Gradići, Petrovina Turopoljska i Donja Lomnica na testiranje dolaze u PODRUČNE ŠKOLE te se naručuju na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili na telefon 01/2344-715.

OŠ Nikole Hribara upisuje u školu isključivo učenike sa svog upisnog područja.

Na dogovoreni termin dolaska u školu potrebno je donijeti:

  • ispunjenu Upisnicu
  • elektroničku radnu knjižicu oba roditelja (ukoliko je djetetu potreban boravak)
  • medicinsku dokumentaciju djeteta (ukoliko je posjeduju).

Ako ste se nedavno doselili na naše upisno područje, na upis je, uz gore navedene dokumente, potrebno donijeti:

Molimo vas da:

  • dođete u točno zakazan termin
  • zajedno s djetetom pričekate na holu u prizemlju do dolaska stručnih suradnica koje će otpratiti dijete u učionicu
  • donesete ispunjenu dokumentaciju.

Testiranje se provodi grupno i trajat će oko 40 minuta. Nakon testiranja slijedi kratki razgovor sa stručnim suradnicama.

Za sve ostale informacije možete poslati upit na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Za upis u 1. razred potrebno se naručiti i na liječnički pregled kod školske liječnice Snježane Miter.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...