OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Ugostili smo profesoricu iz Sjedinjenih Američkih Država PDF Ispis

Jacqueline A. Stefkovich

U ponedjeljak, 28. studenog 2016. godine, u našoj smo školi ugostili prof. dr. Jacqueline A. Stefkovich. Naša je uvažena predavačica profesor emeritus s Pennsylvania State University u SAD-u, a u Hrvatskoj boravi kao Fullbright stipendist.

Profesorica Stefkovich je u školskoj knjižnici održala predavanje i razgovorala s učenicima osmih razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika. Prezentirala je učenicima temu slobode govora, s primjerima primjene, ali i slučajevima kršenja zakona i pravila u SAD-u. Učenici su s velikim interesom slušali o tome kakva su pravila i što sve predstavlja kršenje pravila u SAD-u te diskutirali o zakonitosti, pravičnosti i primjerenosti raznih postupaka mladih ljudi. Razgovalo se o primjerenom jeziku koji se koristi u školi, o natpisima na majicama, uniformama za školu i mnogim drugim zanimljivim temama.

Učenici su imali i puno pitanja za profesoricu Stefkovich o njezinoj domovini kao i dojmovima koje je dosad stekla o Hrvatskoj.

Zahvalni smo Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu i Američkom kutku Zagreb koji su nam omogućili ovaj susret.

 
Skrivena strana medalje PDF Ispis

PUO Velika Gorica

U sklopu obilježavanja Tjedna osoba s invaliditetom, 28. 11. - 3. 12 .2016. godine, u našem gradu održava se akcija “Volim život”. Svaki dan su organizirane manifestacije kojima se naši građani, a posebno mladi Velike Gorice, informiraju, uče suživotu, prihvaćanju bez predrasuda i podršci osobama s invaliditetom u raznim područjima rada i života. 

U ponedjeljak, 28. 11. 2016. godine, 8. e razred naše škole je prisustvovao projekciji dokumentarnog filma SKRIVENA STRANA MEDALJE u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Film govori o iznimnoj plivačkoj karijeri našeg proslavljenog paraolimpijca Mihovila Španje i donosi njegova razmišljanja o važnim pitanjima kao što su obrazovanje vrhunskih sportaša, život nakon sportske karijere, izjednačavanje prava sportaša s invaliditetom i ostalih, kao i o obitelji i njegovim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje.

Projekciji su prisustvovali Mihovil Španja i Ana Sršen, oboje akteri filma i slavni reprezentativci Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Učenici su poslije projekcije filma imali priliku razgovarati s poznatim sportašima.

 

 

 
Vukovar – grad heroj PDF Ispis

vukovar 4d(2)

vukovar 4d(1) Učenici 4. d razreda integriranom nastavom obilježili su 25. godišnjicu pada grada Vukovara.
Na satu PiD-a naučili smo da je Vukovar najveći lučki grad na rijeci Dunav, a da je u Vučedolu ( nalazištu kod Vukovara) pronađena Vučedolska golubica/jarebica, vrijedan arheološki nalaz iz prapovijesti.
Na satu SRO-a izradili smo plakat o Vukovaru – simbolu stradanja u Domovinskom ratu te doznali da je 86 djece stradalo u napadima na taj grad. Najmlađoj bebi bilo je tek šest mjeseci. 850 djece ostalo je bez jednog ili oba roditelja.
Na satu vjeronauka molili smo za sve stradale.
Na satu HJ obradili smo pjesmu Uvijek mislim Vukovar, Vukovarca Nikole Jukića.
Obilježavanje smo završili satom likovne kulture kada smo crtačko-slikarskom tehnikom tuša i laviranog tuša nacrtali Vučedolsku golubicu.

Učenice i učenici 4. d razreda i učiteljica Vesna Lukinić

 
Sjećanje na Vikovar PDF Ispis

vukovar

Dana 18. studenog 2016. obilježena je 25. obljetnica sjećanja na Grad Heroj i Grad Heroja – Vukovar. U školi smo tim povodom zapalili svijeću i izradili prigodne plakate u spomen na žrtvu Vukovara. Vukovara su se sjetili i građani Velike Gorice simbolično zapalivši svijeće.

Novinari 6.a

 
Dragi naši učenici, poštovani roditelji i učitelji! PDF Ispis

vecer matematike

I ove godine, u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom, organiziramo za vas zajedničko druženje uz Večer matematike koje će se održati 6. prosinca 2016. godine u 19:00 sati u našoj školi. 

Večer matematike je skup interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici, njihovi roditelji i učitelji. Ovakva druženja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a cilj im je popularizacija matematike te poticanje učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.
Prošle godine je u ovom projektu sudjelovalo preko 78 000 sudionika, od čega je 170 sudionika bilo iz naše škole.
U našoj su školi Večer matematike ocijenili odličnim ocjenama uz želje, i učenika i roditelja, kako bi druženje uz zabavnu matematiku rado ponovili.
Pozivamo sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda da sebe i svoje roditelje prijave za sudjelovanje na Večeri matematike najkasnije do 28.11.2015. Prijaviti se treba svojoj učiteljici/učitelju matematike.
Kolege učitelji mogu se prijaviti bilo kojem učitelju matematike.

Vaši učitelji matematike

 
Više članaka...
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 71 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna12.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...