OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Zvonjalica PDF Ispis

zvonjalica

15. listopada bili smo domaćini radio-emisije Zvonjalica na City radiju. Dječja je to emisija pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice. Emisiju pripremaju učenici osnovnih škola u suradnji sa svojim učiteljima. Urednice emisije su Marina Mužek i Ivana Dubovečak. Tema naše radio-emisije bila je Međunarodni mjesec školskih knjižnica, a gost emisije knjižničarka OŠ Nikole Hribara, gđa. Monika Meštrović. Voditelji su bili Ana, Iva i Karlo, učenici 8.b razreda. Emisiju su priredile prof. Jasna Gazdić i prof. Lidija Klarić. Emisiju možete poslušati na poveznici https://soundcloud.com/city-radio-hr/15102016-zvonjalica, i ukoliko vam se sviđa lajkati.

 
Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika PDF Ispis

 

vijece ucenika

Dana 3.11.2016. godine u knjižnici naše škole održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika. Na sjednici su sudjelovali predsjednici od 1. do 8. razreda, uključujući područne škole Donja Lomnica i Gradići te ravnatelj škole Zdenko Ilečić. Na dnevnom redu bio je izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Vijeća učenika, izvješće predstavnika u Gradskom vijeću, izvješće o projektu kumstvo te pitanja i prijedlozi.
Za predsjednika izabran je Andrija Ninić, a za zamjenicu predsjednika izabrana je Antonija Trumbetaš. Izvješće o radu Gradskog vijeća iznijele su naše predstavnice Erika Matković i Karla Butorac.
Knjižničarka Monika Meštrović podsjetila je Vijeće učenika na projekt Kumstvo i naše kumče u Tanzaniji Denisa Kwejia. Izvijestila je o početku sudjelovanja u navedenom projektu te o prikupljenim novčanim sredstvima dosadašnjih godina i njihovoj namjeni u humanitarne svrhe.
Vijeće učenike donijelo je jednoglasnu odluku o nastavku navedene humanitarne akcije.
Na kraju sjednice učenici su postavljali pitanja i davali prijedloge za bolji rad Vijeća učenika.

Novinarska skupina

 
Rezultati akcije skupljanja starog papira - listopad 2016. PDF Ispis

stari papir

U petak 14.10.2016. provedena je akcija skupljanja starog papira. Bila je ovo jedna vrlo uspješna akcija u kojoj smo skupili preko 3 000 kilograma starog papira!

U tablicama možete provjeriti koliko ste papira kao razred skupili.

1. a

161

2. a

954

3. a

123

4. a

64

1. b

15

2. b

15

3. b

0

4. b

50

1. c

105

2. c

6

3. c

150

4. c

222,5

1. d

93

2. d

170,5

3. d

158,5

4. d

161

1. e

125

 

 

3. e

96

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. a

73

6. a

0

7. a

0

8. a

43

5. b

0

6. b

0

7. b

0

8. b

82

5. c

0

6. c

5

7. c

0

8. c

0

5. d

0

6. d

178

7. d

0

8. d

90

5. e

0

6. e

0

7. e

0

8. e

12

5. f

0

6. f

0

7. f

0

8. f

0

I ove školske godine najvrjednije sakupljače očekuje nagradni izlet.

Neka recikliranje postane dio svakodnevice našeg obiteljskog života, ne samo obveza nego i vrijeme provedeno s najmilijima na zabavan način.

 
Otvorenje Dječjeg tjedna PDF Ispis

otvorenje dt

U četvrtak, 6. listopada u prostorima POU VG otvorena je manifestacija Dječji tjedan. Dugogodišnja je to suradnja vrtića i osnovnih škola s područja grada Velike Gorice. Tema ovogodišnje manifestacije je prelazak iz vrtića u školu. O samim početcima i ciljevima rekla nam je gđa. Arijana Mataga Tintor iz Gradskog odjela za predškolski odgoj: „Od početka do danas organizator manifestacije je grad Velika Gorica. Sama manifestacija obilježava se više od 10 godina. Početni cilj bio je upozoriti na dječja prava. Izrazito smo zadovoljni onim što smo postigli do danas. Cilj nam je obilježavati manifestaciju i dalje svake godine.“

Priredbu su u suradnji organizirale učiteljice i odgojiteljice, a podršku malim i velikim izvođačima dali su mnogobrojni gledatelji.

Novinarke: Ema Injić, Ellen Ljevar i Marija Šitum

 
Dječje gradsko vijeće PDF Ispis

djecje gradsko_vijece

djecje gradsko_vijece(2) Dana 12. listopada 2016. g. u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održano je Dječje gradsko vijeće. Vijećnicima se pridružio gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Ervin Kolarec, predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović, pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar i predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić. Oni su odgovarali na postavljena pitanja mladih vijećnika.

Naša učenica Erika Matković postavila je pitanje o uvođenju dodatnog sadržaja za rekreaciju na što joj je gradonačelnik odgovorio da postoji mjesto za igralište i da će to dodatno proučiti. Naša druga učenica Karla Butorac predložila je informatiku za 8. razrede na što je gospodin Vidović rekao kako misli da je to dobra ideja i da će učiniti sve da se to ostvari.

Nakon postavljenih pitanja i dobivenih odgovora mladi su vijećnici otišli na pizzu.

Novinarska skupina

 
Više članaka...
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 72 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...