OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Stručno usavršavanje PDF Ispis

Sanda Puljiz Vidović, psiholog i gestalt psihoterapeut

Sanda Puljiz Vidović, psiholog i gestalt psihoterapeut(1) Centar za djecu mlade i obitelj Velika Gorica pokrenuo je seriju predavanja za učitelje i roditelje na temu mentalnog zdravlja djece i mladih s ciljem senzibilizacije za prepoznavanje problema s mentalnim zdravljem. U sklopu ovog projekta Sanda Puljiz Vidović, psiholog i gestalt psihoterapeut održala je zanimljivo i korisno predavanje za naše učitelje i stručne suradnike.

 
Mjerimo, važemo da suvišne kilograme ne slažemo! PDF Ispis

radionica

radionica (1) Učenici 2. d i 4. d razrednog odjela prisustvovali su zanimljivoj, zabavnoj i edukativnoj radionici pod nazivom „Mjerim, važem da suvišne kilograme ne slažem!“ Radionicu je vodila zajednička mama, gospođa Ana Kujundžić, koja je kreativnim idejama pokazala hranjivu vrijednost pojedinih namirnica: čipsa, jabuka, gumenih bombona, pršuta, coca-cole, sira, banana, voćnoga soka… Aktualna tema radionice privukla je i školsku psihologinju Petru Gotić te knjižničarku Željku Markus-Greč koje su se i same aktivno uključile u sve aktivnosti radionice.

Vaganjem i mjerenjem učenici su spoznali čime određena namirnica obiluje te kako masti, ugljikohidrati i bjelančevine koriste ili ne koriste našem organizmu.

Zaključili smo da svaku od spomenutih namirnica možemo jesti, samo trebamo pripaziti koliko često i u kojim količinama jer naše zdravlje, između ostaloga, ovisi o raznolikoj, ali kvalitetnoj prehrani.

Jadranka Jelisavac, učiteljica 4. d

Vesna Lukinić, učiteljica 2.d

 
Jadranka Čunčić-Bandov razveselila drugašiće PDF Ispis

igrokaz

igrokaz(1) U ponedjeljak, 6. veljače, u školskoj knjižnici matične škole i u utorak, 7. veljače 2023., u područnoj školi u Gradićima gostovala je Jadranka Čunčić-Bandov, naša svestrana sugrađanka, članica Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Za učenike drugih razreda izvela je niz živahnih igrokaza lutkicama koje sama izrađuje. Učenici su s velikim interesom pratili igrokaze, aktivno surađivali s umjetnicom te smijehom i radošću ispunili događanje. Svi smo uživali! U iščekivanju daljnje uspješne suradnje s umjetnicom, pozdrav dogodine!

 
Fotografija iz budućnosti PDF Ispis

FOTOGRAFIJA - plakat (2) Učenici 4. a i 4. d uz mentorstvo svojih učiteljica Vesne Stipić i Jadranke Jelisavac postavili su zanimljivu likovnu izložbu u Knjižnici Galženica. Svojim su radovima fotomontažom i kromatsko-akromatskim kontrastom prikazali kako bi izgledao „selfie“ iz budućnosti. Likovne radove pratili su literarni uradci o putovanju u budućnost, u neki drugi svijet, svijet mašte i nestvarnog.

Izložba se može pogledati od 16. do 31. 1. 2023., a sve detalje o njoj možete pronaći na poveznicama fotografija iz buducnosti i https://vgradu.hr/u-izlogu-knjiznice-galzenica-pogledajte-ucenicke-radove-slike-iz-buducnosti/.

 Vesna Stipić i Jadranka Jelisavac

 
Plazma Sportske igre mladih u našoj školi započele novu sezonu PDF Ispis

Plazma Sportske igre mladih započele su svoju 27. sezonu. Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca u svim županijama u Hrvatskoj učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u edukativnoj kampanji koju organiziraju Coca-Cola Hrvatska i Plazma Sportske igre mladih. U Zagrebačkoj županiji Sportske igre mladih počele su u našoj školi 12. siječnja 2023. natjecateljsko-edukativnim programima „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“. Ravnatelj Stjepan Maravić pozdravio je prisutne te naglasio važnost Sportskih igara u razvoju i edukaciji djece i mladih. Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša uslijedilo je natjecanje na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada najvještiji su bili učenici 4. a razreda Tonka Pavišić, Vida Tomašić, Leon Žagar i Dominik Cvetnić.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir; Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci; turnir u šahu, stolnom tenisu; Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta. Pravo sudjelovanja imaju svi ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

U našoj je školi ovaj edukativno-sportski događaj organizirao profesor Boris Konjević.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna10.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...