OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Ciklus predavanja: „Što ću biti kad odrastem?“ PDF Ispis

sto cu_biti1

sto cu_biti Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s drugim kulturno-obrazovnim ustanovama i predstavnicima velikogoričkog Udruženja obrtnika pokrenula je ciklus predavanja „Što ću biti kad odrastem?“. Predavanja su namijenjena mladima pri odabiru srednje škole i budućeg zanimanja. Naši sedmaši prisustvovali su 07.05.2012. i 17.05.2012., predavanjima u školskoj knjižnici.

Predavanja je vodila knjižničarka Gradske knjižnice Pamela Sever. Gostovali su predstavnici sljedećih zanimanja: Hrvoje Petrinec (pilot), Ivan Josić (policajac) i Andrea Sučić (ekonomistica). Gosti su predstavili svoja zanimanja, objasnili svoj životni i obrazovni put, a knjižničarka je navela primjere srednjih škola, bodovanje i "šanse" za upise. Nadamo se da je predavanje bilo poučno, razriješilo neke dileme ili barem pružilo smjernice za daljnje istraživanje o mogućem budućem zanimanju.

Za više informacija prelistajte u našoj knjižnici vodič “Kamo nakon osnovne škole?” ili mu pristupite preko mrežne stranice na ovoj poveznici:

http://www.hzz.hr/DocSlike/Kamo_nakon_osnovne_skole_2011-SREDISNJA.pdf

 
Predstavljamo Hrvatsku u projektu „Love from the World“ PDF Ispis

lovefromtheworld

lovefromtheworld2 Želeći povezati djecu svijeta, Sun Ho, osnivačica obrazovne mreže Little Lives koja ima sjedište u Singapuru, pokrenula je projekt „Love from the World“. Zadatak za dijete ili grupu djece je da zastavu svoje zemlje naslikaju bojama za tkaninu, izvezu ili sašiju na komadu pamučnog platna zadane veličine.

Kad djeca završe zastavu, njihov učitelj ih fotografira i pošalje fotografiju i zastavu na adresu Sun Ho. Ona objavljuje sve informacije o projektu, popis zemalja, imena djece koja sudjeluju i pristigle fotografije na mrežnoj stranici projekta http://littlelives.com/lovefromtheworld/index.html

Dosad su se projektu priključili učitelji i učenici iz 39 zemalja. Hrvatska se već nalazi na listi, kao i fotografija naših učenica Klaudije Sivč i Maje Mihić iz 7.e razreda koje su naslikale hrvatsku zastavu.

Najljepši dio projekta će početi kad dječji radovi iz svih zemalja doputuju na adresu Sun Ho. Ona će ih spojiti i sašiti jedno veliko platno koje će izložiti. Njeno djelo imat će isti naziv kao i cijeli projekt, „Love from the World“, jer će spojiti sve zastave i svu ljubav koju su marljive dječje ruke unijele u svoj rad.

 
Škola plivanja PDF Ispis

  skola plivanja

Učenici trećih razreda krenuli su 12. 3. 2012. na trotjedni tečaj plivanja na bazen na Utrini. Tečaj je završio 30. 3. 2012. Djeca su bila oduševljena. Za mnoge od njih to je bio prvi susret s bazenom.   Sve smo obavili na vrijeme i s uspjehom. Većina polaznika je svladala tečaj, samo su neki ostali plutači.

Ništa, učit će lakše s roditeljima.

Učitelji trećih razreda

 
U posjetu vatrogascima PDF Ispis

u posjeti_vatrogascima

u posjeti_vatrogascima2 Učiteljice 2.a i 2. c razreda naše škole organizirale su posjet vatrogascima. U utorak 24. travnja 2012. godine krenuli smo prema vatrogasnom domu pješice. Dočekali su nas ljubazni vatrogasci. U garaži su nam vatrogasci govorili o gašenju požara. Vidjeli smo puno stvari kojima se gasi vatra, na primjer hidrant, vatrogasna kola, lopate i vatrogasne aparate. Na satu prirode i društva učili smo o zaštiti od požara pa je učiteljica željela da upoznamo zanimanje vatrogasac. Na odlasku iz vatrogasnog doma bili smo pomalo umorni, ali sretni.

Domagoj Krušić, 2.c

 
Engleski jezik i Olimpijske igre PDF Ispis

engjezikiolimp

U petak, 29. ožujka, učenici 7. d i 7. e razreda naše škole sudjelovali su u izvrsnoj radionici iz engleskog jezika English for the Games. Radionica je dio projekta British Councila kojim se promoviraju Olimpijske igre u Londonu, a u okviru kojega je toj temi posvećen i dio sadržaja na mrežnoj stranici http://learnenglish.britishcouncil.org/en/. Radionicu je predano i stručno vodio gospodin Peter Hopwood.

U radionici su učenicima predstavljene teme vezane uz olimpijske i paraolimpijske igre na razne zanimljive načine: razgovorom te uz pomoć videa, kvizova i igrica.Učenici su usvojili važne podatke i egleske riječi vezane uz sportove, kao i uz vrijednosti koje čine olimpijske i paraolimpijske igre važnima. Budući da se na mrežnoj stranici British Councila može naći puno materijala na kojem se zasniva radionica, gospodin Hopwood je motivirane učenike usmjerio kako mogu proširiti svoje znanje posjetom toj mreži, besplatno proučavati lekcije iz engleskog jezika te čitati zanimljivosti vezane uz Olimpijske igre 2012.

Uz sudjelovanje u radionici, učenike je oduševila i nagradna igra British Councila Hrvatska. Prije radionice su, učeći uz pomoć mrežne stranice British Councila, odgovorili na neka od pet pitanja, ali su iskoristili radionicu da provjere i dopune svoje odgovore, jer svi žele dobiti neku od vrijednih nagrada kao što su tablet, smartphone, mp4, e-čitač ili rječnik.

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 85 od 91

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna9.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaPredstave

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail Hrvatsko narodno kazalište  LiVideo, Livanjsko kulturno ljeto Ježeva kućica Kazalište lutaka Zadar Vlak u snijegu Gradsko kazalište "Zorin dom", Karlovac, Baletni studio Tri...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...