OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Na predavanju o djelu Martina Luthera Kinga Jr. PDF Ispis

mlkday

mlkday2 U petak, 25. siječnja, učenici 7. razreda iz dodatne nastave iz engleskog jezika koju vodi profesorica Sanja Božinović ponovno su posjetili Američki kutak u Zagrebu gdje im je gospođa B. Swingle održala predavanje o životu i djelu Martina Luthera Kinga Jr. u povodu Dana Marthina Luthera Kinga Jr. koji se obilježava trećeg ponedjeljka u siječnju. Putem videokonferencije predavanje su pratili i učenici iz Osijeka te studenti iz Rijeke.
Među ostalim, naučili smo da je Martin Luther King Jr. (Atlanta, 15. siječnja 1929. - Memphis 4. travnja 1968.) bio jedan od najvećih vođa za prava američkih crnaca.

Od važnih događaja i zanimljivosti iz njegova života najviše nas se dojmilo njegovo zalaganje za mirno rješavanju problema, odnosno borba za ljudska prava bez uporabe nasilja.

Saznali smo što za Amerikance znači govor: „I have a dream…“ pa smo pričali i o vlastitim snovima za nas i našu zemlju.  

Posebno je bilo zanimljivo saznati kako se Dan Martina Luthera Kinga Jr. obilježava radom u lokalnoj zajednici pomažući bližnjima i potrebitima. Posebno nas se dojmila slika američkog predsjednika Obame dok pomaže u pučkoj kuhinji, a gospođa Swingle i američka profesorica iz Rijeke s nama su podijelile najdojmljivije načine proslave tog dana iz vlastitog života – od pomaganje u besplatnom bojenju zidnih slika u školi do natjecanja u recitiranju poznatog govora.  

Otišli smo kući s mislima o važnosti poštivanja svih ljudi bez obzira na boju kože i druge razlike, kao i na potrebu da vratimo dobrim djelima svojoj zajednici za sve pozitivno što svakodnevno dobivamo.

 
Zima u zavičaju – integrirani nastavni dan PDF Ispis

zima u_zavicaju

zima u_zavicaju2 U sklopu integriranog nastavnog dana učenici 2.A, C, i E razreda posjetili su klizalište na Ključić Brdu. Nakon obrađene nastavne cjeline Zima i mnogo pročitanih priča i pjesama o zimi, učenici su u četvrtak, 24. siječnja, doživjeli pravu sliku zime. Iako nas ove godine zima još nije počastila svojom bjelinom, zimske radosti nisu nedostajale. Na klizalište je izašlo šezdesetak djece, a neki prvi put. Pod stručnim okom gospodina Boška vrijeme je brzo prošlo. Dva sata provedena na ledu djeca su doživjela kao zimsku bajku, koju bi željeli ponoviti.

 
Rezultati akcije skupljanja starog papira PDF Ispis

U četvrtak 22.12.2011. proveli smo akciju skupljanja starog papira. Vaga kaže da smo skupili preko 1800 kilograma papira!

stari papir2

Kao što znate, razred koji do kraja nastavne godine prikupi najviše starog papira bit će nagrađen izletom!

stari papir3

U tablicama možete provjeriti koliko ste papira ovaj put skupili. Podaci u zagradi odnose se na ukupnu količina skupljenog papira u ovoj nastavnoj godini.

 

Opširnije: Rezultati akcije skupljanja starog papira
 
Božićna priča PDF Ispis

bozicna prica1

bozicna prica2 U predbožićno vrijeme u predvečerje 20. prosinca 2011. učenici 4.d sa svojim roditeljima i učiteljicom krenuli su put Čazme u Božićnu priču…

Dan je osvanuo hladan, ali sunčan. Trebali smo doći u školu, biti na nastavi, a onda krenuti. Tko će dočekati vrijeme polaska?! Uzbuđenje je raslo, a kad smo čuli zvono koje je  značilo početak pustolovine, oduševljeni, napustili smo razred.

Pred školom su nas dočekali roditelji. Veselo smo ušli u autobus, smjestili se i krenuli.

Putovanje je počelo, a kako se spuštao suton, postajali smo sve uzbuđeniji.

Autocesta… Čazma… Okićene okućnice… Kad će Božićna priča?A onda je bljesnula pred nama. Znali smo da nas čeka nešto lijepo, ali ovako bajkovit prizor nismo mogli ni zamisliti. Snijeg, kojega u Gorici više nije bilo, stotine tisuća raznobojnih svjećica u predbožićnoj noći… Ne znaš jesu li ljepše zvijezde na nebu ili ove na imanju obitelji Salaj u Grabovnici…

Zajednički izlet roditelja i djece bio je doista izniman doživljaj i ostat će nam lijepa uspomena.

Svim učiteljima, učenicima i njihovim obiteljima sretan Božić žele učenici i roditelji 4.d.

 
Obavijest PDF Ispis

ClipartNastava za učenike završava 23. prosinca 2011. u petak, a počinje u ponedjeljak 16. siječnja 2012. Prvi tjedan nakon praznika 1. turnus imat će nastavu ujutro, a 2. turnus popodne.

U petak 23. prosinca 2011. učenici 2. turnusa nemaju 6. sat. Prijevoz za učenike putnike je organiziran nakon 5. sata.

U srijedu 28. prosinca 2011. je podjela izvješća za učenike od 2. do 8. razreda:

1.turnus u 11 sati,

2.turnus u 12 sati.

Prijevoz za učenike putnike je organiziran prema sljedećem rasporedu:

1.turnus u 10:30 sati polazak, a odlazak u 11:45,

2.turnus u 11:30 sati polazak, a odlazak u 12:45 sati.

Za učenike područne škole Lomnica vrijedi isti raspored podjele izvješća, dok će za učenike područne škole Gradići podjela biti u 11 sati.

Učenici 1. razreda ne dobivaju izvješća. 

Sretan Božić i uspješnu novu godinu te ugodne i vesele praznike žele vam djelatnici škole!

 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 87 od 91

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna7.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...