OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Svečano završena 22. Zimska škola informatike PDF Ispis

U protekla četiri dana sedamdesetak učenika velikogoričkih osnovnih škola s velikim je entuzijazmom i veseljem pohađalo 22. Zimsku školu informatike. Učenici su učili kako samostalno, svrhovito i učinkovito koristiti digitalnu tehnologiju i odabrati najprikladnije tehnike ovisno o zadatku ili problemu koji su rješavali. Razvijali su računalno razmišljanje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programiranja. Mnogi od njih će novostečena znanja moći pokazati i na natjecanjima znanja koja su uskoro pred njima.

Nastava je za učenike bila besplatna, a odvijala se u četiri velikogoričke škole: OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Novo Čiče u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica.

Učenici su bili raspoređeni u četiri skupine – programski jezik LOGO (u dvije škole), programski jezik Python i Micro:bit. Predavači su im bili učitelji informatike i tehničke kulture velikogoričkih osnovnih škola: Emina Gudelj, Dalia Kager, Maja Đuričić i Milan Omrčen.

Po završetku 22. Zimske škole informatike pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport grada Velike Gorice gospodin Neven Topolnjak i gospodin Nikica Repač, predsjednik Gradske zajednice tehničke kulture, učenicima su za uspješno pohađanje dodijelili prigodne diplome i nagrade.

 
Počela 22. Zimska škola informatike PDF Ispis

Dana 2. siječnja 2023. godine, uz sudjelovanje više od 50 zainteresiranih učenika iz svih velikogoričkih osnovnih škola, započela je 22. Zimska škola informatike.

Zimska škola informatike pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice održava se od davne 2001. godine u vrijeme zimskog školskog odmora, a provodi ju Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike „Velika Gorica“. Ove godine nastava se održava na četiri lokacije, u informatičkim učionicama OŠ Nikole Hribara, OŠ Novo Čiče, OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Eugena Kumičića. Polaznici Zimske škole rade u programskim jezicima LOGO i PYTHON te s mikroračunalom Micro:bit. Uz vodstvo stručnih predavača, profesora informatike i tehničke kulture iz velikogoričkih osnovnih škola, Zimska škola informatike uvodi učenike u svijet programiranja, priprema ih za predstojeća natjecanja iz informatike i tehničke kulture te im omogućava da za vrijeme zimskih školskih praznika što bolje iskoriste svoje slobodno vrijeme.

Zimska škola informatike traje do četvrtka 5. siječnja 2023. godine kada će se polaznicima uručiti prigodna priznanja i nagrade za uspješno završenu edukaciju.

Voditelj radionice u našoj školi je učitelj informatike Milan Omrčen.

 
Denis upisao višu školu PDF Ispis

Denis Nakon višemjesečnog iščekivanja vijesti iz Tanzanije, vezano za naše kumče Denisa Kwejia, dobili smo informaciju da je Denis dobio pravo upisa na višu školu (Biomedicinski inženjering) u trajanju od tri godine (s mogućnošću produženja). To je zaista veliki uspjeh za njega i cijelu njegovu zajednicu.

S obzirom na činjenicu da kreće na višu školu, njegovi su se troškovi povećali. Svaki semestar iznosi otprilike 1.000 kn. Učenici su s veseljem dočekali ove lijepe vijesti i prikupili 3.354,60 kn. Odmah smo uplatili 1.000 kn za prvi semestar, a sada još 2.000 kn za nadolazeću godinu. Ostatak novca proslijedili smo obitelji naše bivše učenice, kao i zadnjih nekoliko godina, koja je teško stradala i još uvijek je na rehabilitaciji.

U privitku možete vidjeti rezultate prikupljenog novca po razredima i potvrde o uplatama.

Zahvaljujemo svim sudionicima ove dugogodišnje humanitarne akcije u Denisovo ime.

 
Županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Velikogoričko-odranskog dekanata PDF Ispis

Dana 16. studenog s početkom u 18 h u OŠ Nikole Hribara održano je 1. ŽSV vjeroučitelja Velikogoričko-odranskog dekanata. U ugodnom ozračju na početku susreta sudionike je pozdravio gospodin Stjepan Maravić, prof. i ravnatelj škole te Predstojnica ureda za vjeronauk zagrebačke nadbiskupije sestra Valentina Mandarić, prof.dr.sc. Predavači su bili Josip Štefanac, učitelj savjetnik koji je promišljao o Suodnosu školskog vjeronauka i župne kateheze te Katarina Sikirić Lukić, socijalna pedagoginja, stručna suradnica koja je govorila o Socioemocionalnom učenju.

Na kraju su svi sudionici otišli zadovoljni sa susreta koji je nakon dvije godine napokon bio uživo.

Marija Patrlj

 
Humanitarna akcija u Hribaru PDF Ispis

Dok se priprema Gastro Turopolja i obilježavaju Dani zahvalnosti za plodove zemlje, mali i veliki Hribarovci ne zaboravljaju na one kojima je pomoć najpotrebnija, a to su korisnici pučke kuhinje u Jukićevoj ulici u Zagrebu koju vode Misionarke ljubavi. Hranu su prikupljali tijekom prvog sata u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni u utorak, 11. listopada, u matičnoj školi i u područnim školama Gradići i Lomnica. Koliko je veliko srce Hribarovaca dokazuje i količina koju su prikupili (oko 1000 kg ). Hranu su prevezli domari i roditelji, a vrijedne ruke učenika istovarile i predale sestrama. Na kraju dana puna srca mogli su reći hvala svima koji su pomogli. Nastavljamo činiti dobro.

Marija Patrlj

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna4.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...