OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Jedan dan na Zemlji PDF Ispis

  OneDayOnEarth

Učenici naše škole ponovno su ove godine sudjelovali u međunarodnom projektu „Jedan dan na Zemlji“. Ovogodišnji projekt je zadnji dio trilogije, velikog projekta tijekom kojeg su ljudi raznih godina, zanimanja i interesa, snimali video materijale o aktivnostima kojima su se bavili 10.10. 2010., 11.11. 2011. i 12.12.2012. godine. Ove godine u projektu su bile zastupljene sve zemlje svijeta.

Naši učenici su snimili četiri kratka video uratka za vrijeme učenja engleskog jezika u školi. Na engleskom jeziku su odgovorili na pitanja što je to, po njihovom mišljenju, važno što oni imaju, a što trebaju.

Ovo su radovi naših učenika:

Domagoj: http://vimeo.com/55468911

U razredu: http://vimeo.com/55553022

Pred školom: http://vimeo.com/55564200

Erik, Ivan i Josip: http://vimeo.com/55715188

Video uratke smo objavili na stranici http://www.onedayonearth.org/, a dodali smo ih i među dvije grupe sudionika: obrazovnu i grupu sudionika iz Hrvatske.

Učenike je veselilo promišljati ovu pomalo filozofsku temu, izraziti misli na engleskom jeziku, a vjerujem da će im biti interesantno i pogledati svoje uratke i razmišljanja s neke vremenske distance.

 
Lomnička ljepotica PDF Ispis

lomnicka ljepotica4

lomnicka ljepotica1 Dana 4. prosinca 2012. u 11 sati svečano je otvorena obnovljena područna škola u Donjoj Lomnici.

Svatko, tko dođe u Donju Lomnicu, sigurno će primijetiti školu koja privlači pozornost svojom ljepotom. Njezin najljepši ures su i nadalje njeni učenici koji su svojim programom: pjesmom, glumom, recitacijama i plesom uveličali otvaranje škole.

Priredbu su svojim dolaskom uveličali i ravnatelj škole gosp. Zdenko Ilečić, predstavnici škole, gradonačelnik gosp. Dražen Barišić, predstavnici grada Velike Gorice, roditelji, djedovi, bake i dragi gosti.

Nevenka Sedmak

 
Počelo je počelo PDF Ispis

pocelo je_1

Prosinac, mjesec koji djeca najviše vole. Mi, Hribarovci, imamo malo više slavlja od ostalih. Uz Svetog Nikolu, Božić i Novu godinu imamo i rođendan škole (ove god. 29.) za koji se već dugo pripremamo. Proslavit ćemo ga kićenjem bora, različitim izložbama učeničkih radova, svečanim programima. Niži razredi: Od slova do snova, a viši razredi Hribar traži zvijezdu.

 
Predavanje o intelektualnom vlasništvu PDF Ispis

intelektualno vlasnistvo1

intelektualno vlasnistvo2 U ponedjeljak, 26. 11. 2012., učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog poslušali su zanimljivo predavanje u knjižnici naše škole. Gospođa Doering Meyer, američka diplomatkinja iz Ambasade SAD-a u Zagrebu, održala je za učenike predavanje o intelektualnom vlasništvu.

Za tu priliku učenici su donijeli primjere svog intelektualnog vlasništva: pjesme, crteže, slike, adresu web stranice i slično, a pripremili su i pitanja. Razgovarali smo o zaštiti svog intelektualnog vlasništva i kako se moramo odgovorno i pošteno ponašati prema tuđem vlasništvu. Razgovor s gospođom Meyer smo vodili na engleskom jeziku.

Prilikom posjeta dobili smo i poklon – novi prilog od 25 knjiga na engleskom jeziku za naš Engleski kutak u knjižnici koji nam djelatnici Ambasade pomažu obogatiti, na čemu smo im zahvalni.

 
Tribina Ljubav i popratne pojave PDF Ispis

ljubav i_popratne_pojave1

ljubav i_popratne_pojave2 Predavačica Sania Kuzmac s programom tribina Ljubav i popratne pojave, koji financira grad Velika Gorica, 25. listopada gostovala je u našoj školi. Predavanje su poslušali učenici osmih razreda druge smjene, a učenici osmih razreda prve smjene susret će imati 15. studenoga 2012. godine. Gospođa Sania Kuzmac, po zanimanju molekularna biologinja, učenicima je govorila o tjelesnim i emocionalnim promjenama. Raspravljala je s učenicima o izgledu i samopouzdanju, druženju, zaljubljenosti, ljubavi, vezama. Ostale teme doticale su se vrsta nasilja, nasilja u vezama i ostvarivanja kvalitetne veze.

Više sadržaja o rodnoj jednakosti možete pronaći na stranicama www.cesi.hr

 
Više članaka...
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » > Kraj >>

Stranica 92 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna6.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...