OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Bilo jednom davno… PDF Ispis

Tijekom travnja i svibnja učenici 5.d, 5. e i 5. f razreda učili su o glagolskom vremenu koje u engleskom jeziku nazivamo Simple Past i koristimo se njime za izricanje prošlosti. Osim o svom životu, pričali su i čitali omiljene priče za djecu, sjetili se bajki koje slušaju još od vrtića. Kad su sve priče ponovili, s puno mašte su ih pomiješali i napisali nove priče. Svaki učenik je svoju priču i sam ilustrirao.

Priče su prekrasno izgledale na zidu učionice, ali šteta je da tako lijepe priče i ilustracije vide samo učenici koji dolaze u učionicu engleskog u našoj školi. Zato je profesorica skenirala priče, a autori lijepo pročitali. Koristili smo besplatni web alat voicethread, računalo i mikrofon u našoj učionici.

Ako vam se priče sviđaju, slobodno nam napišite ili snimite poruku komentara.

 
Festival znanosti 2012. PDF Ispis

festival znanosti_012

festival znanosti_011 U petak 27. travnja 2012. skupina darovitih učenika 4. razreda, pod vodstvom psihologinje Sandre Raković i Mladi knjižničari, pod vodstvom knjižničarke Anamarije Tkalec, bili su na Festivalu znanosti u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Festival je ponudio  niz zanimljivih  tema iz znanosti i tehnike.

 

Posjetili smo ove radionice i predavanja… 

Jedna tona zraka stoji nam na glavi, kak' to da nas ne smlavi??!, radionica
Na ovoj smo radionici  izrađivali meteorološke sprave i isprobavali pokuse: barometar, vjetrulja, tornado. Dobili smo i letke s uputama kako možemo sami izraditi meteorološke pokuse! Ova nam je radionica bila baš zanimljiva!

 

PEL – pokretni ekološki laboratorij za ispitivanje kakvoće zraka, predavanje
Predavanje je bilo zanimljivo, ali predugo pa smo se malo dosađivali. Ovo je više  namijenjeno učenicima  7. i 8. razreda.

 

Živi fosili, radionica
Najprije smo odslušali predavanje o živim fosilima, a nakon toga su nam voditelji radionica simbolički s bombonima pokazali kombinacije gena majčine boje kose i gena očeve boje kose. Tako smo izmiješali recesivne i dominantne gene za buduće dijete J.

 

Slaganje modela organskih spojeva, radionica
Ova nam je radionica bila super! Slagali smo različite modele molekula i spojeva te tako učili kroz igru!  Može li bolje?!

 

Metrom kroz svemir, radionica
Upoznavali smo se s velikim planetima i potom crtali galaksije, meteore i planete.

 

Ćiribu-ćiriba za male kemičare, radionica
Radionica je bila za djecu nižeg uzrasta pa smo samo kratko pogledali.

 

10 koraka do biologa, radionica
Tu smo upoznavali papučice i njihov oblik. Svi mladi biolozi koji su gledali kroz mikroskop dobili su za uspomenu  kartice na kojima je pisalo njihovo ime i titula MLADI BIOLOG.

 

Sretni smo otišli i sretni se vratili!

 
Učenici dodatne nastave iz kemije posjetili 10. Festival znanosti PDF Ispis

festival znanosti_061

festival znanosti_07 I ovo proljeće, jubilarnu 10. godinu zaredom,Tehnički muzej, Sveučilište u Zagrebu i British Council, organizirali su šestodnevnu manifestaciju Festival znanosti. I mi, učenici dodatne nastave iz kemije, posjetili smo tu manifestaciju.

Dana 24.4. smo s našom prof. kemije Anitom Kovačević razgledali izložbe, sudjelovali u više radionica, gledali zanimljive filmove, slušali predavanja… Ove je godine osnovna tema „ 10“ u kontekstu obilježavanja obljetnice, a znanstvene su teme bile zanimljive i poučne svima. Većina kemijskih pokusa bila je u korelaciji s fizikom i biologijom, pa smo zaista uživali. Posebice nam se svidjelo predavanje o Aspirinu na kojem smo naučili da djeca nikako ne smiju sami uzimati lijekove bez nadzora liječnika jer mogu biti opasni za zdravlje. Kada se završilo predavanje, dobili smo poklončiće, a prof. Kovačević kemikalije za neke pokuse koje možemo napraviti sami na satu dodatne iz kemije. Radujemo se našim pokusima i sljedećim Festivalima znanosti te novim poučnim temama i saznanjima. Sadržaje i radionice koje populariziraju znanost preporučamo svima.

Iva Župetić VIIb.

 

 
Ciklus predavanja: „Što ću biti kad odrastem?“ PDF Ispis

sto cu_biti1

sto cu_biti Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s drugim kulturno-obrazovnim ustanovama i predstavnicima velikogoričkog Udruženja obrtnika pokrenula je ciklus predavanja „Što ću biti kad odrastem?“. Predavanja su namijenjena mladima pri odabiru srednje škole i budućeg zanimanja. Naši sedmaši prisustvovali su 07.05.2012. i 17.05.2012., predavanjima u školskoj knjižnici.

Predavanja je vodila knjižničarka Gradske knjižnice Pamela Sever. Gostovali su predstavnici sljedećih zanimanja: Hrvoje Petrinec (pilot), Ivan Josić (policajac) i Andrea Sučić (ekonomistica). Gosti su predstavili svoja zanimanja, objasnili svoj životni i obrazovni put, a knjižničarka je navela primjere srednjih škola, bodovanje i "šanse" za upise. Nadamo se da je predavanje bilo poučno, razriješilo neke dileme ili barem pružilo smjernice za daljnje istraživanje o mogućem budućem zanimanju.

Za više informacija prelistajte u našoj knjižnici vodič “Kamo nakon osnovne škole?” ili mu pristupite preko mrežne stranice na ovoj poveznici:

http://www.hzz.hr/DocSlike/Kamo_nakon_osnovne_skole_2011-SREDISNJA.pdf

 
Predstavljamo Hrvatsku u projektu „Love from the World“ PDF Ispis

lovefromtheworld

lovefromtheworld2 Želeći povezati djecu svijeta, Sun Ho, osnivačica obrazovne mreže Little Lives koja ima sjedište u Singapuru, pokrenula je projekt „Love from the World“. Zadatak za dijete ili grupu djece je da zastavu svoje zemlje naslikaju bojama za tkaninu, izvezu ili sašiju na komadu pamučnog platna zadane veličine.

Kad djeca završe zastavu, njihov učitelj ih fotografira i pošalje fotografiju i zastavu na adresu Sun Ho. Ona objavljuje sve informacije o projektu, popis zemalja, imena djece koja sudjeluju i pristigle fotografije na mrežnoj stranici projekta http://littlelives.com/lovefromtheworld/index.html

Dosad su se projektu priključili učitelji i učenici iz 39 zemalja. Hrvatska se već nalazi na listi, kao i fotografija naših učenica Klaudije Sivč i Maje Mihić iz 7.e razreda koje su naslikale hrvatsku zastavu.

Najljepši dio projekta će početi kad dječji radovi iz svih zemalja doputuju na adresu Sun Ho. Ona će ih spojiti i sašiti jedno veliko platno koje će izložiti. Njeno djelo imat će isti naziv kao i cijeli projekt, „Love from the World“, jer će spojiti sve zastave i svu ljubav koju su marljive dječje ruke unijele u svoj rad.

 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » > Kraj >>

Stranica 95 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna8.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...