OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Krunica za misionare PDF Ispis

radio marija1

radio marija2 Dana 6.12.2011. učenici 7.e i 7.d razreda Antonela Suća, Anđela Goluža, Ivana Grubelić, Maja Mihić, Dora Lukinić i Lovro Lacković zajedno s vjeroučiteljicom Marijom Patrlj posjetili su Radio Mariju. Svakog prvog utorka u mjesecu u 15.15 h u programu Radio Marije moli se krunica za misionare. Ovoga utorka krunicu su predvodili gore navedeni učenici na poziv djelatnice misijskog ureda Ines Sosa- Meštrović. Djelatnici Radio Marije srdačno su nas dočekali uz topli čaj, sokove, keksiće i topli osmijeh. Obišli smo prostorije Radio Marije, upoznali glavnog urednika Patera Fridla i na našu i njihovu radost dogovorili smo novi susret za svibanj, a možda i ranije.

 

Lovro Lacković 7.d

 
Božić dolazi PDF Ispis

bor 2011 30. studeni 2011. učenici likovne grupe i njihova profesorica Marijana Lasić ukrasili su božićnu jelku postavljenu u holu naše škole. Tako ćemo ove godine u božićnom ugođaju dočekati i blagdan Svetog Nikole i Božić i sve roditelje koji dođu na naša događanja priređena za rođendan škole 7. i 8. prosinca.

 
Thanksgiving u našoj školskoj knjižnici PDF Ispis

thanksgiving

Za učenike 7. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskog jezika kod prof. Božinović, kao i za ostale zaniteresirane sedmaše i osmaše, organiziran je 16. 11. 2011. zanimljiv sat engleskog jezika u školskoj knjižnici. U goste su nam došle dvije američke učiteljice koje, zbog svojih istraživanja na postdiplomskom studiju, borave u Zagrebu.

Nakon upoznavanja rane američke povijesti na satu, uz pomoć Veleposlanstva SAD-a, iz prve smo ruke saznali pojedinosti o važnom američkom blagdanu, Danu zahvalnosti (Thanksgiving Day), koji se slavi četvrti četvrtak u studenom.

Gospođe Brittany Swingle i Richelle Bernazzoli govorile su nam o tome kako se Dan zahvalnosti proslavljao nekad i danas te o mnogim zanimljivostima o doseljavanju Engleza u Ameriku i o životu Indijanaca. Gospođa Swingle nam je otkrila da je njezina obitelj s tatine strane indijanskog podrijetla, a gospođa Bernazzoli nam je govorila o tome kako se talijansko podrijetlo njezine obitelji ogleda u raznim dodacima svečanom tradicionalnom ručku u obitelji.

Učenici su postavljali zanimljiva pitanja o pojedinostima iz američke prošlosti, o hrani koju jedu danas na tradicionalnim obiteljskim okupljanjima, kao i o ostalim običajima o kojima smo učili. Prezentacija je bila jako dobra i poučna.

Erik Vučilovski, 7.d

 
Međunarodni dan tolerancije PDF Ispis

tolerancija Povodom Međunarodnog dana tolerancije (16.11) u školskoj knjižnici bila je postavljena kutija u koju su učenici ubacivali papiriće na kojima su napisali što se NE tolerira u našoj školi. Tako smo saznali da se se NE tolerira tučnjava, ogovaranje, krađe, vrijeđanje, psovanje, bezobrazno ponašanje, ruganje, laganje i slično. Ono što smo također otkrili jest da se ponekad ne toleriraju učenici koji su po nečemu različiti od ostalih, odnosno oni koji slabije uče, nose naočale i apartiće, povučeni učenici, učenici koji drugačije izgledaju i tako dalje. Time smo dobili poruku da moramo još više raditi na osvještavanju tolerancije među učenicima odnosno prihvaćanju različitosti.

Učenice naše škole Ana Čumpek, Klara i Bernarda Božić te Sara Ena Softić isti su dan sudjelovale na kreativnom druženju u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, gdje Forum za slobodu odgoja obilježava Dan tolerancije kampanjom „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“. Učenice su uz druženje i oslikavanje plakata razmjenjivale stavove i misli o važnosti tolerancije i slavljenja različitosti s ostalim sudionicima iz ostalih Velikogoričkih škola.

 
20. obljetnica pada Vukovara PDF Ispis

vukovar-hol Uz 20. obljetnicu pada Vukovara (18.11.1991.) u našoj školi 17.11.2011. godine postavljena je izložba sjećanja. Tara Čosić i Sara Vračan napravile su ukrasne svijeće od papira (uz pomoć učenika 7.c razreda) i plakat s apliciranim svijećama. Marija Vidović iz 5.b razreda također je napravila plakat sa slikama razrušenog Vukovara. Tako svake godine učenici naše škole daju počast poginulim braniteljima i gradu Vukovaru.

 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » > Kraj >>

Stranica 99 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (2).jpg

Slučajna slika

slucajna11.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...