OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Vlak je uvijek brži PDF Ispis

 

vlak je_uvijek_brzi vlak je_uvijek_brzi1Dana 10. studenoga u OŠ Nikole Hribara u Velikoj Gorici održana su dva predavanja o akciji Vlak je uvijek brži i sigurnosti željezničkog prometa. Predavanja su bila namijenjena učenicima 3. i 4. razreda kojima su ukratko predstavljeni povijest željeznice, željeznička zanimanja, vrste vlakova i vagona te ih se upozorilo kako se treba ponašati uz prugu, koje opasnosti nosi igra uz prugu i prelazak preko pruge.

Učenici 3.B razreda pod vodstvom razrednice Vesne Zagorec te učenici 4.A razreda pod vodstvom razrednice Nevenke Bartulović sudjelovali su u predavanju i prepričavali svoja iskustva u vožnji vlakom, spremno odgovarali na postavljena pitanja te crtali i pisali na temu predavanja. Na kraju sata učenicima su podijeljeni marketinški materijali vezani uz akciju Vlak je uvijek brži.

 
Vukovar – grad heroj PDF Ispis

  vukovar-grad-heroj1

Ovog mjeseca, učenici osmih razreda OŠ Nikole Hribara povodom Dana pada Vukovara idu na izlet u Vukovar. Mi smo pripremili kratki sastavak o samom gradu, a jedna je naša učenica i posjetila Vukovar te nam je iznijela svoje dojmove.

Bitka za Vukovar najveća je i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. To je bila 87. dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata. Nakon tri mjeseca ogorčenih borbi, Vukovar je 18. studenog 1991. pao u srpske ruke te je bitka završena porazom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitci je poginulo između 2900 i 3600 ljudi.

Opširnije: Vukovar – grad heroj
 
Ajmo na doručak u vrtić PDF Ispis

Ajmo na doručak u vrtić akcija je koju je organizirao Grad Velika Gorica u suradnji s vrtićima u Dječjem tjednu. Učenici 2.c razreda posjetili su Dječji vrtić Ciciban. Uz malu edukaciju o zdravoj hrani blagovali smo razne namaze, kruhove, žgance, mlijeko i mliječne proizvode. Zasladili smo se zdravim grickalicama (suhim voćem i orašastim plodovima). Održano je i natjecanje Masterchef, gdje su se đaci okušali u pravljenju sirnih namaza od hamburgera, mrkve, slanutka i tune. Naučili smo i novu igru. Sretni, veseli i siti vratili smo se u školske klupe nadajući se da ćemo se ubuduće zdravije hraniti.

Učiteljica Tatjana Lacković

 
Rezultati akcije skupljanja starog papira PDF Ispis

Jeste li znali da je za 1 tonu papira potrebno posjeći čak 20 mladih stabala?

stari papir2

Razmišljajući o tome, u srijedu 28.9.2011. proveli smo još jednu u nizu naših akcija skupljanja starog papira. Ovo je prva akcija ove školske godine i kao što znate: razred koji do kraja nastavne godine prikupi najviše starog papira bit će nagrađen izletom! 

stari papir3

Naši vrijedni domari bilježili su i vagali doneseni im papir. Rezultate po razredima možete pogledati ovdje.

Skupili smo preko 3 700 kilograma papira!

Izračunajte sami koliko smo mladih stabala sačuvali.

Autor: Sandra Raković

 

Opširnije: Rezultati akcije skupljanja starog papira
 
Globalna analiza voda PDF Ispis

  globalna analiza_voda(1)

globalna_analiza_voda2 Međunarodna organizacija IUPAC i UNESCO proglasile su 2011. godinu Međunarodnom godinom kemije. Hrvatsko kemijsko društvo uključilo se u ovaj događaj na više načina. Jedna od planiranih aktivnosti je i izvođenje Globalnog eksperimenta analize vode.

Zamišljeno je da se ovaj eksperiment izvrši na što više mjesta po svijetu te se rezultati (pH vode, salinitet, količine mikroorganizama,…) prikupe u Globalnoj bazi podataka. globalna_analiza_voda3

Osnovna škola Nikole Hribara prepoznala je interes mladih za kemiju i njihov entuzijazam u rješavanju globalnih problema. U ovaj projekt uključio se i učenik Kristijan Rupić (VIII. r.), koji je na prošlogodišnjem Državnom natjecanju iz kemije osvojio drugo mjesto (Pula 2011).

Učenici dodatne nastave kemije (VII. i VIII. r.) će u okviru projekta koristiti znanstvene metode istraživanja, pod vodstvom svojih učiteljica, prof. Branke Vican i prof. Anite Kovačević.

 

 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » > Kraj >>

Stranica 100 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...