OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Preventivna kampanja „Raspucavanje“ i u našoj školi! PDF Ispis

Školska knjižnica dogovorila je suradnju s kazalištem Lutonjica Toporko iz Samobora, koje, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja kao partnerom projekta, izvodi predstavu „Raspucavanje". Režiju i scenarij predstave potpisuje poznati hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, prevoditelj i pisac Vid Balog, a u predstavi glume Jakov Jozić, Jan Novosel i Roko Raguž. Predstava je u našoj školi besplatno izvedena za učenike 5., 6. i 7. razreda na sam Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza koji na ovaj način želi edukativno i preventivno djelovati na suzbijanje neprihvatljivog ponašanja u nogometu, sportu općenito, ali i društvu u cjelini.

U petak, 9. prosinca 2022., gotovo svi su gledali napeta raspucavanja jedanaesteraca između Hrvatske i Brazila, dok su trojica školaraca, jedan Slovenac – Aleš, jedan Rom - Kemal i jedan Hrvat - Borna, predstavnici multikulturalnog društva današnje Hrvatske, u popodnevnoj smjeni svoje škole bila u kazni i nisu smjela gledati tu važnu utakmicu. Jedan mentos bombon i jedna boca gaziranog pića bili su dovoljan razlog da im učiteljica toga dana oduzme mobitele i pošalje ih u kaznu, u prostoriju gdje nema TV-a.

U prvi plan iskaču teme vršnjačkog nasilja, rasne i spolne diskriminacije te drugi problemi koji se sve češće ogledaju u našem društvu.

Dok su bili u kazni, shvatili su kako je za dobre međuljudske odnose potrebno uvažavanje različitosti, odnosno tolerancija, koja ih čini boljim ljudima, a time i primjerom drugima. Zahvaljujemo glumačkoj postavi koja je odličnom glumom te brzim i zabavnim dijalozima osvijestila kod učenika važnost prihvaćanja različitosti i toleranciju koja je ključna u borbi protiv rasne i spolne diskriminacije prisutne ne samo u sportu, već i u cijelome društvu općenito.

Kazalište je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i njihovim Odjelom za prevenciju raspisalo i nagradni natječaj za najbolji sastavak na temu predstave Raspucavanje. Svoj dojam o izvedbi, recenziju, komentar na ono što ste naučili iz predstave te poruku vršnjacima napišite u sastavku i osvojite glavnu nagradu: druženje s reprezentacijom u Rijeci na pripremama za Europsko prvenstvo 2024. u lipnju ove godine ili mjesečne nagrade: dječji dres reprezentacije, dječju majicu reprezentacije, bočicu za vodu, zidni sat, kapetansku traku, pribor za školu, bilježnicu A4 na crte te bilježnicu A5 na crte. Sastavke predajte knjižničarkama do 19. travnja 2024., a one će, u dogovoru s vašim profesoricama Hrvatskoga jezika, odabrati pet najboljih sastavaka te ih poslati na nagradni natječaj.

Josipa Radočaj, mag. bibl.

 
Aktualno! Otpadologija! PDF Ispis

Otpadologija je proučavanje našeg postupanja s otpadom. Znate li gdje završavaju sve stvari koje svakodnevno bacamo?

To su učenici 6.e razreda proučavali na satu razrednika i naučili da je najjednostavnije rješenje svjetskog problema s otpadom u tome da ga uopće ne proizvodimo. Kako je to moguće? Jednostavno, zapamti:
SMANJI, PONOVNO UPOTRIJEBI, RECIKLIRAJ.
Učenici su na tu temu izradili i zanimljive plakate koje možete pogledati u školskoj knjižnici.

Lidija Smolenicki,  razrednica 6.e

 
Susret s književnicom Jadrankom Čunčić – Bandov PDF Ispis

Učenici 1. razreda naše matične škole 8.ožujka 2024. godine gledali su lutkarsku predstavu u školskoj knjižnici čiji je gost bila hrvatska dječja književnica i lutkarica Jadranka Čunčić – Bandov, dok je učenike područnih škola spisateljica posjetila u PŠ Gradići. Kao samostalna umjetnica s bezbroj odigranih predstava i igrokaza, svojim je lutkama koje samostalno vrijedno izrađuje od različitih materijala i uporabnih predmeta te scenskim nastupom oduševila naše male prvašiće. Interakcija s djecom doživjela je svoj vrhunac kad su se i oni sami uključili u izvedbu njenih igrokaza s kojima su se ranije susreli u svojim Početnicama. Saznali su kako spisateljica uz svoje predstave objavljuje i svoja djela u čitankama, priručnicima, zbornicima i časopisima za djecu, gdje su objavljene i zbirke njezinih igrokaza „Razgovori u travi“, „Od jarca do komarca“, „Igre sa zmajevima“ i „Šale, trice i zvrndalice“. Scenaristica je lutkarske serije Tikvići, a redovito surađuje s časopisima „Radost“ i „Zvrk“. Tijekom cijelog susreta učenici su uživali u spisateljičinom talentu plesom, pjesmom i razigranošću, a cijeli događaj obilježili su i zajedničkom fotografijom s našom dragom gošćom.

Voditeljica Aktiva 1. razreda

Jadranka Jelisavac, učitelj savjetnik

 
Upisi u prvi razred 2024./2025. PDF Ispis

upis u prvi razred

Poštovani roditelji budućih prvašića,

putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ možete podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu će vam biti vidljivi opći podatci o djetetu te školi na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Nakon podnošenja prijave moći ćete odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, npr. izborne predmete, produženi boravak i sl.

Za odabir produženog boravka u aplikaciji otvorite Podatci o školi i programima, kliknite na Biram komercijalni program za svoje dijete, tada se desno otvara prozorčić Produženi boravak – kliknite na njega.

Također, ako imate razloga za to, moći ćete prilikom podnošenja prijave izraziti želju za upis u drugu školu, a ne u onu kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi putem portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti u Finu ili banku. Na portal e-Građani se može pristupiti mobilnim telefonom, računalom i prijenosnim računalom.

Nakon predaje zahtjeva, postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece za upis u 1. razred počet će 8. travnja 2024. Službeni pozivi neće se dostavljati pojedinačno na kućnu adresu, nego će se predbilježbe za termine obavljati putem aplikacije TERMINKO od 15. ožujka do 1. travnja 2024.

Djeca iz naselja Gradići, Petrovina Turopoljska i Donja Lomnica na testiranje dolaze u PODRUČNE ŠKOLE.

OŠ Nikole Hribara upisuje u školu isključivo učenike sa svog upisnog područja.

Na dogovoreni termin dolaska u školu potrebno je donijeti:

  • ispunjenu Upisnicu
  • elektroničku radnu knjižicu oba roditelja (ako je djetetu potreban boravak)
  • medicinsku dokumentaciju djeteta (ako je posjeduju).

Ako ste se nedavno doselili na naše upisno područje, na upis je, uz gore navedene dokumente, potrebno donijeti:

  • potvrdu o prebivalištu djeteta

Molimo vas da:

  • dođete u točno zakazan termin
  • zajedno s djetetom pričekate na holu u prizemlju do dolaska stručnih suradnica koje će otpratiti dijete u učionicu
  • donesete ispunjenu dokumentaciju.

Testiranje se provodi skupno i trajat će oko 40 minuta. Nakon testiranja slijedi kratki razgovor sa stručnim suradnicama.

Za sve ostale informacije možete poslati upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ;

Osim predaje zahtjeva putem aplikacije, za upis u 1. razred potrebno je obaviti testiranje u školi na koje se naručuje putem aplikacije Terminko. Također je potrebno obaviti liječnički pregled kod školske liječnice Snježane Miter preko aplikacije Kvačica.

Sve ostale informacije možete pratiti na mrežnoj stranici škole.

 
Hribarovi osmaši pomažu Caritas u Vukovaru PDF Ispis

župa u Vukovaru

sv. Filip i Jakov Tijekom boravka u Vukovaru, u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“, naši su osmaši sa svojim razrednicima ponovno pokazali svoju plemenitost i dobrotu tako što su za korisnike Caritasa župe sv. Filipa i Jakova pripremili hranu i higijenske potrepštine koje su osobno uručili franjevcima nakon posjeta crkvi i odgledanog filma o Domovinskom ratu u Vukovaru. Franjevci su zahvalili i učenicima, i profesorima, i roditeljima. Sve pohvale našim osmašima, a Hribar nastavlja činiti dobro.

Marija Patrlj

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 102

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (3).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaO projektu „Slušamo i ilustriramo Pinokija“

Srijeda, 16 Ožujak 2022

article thumbnailProjekt školske knjižnice „Slušamo i ilustriramo Pinokija“ započet je na inicijativu knjižničarke Monike Meštrović s ciljem poticanja čitanja „debelih“ lektira i razvoja čitalačkih...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaČitateljski kutić

Četvrtak, 20 Svibanj 2021

article thumbnail Vaši vršnjaci preporučuju Ljekovita moć knjige – 10. Noć knjige  Videosadržaji: Charlie i tvornica čokolade – Marko Šavorić, 6. d Čitajte! – Ivan Dijanić, 8. f
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...