OS Nikole Hribara - Velika Gorica

Novosti
Maleni prvašići velikog srca PDF Ispis

Radionica (2)

Radionica (1) Dana 24. ožujka 2022. učenici 1. A razreda sa svojom su učiteljicom Ivanom Boban sudjelovali na susretu s ukrajinskim obiteljima koje su smještene u našem gradu, u Muzeju Turopolja. Muzej Turopolja organizirao je besplatnu uskrsnu radionicu kako bi im uljepšao teške i tmurne ratom obojene dane i približio običaje i ljude našega kraja.

Prvašići su s velikim uzbuđenjem pripremili poklone, a maleni Ukrajinci nisu krili svoje oduševljenje. Upoznali smo i stekli nove prijatelje, a jezična barijera nije nam predstavljala problem jer su se djeca odlično snašla u komunikaciji na engleskom jeziku. Naučili smo i da postoji mnogo riječi koje isto zvuče na ukrajinskom i hrvatskom jeziku, ali imaju različito značenje. Stoga, smijeha nije nedostajalo u našoj igri riječima. Međutim, riječ MIR nam je zajednička!

Nadamo se da ćemo se još koji put družiti na radionicama koje se održavaju svaki četvrtak u našem Muzeju.

Ivana Boban

 
Upisi u prvi razred 2022./2023. PDF Ispis

upis u prvi razred

Poštovani roditelji budućih prvašića,

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece za upis u 1. razred počet će 25. travnja 2022. Službeni pozivi neće se dostavljati pojedinačno na kućnu adresu, nego će se predbilježbe za termine obavljati putem aplikacije TERMINKO koja počinje s radom 4. travnja 2022.

OŠ Nikole Hribara upisuje u školu isključivo učenike sa svog upisnog područja. Djeca iz naselja Gradići i Donja Lomnica također dolaze u matičnu školu na testiranje.

Na dogovoreni termin dolaska u školu potrebno je donijeti:

 1. Ispunjenu upisnicu
 2. Procjenu roditelja o stupnju razvoja djeteta
 3. Privolu
 4. Elektroničku radnu knjižicu oba roditelja (ukoliko je djetetu potreban boravak)
 5. Medicinsku dokumentaciju djeteta (ukoliko je posjeduju)

Ukoliko ste nedavno doselili na naše upisno područje na upis je, uz gore navedene dokumente, potrebno donijeti:

 1. Potvrdu o prebivalištu/boravištu djeteta
 2. Ispunjen zahtjev za upis u drugu školu izvan upisnog područja

Ukoliko iz nekog drugog razloga želite upisati dijete u našu školu na upis je, uz gore navedene dokumente, potrebno donijeti:

 1. Ispunjen zahtjev za upis u drugu školu izvan upisnog područja

Molimo vas da:

 • dođete u točno zakazan termin
 • ne dolazite u slučaju pojave povišene temperature ili respiratornih simptoma (kod Vas ili djeteta)
 • zajedno s djetetom pričekate ispred glavnog ulaza u školu do dolaska djelatnica koje će otpratiti dijete u učionicu
 • odložite ispunjenu dokumentaciju na za to predviđeno mjesto

Testiranje se provodi grupno - uputa je frontalna (bez bliskog osobnog kontakata ispitivača i djeteta) i trajat će oko 30 minuta. Po završenom testiranju djeca će biti otpraćena do roditelja (pred školu). Daljnja komunikacija s roditeljem dogovarat će se individualno (osobno, mailom, telefonom).

Za sve ostale informacije možete poslati upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Naručivanje na liječnički pregled za upis u 1.razred kod liječnice Mateje Kopse Sobote ići će preko aplikacije kvacica.hr koja počinje s radom 28.3.

 
Samo ljubav - mali Hribarovci pomažu izbjeglicama iz Ukrajine PDF Ispis

Hribarovci za Ukrajince (1)
Mali Hribarovi volonteri 11. ožujka 2022. u pratnji Marije Patrlj, prof. katoličkog vjeronauka i socijalne pedagoginje Katarine Sikirić-Lukić prošetali su s Brlićkom po Zagrebu u društvu novih, malih i velikih prijatelja iz Ukrajine koji su pred ratnim vihorom otišli iz svoje domovine i došli u Hrvatsku. Kako bi šetnja bila što ljepša, a Zagreb što bolji domaćin, za male prijatelje iz Ukrajine priredili su i pakete s poklonima uz svesrdnu podršku 3. a, 5. f, 6. b, 7. b, 8. a i 8. b razreda te njihovih učiteljica Vesne Stipić, Irene Gimpelj Gal, Marjane Kuliš, Marije Patrlj i Marije Zbačnik. Slatkiši, predivni likovni radovi, poruke podrške, prijateljstva i molitve za mir bili su uvod u jako emotivan, ali i edukativan susret. Saznali smo puno jedni o drugima i obećali da ćemo druženje ponoviti jednog vikenda u četvrtom mjesecu.

Marija Patrlj

 
Obavijest o nenošenju maski na nastavi za učenike i djelatnike škole od ponedjeljka, 28.2.2022. PDF Ispis

maske dolje Dragi učenici, poštovani roditelji,

odlukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja (Zagreb, 25.2.2022.), od ponedjeljka 28. veljače 2022. ukidaju se maske na nastavi (za vrijeme trajanja školskog sata) za sve učenike od 1. do 8. razreda.

Odluka o nenošenju maski na satu odnosi se i na učitelje i djelatnike.

Maske se i dalje koriste na školskim hodnicima te zajedničkim prostorima gdje boravi veći broj učenika iz različitih razreda.

Učenici i djelatnici koji to žele mogu i dalje nositi maske na satu ako smatraju da su im potrebne (preporučuje se nošenje maske svim učenicima i djelatnicima škole s kroničnim bolestima).

Učenici koji su preuzeli testove, trebali bi se prije početka nastave u ponedjeljak, 28. veljače 2022. testirati drugim testom.

Svim učenicima želim sretan povratak u školu u ponedjeljak, 28.2.2022. godine.

Lijep pozdrav.

Ravnatelj

Stjepan Maravić, prof.

 
Dobrovoljno samotestiranje učenika PDF Ispis

Poštovani,
slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika objavljujemo video koji je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Ravnatelj:
Stjepan Maravić, prof.
 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 90

Erasmus+ Facebook

Erasmus+ partner

erasmus (1).jpg

Slučajna slika

slucajna3.jpg

Anketa

Internet najradije koristim za?
 

Pročitajte još i ovo!

KnjižnicaFilmovi

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnail MEDUZA CARNet.HR – ovdje se nalaze filmovi u izdanju Zagreb filma koji se obrađuju na satovima Hrvatskog jezika i može im se pristupiti prijavom svojim AAI identitetom, odnosno potrebni su...
... pročitaj cijeli tekst...

KnjižnicaOstali korisni sadržaji

Nedjelja, 12 Travanj 2020

article thumbnailZa učenike: Podrška učenicima u nastavi na daljinu Tehnike pamćenja i učenja Priručnik za učenje i poučavanje  Medijska...
... pročitaj cijeli tekst...

Drugi zanimljivi članaci...